Skip to main content

Oхлаждане и отопление за малки жилищни сгради

Термопомпите BLUEVOLUTION на Daikin се съчетават със самоизточващи се соларни системи при малки жилищни проекти за използване на слънчевата енергия за производство на гореща санитарна вода.

Новият малък инверторен водоохлаждащ агрегат с R-32 доказа своята стойност при жилищни проекти, като доказа огромното разнообразие от приложения, които покрива цялостното продуктово портфолио на Daikin - от големи стадиони до сравнително малки домове.

В Порто, Португалия наскоро бе изпълнен проект, за който бяха използвани термопомпи BLUEVOLUTION на Daikin и малък инверторен водоохлаждащ агрегат с R-32.

Монтирани продукти

1x EWYT-CZ

Общ капацитет на охлаждане: 16 kW

Общ отоплителен капацитет: 16 kW

За проекта

Основната цел на този проект беше да се предостави решение, което може да осигурява охлаждане или отопление в зависимост от температурите през съответния сезон, както и гореща санитарна вода. Също така, решението трябваше да гарантира абсолютна надеждност, висока енергийна ефективност и ниски текущи разходи.

Повече информация за проекта, решението и продукта

Daikin отговори на потребностите на клиента с новия малък инверторен водоохлаждащ агрегат с R-32 (версия за отопление) - термопомпено решение, което безпроблемно покрива нуждите на проекта от капацитет (16 kW) и осигурява най-високите стойности на енергийна ефективност на пазара в своя продуктов сегмент.

Малкият инверторен водоохлаждащ агрегат с R-32 бе монтиран с цел да осигурява отопление или охлаждане (в зависимост от сезона) на вътрешните вентилаторни конвектори, както и за производство на гореща санитарна вода. Системата е свързана и със самоизточваща се соларна система на Daikin, която използва слънчевата енергия за интегриране на производството на гореща санитарна вода и за повишаване на ефективността на цялата система.

Новият малък инверторен водоохлаждащ агрегат с R-32 представляваше жизненоважна част от решението за проекта, тъй като можеше да отговори на всички изисквания по проекта благодарение на своя модерен дизайн, който осигурява изключителна ефективност, и напълно инверторните агрегати, които са оптимизирани за осигуряване на най-добрата ефективност при работа с хладилен агент с нисък GWP.

Надеждността бе гарантирана от огромния опит на Daikin, придобит при разработване на технологията R-32

През 2018 г. Daikin бе в позицията на иноватор на ранен и влезе в историята с представянето на първите водоохлаждащи агрегати с хладилен агент R-32, последвани от агрегати със спирални компресори със свободно охлаждане през същата година и термопомпата с хладилен агент R-32 през 2020 г.

Понастоящем Daikin бележи най-големия брой инсталации с R-32 в света, което е доказателство за опита, знанията, качеството и надеждността на продуктите с R-32 на компанията.

Свързани статии

Намерете повече информация

Разгледайте нашия Virtual Experience Center

Намерете повече информация

Намерете повече информация