Skip to main content

Щаб на полицията на емирствата

Обединени арабски емирства

Наскоро Daikin извърши доставка на четири водоохлаждащи агрегата, предназначени за централата на полицията в ОАЕ. Водоохлаждащите агрегати ще се използват за охлаждане чрез въздухообработващи климатични камери, монтирани в голямата сграда и ще гарантират максимално ниво на комфорт за нейните обитатели.

Монтирани продукти

4x EWAD-M

Капацитет на охлаждане: 3,8 MW

За проекта

Обединените арабски емирства са известни с горещия си и влажен климат, поради което климатикът е неизменна част от ежедневието. Монтирането на високоефективни охлаждащи агрегати в сградите е от съществено значение за поддържане на температурата и влажността в помещенията, за осигуряване на комфорт и създаване на здравословна среда за обитателите.

Водоохлаждащите агрегати на Daikin, осигурени за този конкретен проект, са проектирани така, че да осигуряват ефективно охлаждане дори при най-тежките условия. Те се характеризират с ниско потребление на енергия, високи показатели на ефективност и компактни размери в сравнение с високия си капацитет на охлаждане.

Освен ефективността, другият много важен аспект на проекта са габаритите. Daikin реагира на тази специфична потребност със серията M - гама от водоохлаждащи агрегати, специално проектирани за работа в климатичните условия на Близкия изток.

Четирите водоохлаждащи агрегата от серия M на Daikin ще предложат на офис сградата надеждно, енергийно ефективно и компактно решение, което ще се впише идеално в пространството, определено за ОВиК инсталацията. Монтирането на тези водоохлаждащи агрегати на Daikin представлява ценна инвестиция за собствениците на сградата и е доказателство за техния ангажимент към създаването на комфортна и здравословна среда.

Повече за продукта

Клиентът имаше нужда от решение, което да гарантира постоянна надеждност при високи температури на околната среда и запрашеност, но и впечатляваща обща енергийна ефективност.

Серията M е предвидена за работа при условия на околната среда, характерни за Близкия изток, т.е. температури между 46° и 55° по Целзий. Този тип приложения обикновено използват компресор с едновинтова технология на Daikin, поради което предния фронт на пусковият ток на водоохлаждащите агрегати е почти нулев. Това е особено важно за пазара в Близкия изток, тъй като позволява на тези уреди да са в съответствие с местните директиви.

Прочетете повечетук едновинтовата компресорна технология на Daikin

Също така, серия M предлага богат набор от възможности, поради което серията е многофункционална и отговаря на широк кръг от изисквания при проекти за високотемпературно охлаждане.

Един от тези варианти е комплектът за експлоатация при високи температури, който включва преоразмерено електрическо оборудване (например главен прекъсвач, предпазители и кабели), за да се гарантира надеждност и да се удължи експлоатационният живот на компонентите. Daikin предлага и множество опции за предпазване на компонентите от агресивните слънчеви лъчи или екстремната топлина, като слънцезащитни козирки, подобрена вентилация в електрическото табло и контрол на температурата на кондензация на хладилния агент чрез регулиране на оборотите на специалните вентилатори.

Освен гъвкавост и възможност за адаптиране към различните предизвикателства, пред които са изправени промишлените проекти в зони с високи температури, клиентите търсеха и абсолютна надеждност.

Това изискване беше лесно изпълнено с помощта на технологията на Daikin, която е успешно използвана при много различни проекти през последните 20 години и е превърнала Daikin в абсолютен лидер в областта на винтовите компресори.

В сравнение с винтов компресор, едновинтовият компресор, проектиран и произведен от Daiki,n използва един главен винт, съчетан с двоен зъбчат ротор за производство на съвпадащи по обем цикли на компресия. Благодарение на основния ротор, който е балансиран както в радиална, така и в аксиална посока, лагерът на компресора е изключително надежден. Затова неговият живот може да бъде по-дълъг от този на другите винтови компресори. Едновинтовият компресор има само три движещи се части като така се намалява вероятността от повреда и се понижават експлоатационните разходи.

Изключителната поддръжка след продажба, която Daikin предлага по целия свят и конкретно в региона, допълнително улесни избора на клиента.

Интересувате ли се от едновинтовите решения на Daikin за високотемпературни проекти? Свържете се с нас чрез формуляра по-долу.

Научете повече

Други наши случаи от практиката

  • Високоефективно решение за жилищна сграда

    Този жилищен проект бе изпълнен в рамките на обновяването на жилищна сграда, чийто основен аспект бе енергийната ефективност.
  • ACTION

    Като верига магазини тип дискаутър, стойността е основен фактор при избора на ОВК системи за Action. Затова компанията търсеше доставчик на ОВК техника, който може да осигури също проектиране и поддръжка на ОВК системи, както и да предложи координация на място във всяка държава с филиал на Action.
  • Утилизация на рециклирани хладилни агенти на Action

    Action разширява своето партньорство с Daikin за този нов високо технологичен проект: рециклиране на хладилния агент от неговите ремонтирани магазини и повторното му използване.

Намерете повече информация

Разгледайте нашия Virtual Experience Center

Намерете повече информация

Намерете повече информация