Skip to main content

Daikin постигна още един голям успех в декарбонизацията с новата VRV 5 с възстановяване на топлина

8 ноември, 2021

Предварителна информация за най-новия успех във VRF технологията бяха оповестени днес от Daikin Europe. Революционната система с възстановяване на топлина от 5-то поколение беше обявена от Daikin като водеща в устойчивостта и е създадена да намали значително CO2 отпечатъка на сградите.

Като лидер на пазара за решения за отопление, вентилация, климатизация и хладилна техника, Daikin се стреми да осигури комфортен и здравословен вътрешен климат, като поддържа общите емисии на еквивалент на CO2 възможно най-ниски през целия жизнен цикъл на сградата. Новото тяло с възстановяване на топлина VRV 5 представлява важен етап в това развитие с въвеждането на хладилен агент R-32 с по-нисък потенциал за глобално затопляне (GWP) за по-големи търговски сгради, като същевременно запазва гъвкавостта на VRV, за да обслужва всички видове вътрешни пространства, дори с много малки площи.

 
5-то поколение VRV система за възстановяване на топлината на Daikin за намаляване на въглеродния отпечатък на търговски сгради, Copyrights Daikin
 

Бъдещето е на първо място

Новото тяло с възстановяване на топлина VRV 5 представлява бъдещето на търговските решения за отопление, вентилация, климатизация и хладилна техника, като дава значителен принос за декарбонизацията на търговските сгради благодарение на:

  • Значително намаляване с до 71% на въздействието на глобалното затопляне чрез въвеждането на R-32, с 68% по-нисък потенциал за глобално затопляне (GWP) и по-малко зареждане с хладилен агент в сравнение със системите R-410A.
  • По-висока сезонна ефективност в реалния живот.
  • Високоефективната и удобна 3-тръбна система с възстановяване на топлина, която възстановява и рециркулира топлината между помещения с различни топлинни нужди и позволява едновременно отопление и охлаждане, независимо от изложението на сградата.
  • Интегрирането на вентилационни тела, което да допринесе допълнително за подобрено качество на въздуха в помещенията и по-здравословна вътрешна среда.

 

Несравнима гъвкавост

Напълно преработена разклонителна селекторна кутия (BS), която включва уникалната технология Shîrudo на Daikin, позволява монтаж в пространства до 7 m2 без сложни изчисления или допълнителни мерки за управление на хладилния агент, доставяни на място. 

Софтуерът за проектиране Web Xpress на Daikin, комбиниран с технологията Shîrudo, позволява бърз и лесен избор на система и дизайн, който да отговаря на всяко пространство.

С най-широкия диапазон на капацитет на пазара до максимум 75,8 kW, VRV 5 на Daikin покрива нуждите на средни и големи сгради с една система.

Голяма гама от специално проектирани вътрешни тела VRV с R-32 предлага максимална гъвкавост за всички конфигурации на помещенията. Това включва отличителните за Daikin таванни касети и таванни касети за окачен монтаж, тънки таванни тела за скрит монтаж и стенни тела със средно външно статично налягане (ESP) и високо ESP. Изборът от мощности, вариращи от 1,1 kw до 31,5 kw, лесно обхваща всички възможни размери на помещенията.

Заедно изграждаме устойчиво наследство

Устойчивостта и иновациите са неразделни елементи от „Визията за околната среда до 2050 г.“ на Daikin. Новата система с възстановяване на топлина VRV 5 отговаря и на двете, като повишава ефективността на сградата с минимален отпечатък върху околната среда.

Коментари Джордж Диму, продуктов мениджър за VRV в Daikin Europe:

„Като лидер в бранша поемаме отговорността да управляваме устойчивата трансформация на пазара на решения за отопление, вентилация, климатизация и хладилна техника, като осигуряваме здравословна и комфортна вътрешна среда със силата на въздуха.

Като доверен партньор, ние действаме сега, за да установим дългосрочни бизнес отношения със заинтересованите страни и клиенти на пазара, като непрекъснато подкрепяме всички усилия за постигане на целите както на нашите партньори, така и на своите собствени цели за устойчивост.

Като производител, ние намалихме ненужно изразходваната енергия чрез схеми с кръгова икономика като LOOP на Daikin и разработването на иновативни решения, включително VRV 5 с технологията Shîrudo, за да намалим допълнително нашия CO2 отпечатък ."

 

Вижте първи

Посетителите на Международното изложение за отопление, вентилация, климатизация и хладилна техника в Испания (16-18ти ноември), където решението с възстановяване на топлина VRV 5 беше избрано да бъде изложено в Galleria D'Innovacion, ще могат да видят за първи път нови решения за отопление, вентилация, климатизация и хладилна техника за търговски сгради.

Доставките на системата от базираните в ЕС производствени обекти на Daikin в Чехия и Белгия ще стартира през юли 2022 г. 

За повече информация посетете: www.daikin.bg/VRV5HR

 

 

За Daikin Europe N.V.

Daikin Europe N.V. е основен европейски производител на климатици, термопомпи и хладилно оборудване с около 10 000 служители в цяла Европа и четиринадесет големи производствени обекта, базирани в Белгия, Чехия, Германия, Италия, Турция, Австрия и Обединеното кралство.

С над 90-годишен опит в проектирането и производството на технологии за отопление и охлаждане, Daikin е пазарен лидер в термопомпените технологии. Daikin VRV и Daikin Altherma са най-продаваните термопомпени системи в Европа, с над 500 000 доставени системи до момента.

Свързани статии

  • Daikin Europe N.V. unveils ambitious 5-year plan to invest 840 million Euro and create 4,000 jobs

    Brussels, October 2021 - In the upcoming five years Daikin Europe aims to deliver on the needs of a changing society, and to become a total solutions provider in heating, ventilation, air conditioning and refrigeration (HVAC-R) in Europe, Middle East and Africa (EMEA). The company aims to recruit 4,000 employees by 2025, which will bring its workforce in the EMEA-region to around 16,000 heads. At least 400 of them are needed to reinforce its activities in Belgium, especially for R&D, Service and HQ functions.
  • Европейска зелена сделка: План на Daikin в 4 стъпки за декарбонизация на жилищното отопление

    Daikin представя план от 4 стъпки за трансформиране на отоплението и охлаждането на жилищата за по-зелена Европа. Целта е да се намалят емисиите на CO2 от жилищни сгради чрез повишаване на дела на системи с възобновяеми източници за отопление и охлаждане до 40% до 2030 г. Това е в съответствие с повишената цел на ЕС за намаляване на емисиите на CO2 от 40% на 55% до 2030 г., както бе наскоро подписано в Европейския закон за климата на 21 април.

Намерете повече информация

Разгледайте нашия Virtual Experience Center

Намерете повече информация

Намерете повече информация