Skip to main content

Висока енергийна ефективност за комфортно охлаждане в условията на Близкия изток

Рияд, Саудитска Арабия

Наскоро Daikin достави водоохлаждащи агрегати за осигуряване на комфортно охлаждане в условията на Близкия изток за проект, включващ четиризвезден хотел в Рияд, Саудитска Арабия. Агрегатите ще се използват за осигуряване на необходимото охлаждане на стаите и зоните за обществен достъп в хотела.

За този проект избраните водоохлаждащи агрегати са от серия М - гама продукти, специално проектирани да издържат и работят в среда в Близкия изток, която се характеризира с висока външна температура и излагане на прах.

Монтирани продукти:
2x EWAD-M
Общ капацитет на охлаждане: 1700 kW

Информация за продуктите и проекта

За този проект консултантите търсеха водоохлаждащи агрегати с винтови компресори и с въздушно охлаждане, които да могат лесно да се интегрират в BMS системата.

По-конкретно, те търсеха решения, които да гарантират висока надеждност при високи температури на околната среда и запрашеност, а също така и впечатляваща обща енергийна ефективност.

Daikin успя да отговори на изискванията по спецификацията, като предложи два водоохлаждащи агрегата с винтови компресори с въздушно охлаждане и EC вентилатори, с което успя да победи конкуренцията благодарение на предлаганото много високо ниво на енергийна ефективност.

Винтовият инверторен компресор, проектиран и произвеждан от Daikin, се различава от винтовия компресор и използва един основен винт, който се зацепва с двойни звездовидни ротори, за да осъществи съответстващ на обема цикъл на компресия. Благодарение на главния ротор, балансиран както в радиално, така и в аксиално направление, лагерът на компресора има изключително висока надеждност. По тази причина неговият експлоатационен живот може да е по-дълъг от този на другите винтови компресори. Едновинтовият компресор има само три движещи се части. В резултат на това се намалява възможността за повреди, а експлоатационните разходи остават ниски.

Освен това, винтовият инверторен компресор на Daikin е световно признат заради изключителните си експлоатационни показатели по отношение на енергийната ефективност, както и заради винтовия профил, който осигурява най-добрата производителност. Консултантите показаха, че гласуват доверие на тази марка, тъй като отпреди са имали положителен опит, както със системи VRV, така и с водоохлаждащи агрегати на Daikin.

За едновинтовия компресор на Daikin прочетете повече тук

Изпитания пред клиента

Но въпреки отличния предишен опит на консултантите със системите VRV и водоохлаждащите агрегати на Daikin, крайният потребител не познаваше света на Daikin и искаше да се увери в качеството и нивото на професионализъм, които Daikin Applied Europe може да гарантира.

Изпитанията пред клиента бяха добра възможност не само за доказване на надеждността и ефективността на агрегатите, предлагани от Daikin, но и за предоставяне на възможност за крайния потребител да се запознае по-добре с компанията, производствените съоръжения, процесите и процедурите, както и с това, което стои зад решенията, предоставяни от Daikin.

За услугата за изпитване пред клиенти и как тя може да отговори на потребностите на клиентите и консултантите за всякакъв вид ОВиК проекти, прочетете повече тук

Свързани статии

Намерете повече информация

Разгледайте нашия Virtual Experience Center

Намерете повече информация

Намерете повече информация