Skip to main content

Променлив обем на хладилния агент

Изобретена от нас, копирана от много други.

С технологията за променлив обем на хладилния агент (VRV), Daikin продължава да заема водещата позиция на пазара, като предоставя ефективни и комфортни решения за климатиация.

VRV, начало на нова ера на енергийна ефективност

Когато Daikin пусна на пазара през 1982 г. климатичната система VRV*, компанията въведе първата в света система за регулиране на променливия поток на хладилния агент. Наричан още VRF, * променливият поток на хладилния агент е технология, която позволява циркулация само на минимално количество от хладилния агент, необходимо по време на отделен отоплителен или охладителен период. Този механизъм дава възможност на крайните потребители да контролират поотделно няколко зони за климатизация по едно и също време.

*VRV е търговска марка на Daikin Industries, Ltd.

VRV 1982

VRV и VRF

VRV и VRF (променлив поток на хладилния агент) са два различни термина за една и съща технология. Тъй като VRV е търговска марка на Daikin Industries, Ltd., всички други компании, които копират тази технология, я наричат ​​VRF.

Как работи VRV?

VRV е технология, която променя обема на хладилния агент в система, за да отговори на точните изисквания на сградата. Необходимо е само минимално количество енергия, за да може дадена система да поддържа зададените температури и да се гарантира, че тя автоматично се изключва, когато в помещението няма никой. Този уникален механизъм постига по-голяма устойчивост в дългосрочен план, тъй като крайните потребители пестят разходи за енергия, и същевременно намаляват въглеродните емисии.

С до 64 вътрешни тела, които могат да се свържат към 1 външно тяло, системата VRV работи подобно на система мулти сплит. Всеки отделен вътрешен модул определя капацитета, който му е необходим в зависимост от текущата вътрешна температура и температурата, зададена от дистанционното управление (зададена точка).

Общата потребност между всички вътрешни тела ще определи как външното тяло да регулира обема на хладилния агент и температурата. Като осигурява само необходимото охлаждане или отопление, инверторният компресор продължава да спестява голямо количество енергия по време на работата на VRV.

 

bg-image

Развитието на VRV

От появата на пазара на първата ни VRV система, ние непрекъснато добавяме нови функции, за да отговорим на променящите се пазарни изисквания. От увеличаване на максималното натоварването до интегриране на още технологии за регенериране, ние продължаваме да подобряваме VRV системата, за да постигнем най-добрия комфорт, ефективност и надеждност.

Пионер в ОВК бранша

Разгледайте историята на VRV и открийте как тя продължава да оформя бъдещето на ОВК бранша.

1982

Началото на нова ера

Daikin разработва VRV: първият в света климатик тип "мулти-сплит" за търговски сгради. Преди появата на VRV, управлението за климатизация на отделни зони се считаше за голямо предизвикателство. Пазарният дебют на VRV промени драстично очакванията за климатични системи, създадени за търговски сгради.

променлив поток на хладилния агент

1987

Представяне на VRV в Европа

1990

Гъвкавото външно тяло

Daikin разработва VRV климатик с водно охлаждане. Този агрегат е идеална алтернатива, когато не могат да се изпозлват въздушно охлаждани VRV тела поради дължината на тръбите за хладилния агент.

Гъвкавото външно тяло

1990

Най-доброто в комфорта

С технологията за регенериране на топлина, VRV климатикът осъществява едновременно отопление и охлаждане само с едно външно тяло. Също така, Daikin подобрява и своите технологии, за да отговори на потребностите от комфорт на всички хора и региони по света.

1999

Бърз и лесен процес на замяна

Daikin разработва заместващи технологии за опростяване на процеса на мотиране на VRV за предприятия. Като заменят единствено вътрешните и външните модули, монтажниците могат да използват повторно други компоненти, като например тръби.

Осигуряване на прохладен и освежаващ въздух в изключително горещи райони

С насоченост върху Близкия изток, Daikin изготвя VRV, за да стане по-съвместим с климатичните условия, достигащи до и над 50°C.

2004

Серията S на VRV обогатява продуктовата гама на VRV, за да обхване и лекия търговски сектор

2007

Осигуряване на топлина в изключително студени райони

Daikin разработва високоефективна термопомпа за VRV климатици. Тази система е създадена за райони, в които температурите спадат до -25°C.

2015

Daikin представя серията i на VRV IV, първото в света "невидимо" VRV външно тяло

Това, което Daikin в крайна сметка създава, е уникален подход към климатизацията. Днес той се е превърнал в един от двата вида климатични системи, канални и безканални. Daikin винаги ще бъде пионер в климатизацията, тъй като продължава да разпространява този нов стандарт по света.

2019

Daikin пуска на пазара VRV IV+

Напълно оптимизирана за сезонна ефективност, тази гама е разработена изцяло в духа на Екологичната директива.
Като постига най-високите нива на сезонна ефективност, измерена при най-продаваните вътрешни тела, тази гама на VRV продължава да е водеща в технологията VRF

2020

VRV 5 серия S

Напълно преработен уред за хладилен агент R-32
Най-лесният за пренасяне и най-гъвкавият за монтаж досега!

VRV 5 с възстановяване на топлина 2022

Създадена с цел да подпомогне декарбонизацията на търговски сгради.

Научете повече за нашите актуални гами и технологии

Намерете повече информация

Разгледайте нашия Virtual Experience Center

Намерете повече информация

Намерете повече информация