Skip to main content

Хотел с историческо минало избира устойчиво обновяване с термопомпи L∞P by Daikin VRV

Лас Аренас, Валенсия

Когато се наложи да се модернизират съществуващите VRV системи, за да се намалят разходите за поддръжка и да се подобри допълнително комфорта, изборът на решение за замяна с по-малък отпечатък на CO2 зае първо място в списъка.

Намиращ се на плажа Плая де Лас Аренас във Валенсия, петзвездният хотел Balneirio Las Arenas е построен през 1898 г. и се отличава със своята архитектура. В основата на философията му е залегнала целта да осигурява на своите гости и посетители лукс и комфорт.

Грижата за околната среда също е сред основните принципи на хотела. Когато се наложи да се модернизират съществуващите VRV системи, за да се намалят разходите за поддръжка и да се подобри допълнително комфорта, изборът на решение за замяна с по-малък отпечатък на CO2 зае първо място в списъка.

Тъй като хотелът вече е работил с Daikin, компанията реши да замени съществуващите термопомпи с термопомпи L∞ P by Daikin VRV, като отчете, че основните цели на обновяването са устойчивост и намаляване на текущите разходи.

Собственикът на хотела избра термопомпи VRV с възстановяване на топлината, при които топлината, възстановена от помещенията, нуждаещи се от охлаждане, се използва повторно за отопление на по-студени помещения в други зони, което от своя страна позволява огромни икономии. 

 

 

Проект, завършен в рамките на бюджета и навреме

Първоначално планиран като двугодишен с цел да се сведат до минимум смущенията в работата за гостите, проектът беше завършен за рекордните шест месеца, като за целта бе използвано затварянето на хотела поради пандемията от Covid-19.

"Бързината на изпълнение, благодарение на съдействието на Daikin, гарантираше, че цялата операция ще завърши според определения график”.

Това е коментара на Хесус Перес, монтажник на климатични инсталации по проекта за модернизация. 

Бяха заменени общо 88 външни тела, като същевременно бяха запазени 485 от съществуващите вътрешни тела, със съответните плюсове за спестяване на разходи и чувствително съкращаване на времето за изпълнение на проекта.

Задачата включваше преобразуване на съществуващата двутръбна система в тритръбна конфигурация и разширяване на системата чрез добавяне на вътрешни тела за по-добра климатизация на фоайетата. 

bg-image

“Постигнахме нашата цел за ефективна климатизация, осигурена от първокласна марка, която предлага комфорта и качеството на въздуха в помещенията, които нашите клиенти заслужават, както и устойчивост и грижа за околната среда - основна ценност за нашите хотели”. 

Карлос Бога, директор, хотел Balneario Las Arenas 

Изисквания по проекта

Климатизация
Въздушна завеса
Пречистване на въздуха
Управление
Отопление
Гореща вода
Замразяване
Вентилация

Година на монтаж:

2022

Монтирани системи

  • Заменени 88 външни тела, включително 22 нови системи VRV с възстановяване на топлина
  • 60 разпределителни кутии - преминаване от 2-тръбна към 3-тръбна система
  • 24 вътрешни тела за климатизация на фоайетата

Чувствителен комфорт 

Системата за възстановяване на топлината предлага максимален комфорт за гостите и посетителите на помещенията за събития и конферентните зали на хотела.

Отделните температурни зони дават възможност за индивидуално управление на всяка стая, като условията на комфорт се регулират според потребностите на всеки човек или дейност. Като част от обновяването бе монтирана интелигентната BMS система Touch Manager mini на Daikin с облачна връзка. Това позволява на ръководството на хотела дистанционно да следи за нивата на комфорт, като в същото време осигурява пълен контрол с цел оптимизиране на разхода на енергия.

 

L∞P от Daikin

Този проект е пример за философията на L∞P от Daikin чрез повторно използване на наличните ресурси по отговорен и качествен начин. 

В настоящия проект концепцията за кръгова икономика се прилага на две нива. Първо - бяха запазени медните тръбопроводи и вътрешните тела от оригиналната система, което позволи да се спестят значителни ресурси и време за изпълнение на проекта. Второ - новите термопомпи LOOP от VRV на Daikin използват повторно хладилен агент, осигурен от изведените от експлоатация системи. 

485 съществуващи вътрешни тела бяха запазени, което от своя страна доведе до намаляване на разходите и значително съкращаване на времето за изпълнение на проекта.

Хладилният агент се рециклира, което означава, че се регенерира по качествен начин, за да бъде със същото качество като оригиналния хладилен агент, с единствената разлика, че не изчерпва земните ресурси. 

Широкомащабното преустройство, извършено в хотел Balneario Las Arenas, нагледно показва как съвременните технологии могат да допринесат за намаляване на въглеродния отпечатък на сградите и за намаляване на сметките за енергия бързо и рентабилно, като за целта е достатъчно само да се сменят външните тела. 

Хотелът продължава да работи по много по-устойчив и ефективен начин, като опазва околната среда, спестява разходи и подобрява комфорта още повече. 

Планиране

Новите VRV агрегати осигуряват независима климатизация на стаите за гости и конферентните зали, като гарантират максимален комфорт на гостите. 

Общо за сградите

Облачната връзка осигурява пълен контрол на управлението на хотела с оглед оптимизиране на потреблението на енергия. 

Комплекс от сгради

Монтираните на покрива термопомпи L∞P by Daikin VRV с възстановяване на топлината намаляват въглеродния отпечатък и разходите за поддръжка на хотела. 

Вижте още

Намерете повече информация

Разгледайте нашия Virtual Experience Center

Намерете повече информация

Намерете повече информация