Skip to main content

Произведено в Европа за Европа

Daikin Europe инвестира в нова линия за ламарина за завода си в Остенде (Белгия)

Белгийската фабрика се подготвя да отговори на нарастващото търсене на устойчиви решения за отопление. Daikin Europe NV инвестира в нова линия за ламарина и напълно автоматизиран склад за матрици за фабриката си в Остенде, Белгия.

Брюксел, февруари 2022 — Новата линия за ламарина позволява увеличаване на производствения капацитет, като същевременно се подобрява безопасността на завода. Инвестицията е част от плана на Daikin Fusion 2025 за увеличаване на производствените способности на компанията в региона на EMEA и за задоволяване на нарастващото търсене на устойчиви решения за отопление, като термопомпи.

Стивън Ван Импе, заместник генерален мениджър „Производство”, Авторски права Daikin България

Увеличаване на капацитета и производителността във фабриката в Остенде

На 3-ти февруари 2022 г. заводът на Daikin Europe в Остенде пусна в експлоатация нова линия преси за ламарина. Новите преси се използват за производството на външния метален корпус на термопомпите на Daikin.

„Досега разчитахме на външни доставчици за значителна част от нашата работа с ламарина,” обяснява Стивън Ван Импе, заместник генерален мениджър „Производство.” „С новите преси ще можем да произвеждаме повече от нашите метални корпуси в нашата собствена фабрика, което увеличава производствения ни капацитет и контрола на качеството. Те също така подкрепят нашите усилия за опазване на околната среда, защото с тях значително намаляваме транспортирания обем на полуготова ламарина до нашата фабрика.”

Заедно с новите преси се въвеждат и редица нови технологии за повишаване на безопасността в завода. „През годините ламаринените плочи, които използваме, стават все по-големи, което прави все по-трудно боравенето с тях,” казва Анди Де Уайлд, ръководител на отдел „Производствено инженерство.” „Затова новите преси вече се захранват от роботи. Ние също така напълно автоматизирахме склада за матриците, които се използват за пресоване на плочите. Матриците, които могат да тежат до 5 тона, вече автоматично се изваждат от склад и се зареждат върху пресите.”

Инвестицията в нови технологии води не само до увеличен капацитет, но и ще има положителен ефект върху заетостта във фабриката. Daikin Europe ще проведе мащабна кампания за набиране на персонал през пролетта, за да запълни повече от 200 нови работни места в завода в Остенде.

Подготовка за посрещане на повишеното търсене в Европа

Инвестицията е част от плана Fusion 2025, който беше обявен от Daikin Europe през октомври 2021 г. Планът включва обща инвестиция от 840 милиона евро през следващите пет години. „Търсенето на устойчиви решения за отопление нараства бързо,“ казва Хиромицу Ивазаки, вицепрезидент на Daikin Europe. „Очаква се годишните продажби на термопомпи да се увеличат в Европа от 1 милион агрегата през 2021 г. до над 4 милиона през 2030 г. Планът Fusion 2025 ще постави нашата компания в челните редици на този голям преход към общество без въглерод.“

 

Хиромицу Ивазаки, вицепрезидент на Daikin Europe, Авторски права Daikin България
За Daikin
 
Грижим се за въздуха. Ние използваме нашия дългогодишен опит в климатизацията и нашата страст към иновативни технологии, за да направим въздуха, в който живеем, възможно най-добър. И ние искаме да направим това, като се грижим за околната среда и защитаваме бъдещите поколения. До 2050 г. Daikin се стреми да стане въглеродно неутрален във всичките си действия, както и продуктите и решенията, които продава. Това е нашата мисия в Daikin.
 
Daikin Europe N.V.
Daikin Europe N.V. е дъщерно дружество на Daikin Industries Ltd. и централата за продажба на оборудване за климатизация, пречистване на въздуха, вентилация, отопление и охлаждане (ОВК и хладилна техника) в Европа, Близкия изток и Африка. С голяма мрежа от дъщерни дружества и мрежа от професионални партньори, Daikin е водещият доставчик на енергийно ефективни жилищни, търговски и промишлени решения за ОВК и хладилна техника в региона. Daikin Europe проектира и произвежда климатици, термопомпи и хладилно оборудване в региона. Към днешна дата Daikin Europe има над 11 000 служители в 24 филиала в EMEA. Разполага с 14 големи производствени фабрики, базирани в Белгия, Чехия, Германия, Италия, Испания, Турция, Австрия и Обединеното кралство. Седалището на Daikin Europe Group е в Белгия, с офиси в Остенде, Гент и Брюксел. Компанията е създадена през 1972 г., производството в Европа започва през 1973 г. В Daikin работят над 2 200 служители на белгийска територия.
Лидер на пазара за термопомпени технологии в Европа
С над 90 години опит в индустрията за отопление и климатизация, Daikin е пазарен лидер в технологията за термопомпи. Компанията е добре известна с термопомпите Daikin Altherma за приложения за частно отопление. Над 85% от устройствата за европейския пазар се произвеждат в Европа.
Доставчик на цялостно решение за отопление, охлаждане, вентилация и хладилна техника
Широкото продуктово портфолио на Daikin предоставя решения във всички области на отопление, охлаждане, вентилация, пречистване на въздуха и хладилна техника. Daikin значително разшири пазарното си присъствие в Европа в технологията за термопомпи, но също така изгради силна бизнес основа в търговското и промишленото охлаждане. През 2016 г. Daikin Europe N.V. придоби Zanotti S.p.A., италианския производител на промишлено и транспортно хладилно оборудване. През февруари 2018 г. Tewis Smart Systems S.L. се присъедини към групата. Tewis произвежда готови и специално изработени хладилни решения с CO2 като хладилен агент. В началото на 2019 г. Daikin Europe N.V. придоби базираната в Австрия глобална хладилна група AHT Cooling Systems GmbH.
За Daikin Industries Ltd.
Daikin Industries Ltd., базирана в Осака, Япония, осигурява работа на около 85 000 души по целия свят и реализира продажби от около 18,5 милиарда евро през финансовата 2020 г. (20 април – 21 март). Компанията е световен лидер на пазара за термопомпени и климатични системи, както и за филтриране на въздуха. Daikin Industries Ltd. е единственият производител на климатици в света, който разработва и произвежда всички важни компоненти като хладилни агенти, компресори и електроника вътрешно.

Препоръчано за вас

  • Daikin постигна още един голям успех в декарбонизацията с новата VRV 5 с възстановяване на топлина

    Предварителна информация за най-новия успех във VRF технологията бяха оповестени днес от Daikin Europe. Революционната система с възстановяване на топлина от 5-то поколение беше обявена от Daikin като водеща в устойчивостта и е създадена да намали значително CO2 отпечатъка на сградите.
  • Въздухопречиствател AstroPure 2000 на Daikin повишава сигурността и качеството на въздуха в ресторант Fura

    Ежедневно премахване на твърди частици и вируси от въздуха за 200-250 гости в ресторант с площ от 300 m2.
  • Заводът на Daikin в Турция е почти енергийно неутрален благодарение на слънчевата енергия

    Соларните панели подсигуряват 90% от енергийните потребности на завода на Daikin в Сакария, Турция.

Намерете повече информация

Разгледайте нашия Virtual Experience Center

Намерете повече информация

Намерете повече информация