Skip to main content

Украйна

Daikin Europe прави дарение за хуманитарна помощ за украинската бежанска криза

март 2022

Daikin Europe ще дари 1 милион евро на Агенцията на ООН за бежанци, за да предостави хуманитарна помощ на хората в Украйна и тези, бежанците в резултат на конфликта в Украйна.

 

Брюксел, Виена, март 2022 г. – Като глобална група с операции в повече от 160 държави и близо 90 000 служители, Daikin вярва във важността на защитата на безопасността и здравето на своите служители и техните семейства по целия свят.

От името на групата Daikin, Daikin Europe реши да дари 1 милион евро на Агенцията на ООН за бежанци, която осигурява защита и помощ на народа на Украйна. Daikin също ще дарява продукти за настаняване на бежанци и образователни съоръжения.

 

Освен това служителите на Daikin Europe ще събират средства за подкрепа на украинските си колеги и техните семейства. Също така Daikin Central Europe предостави 35 000 евро на хуманитарни организации в Австрия, Чехия, Румъния, Унгария и Молдова.

Масацугу Минака, старши изпълнителен директор на Daikin Industries и председател на борда на Daikin Europe, каза: „Daikin Europe има повече от 1000 украински служители, работещи в нашите две фабрики в Чешката република и още повече в нашата група. Ние сме съкрушени от тежката ситуация в родната им страна и се надяваме, че мирният и безопасен свят ще се върне възможно най-скоро. Daikin ще продължи да следи отблизо ситуацията и да гарантира безопасността и сигурността на нашите служители, както и да сътрудничи в усилията за хуманитарна помощ.”

Предприятията на Daikin в Европа преустановиха дейността си в Русия с оглед на текущата ситуация в икономиката, логистиката и други.

 

За нас
Daikin Europe N.V.
Daikin Europe N.V. е основен европейски производител на климатици, термопомпи и хладилно оборудване с около 10 000 служители в цяла Европа и четиринадесет големи производствени обекта, базирани в Белгия, Чехия, Германия, Италия, Турция, Австрия и Обединеното кралство. В световен мащаб Daikin е известен със своя пионерски подход към разработването на продукти и ненадминато качество и гъвкавост на своите интегрирани решения. С над 90-годишен опит в проектирането и производството на технологии за отопление и охлаждане, Daikin е пазарен лидер в термопомпените технологии. Daikin VRV и Daikin Altherma са най-продаваните термопомпени системи в Европа, с над 500 000 доставени системи до момента.
Daikin Airconditioning Central Europe
Daikin Airconditioning Central Europe е основана през 1999 г. със седалище във Виена, Австрия. Портфолиото на компанията включва продукти и решения за отопление, охлаждане, вентилация, климатизация и хладилна техника. Повече от 450 професионалисти отговарят за предварителни продажби, продажби и следпродажбено обслужване в 16 страни в Централна и Източна Европа в Австрия, Албания, Босна и Херцеговина, България, Хърватия, Чехия, Унгария, Косово, Черна гора, Северна Македония, Молдова, Полша, Румъния, Сърбия, Словакия и Словения.
Повече информация можете да намерите на www.daikin.eu и на www.daikin.com
 
Контакт за медиите
Росица Цонева
T.:  +359 88 698 00 70
Имейл: tsoneva.r@daikin.at

 

Интересно за вас

  • Daikin Europe инвестира в нова линия за ламарина за завода си в Остенде, Белгия

    Белгийската фабрика се подготвя да отговори на нарастващото търсене на устойчиви решения за отопление. Daikin Europe NV инвестира в нова линия за ламарина и напълно автоматизиран склад за матрици за фабриката си в Остенде, Белгия. Новата линия за ламарина позволява увеличаване на производствения капацитет, като същевременно се подобрява безопасността на завода. Инвестицията е част от плана на Daikin Fusion 2025 за увеличаване на производствените способности на компанията в региона на EMEA и за задоволяване на нарастващото търсене на устойчиви решения за отопление, като термопомпи.
  • Заводът на Daikin в Турция е почти енергийно неутрален благодарение на слънчевата енергия

    Соларните панели подсигуряват 90% от енергийните потребности на завода на Daikin в Сакария, Турция.

Намерете повече информация

Разгледайте нашия Virtual Experience Center

Намерете повече информация

Намерете повече информация