header_knowledgecenter_vrt.png

Променлива температура на хладилния агент

Най-значителното нововъведение след инверторния компресор

След успеха на нашия инверторен компресор, ние продължаваме да бъдем в предните редици в областта на енергийната ефективност в бранша за ОВК и хладилна техника с нашата технология за променлива температура на хладилния агент. Разработен за нашите системи VRV и Sky Air, технологията за променлива температура на хладилния агент постоянно регулира както скоростта на инверторния компресор, така и температурата на хладилния агент при охлаждане и отопление, като позволява на нашите системи да реагират на натоварването на сградата с най-високите нива на сезонна ефективност по всяко време.

vrt-logo-vrt-knowledge-center-logo.jpg

Основните предимства на технологията за променлива температура на хладилния агент

  • Сезонната ефективност се повишава с 28%
  • Първото предлагано на пазара управление, работещо в зависимост от външните климатични условия
  • Предотвратява студените течения с по-високи температури на подавания въздушен поток, за да гарантира удовлетворение и комфорт за клиентите

Как работи?

Променливата температура на хладилния агент автоматично регулира вашата система така, че да покрива на потребностите на сградата от климазация, като значително намалява разходите за енергия и подобрява комфорта. За постигане на най-високи нива на сезонна ефективност, капацитетът на системата се регулира чрез инверторния компресор и чрез промяна на температурата на изпаряване (Te) и на кондензация (Tc) на хладилния агент.

how-does-vrt-work.png

Доказана технология

За да се измерим успешното приложение на технологията за променлива температура на хладилния агент, проведохме проучване, сравняващо характеристиките на VRV IV (с променлива температура на хладилния агент) с VRV III (без променлива температура на хладилния агент). Резултатите от проучването показват, че VRV IV е много по-ефективна от VRV III. По време на охлаждане, VRV IV потребява до 60% по-малко енергия, докато средната икономия на енергия при отопление е 20%.

Научете повече за нашите продукти с променлива температура на хладилния агент

Sky Air

Sky Air

Daikin Sky Air е климатична система за цялостно решение, която осигурява отопление, охлаждане, вентилация и пречистване на въздуха за малки или средни сгради.

VRV

VRV

VRV системите на Daikin осигуряват решение за цялостна климатизация за всякакви малки или големи сгради. Оригинален, новаторски и енергийно-ефективен продукт на Daikin.