Skip to main content

Нов продукт

Новата Daikin Emura. Дизайн на климатика, който говори сам за себе си

май 2022 г.

Третото поколение Daikin Emura може да се похвали с луксозен нов дизайн, директно насочен към хора, които искат техните домашни уреди не само да изпълняват функция, но и да бъдат отражение на техния стил и естетика. Daikin Emura 3 бе удостоена с тазгодишните награди Reddot Product Design Award и iF Design Award 2022 – две от най-престижните награди за дизайн в световен мащаб, които награждават забележителна продуктова иновация.

Виена, март 2022 г. – „Стенният климатик винаги има визуално въздействие. Вярвам, че може да бъде и дизайнерски израз,” разкрива Хироясу Косуге, дизайнерът зад чисто новия Daikin Emura. Мисията да създаде запомняща се визия тече във всеки компонент на Daikin Emura от трето поколение, предоставяйки нов дизайн и на трите компонента — вътрешно тяло, външно тяло и дистанционно управление.

Третото поколение Daikin Emura осигурява не само функционалност, но и стил и естетика. Авторски права на Daikin Европа

Празник на извивките

Второто поколение Daikin Emura се открои от портфолиото на Daikin поради специфичния си дълъг извит преден панел. Третото поколение Daikin Emura, което се предлага в три цвята, матово бяло, сребристо и матово черно, прави стъпка напред. Дизайнът му включва извивки както на предния, така и на задния панел и създава сенки, които едновременно подчертават формата и скриват вентилатора на устройството.

В допълнение, новият Daikin Emura разполага и с уникални движещи се панели, включени за първи път при Daikin Stylish. Предните панели се движат по време на работа и допълват играта на сенките на уреда.

Извитата естетика също беше възприета и в новото дистанционно управление, преработено, за да бъде по-ясно и лесно за потребителя и налично в същите три цвята като модулите.

 

Умен и красив дизайн

Докато дизайнът е в основата на новата Daikin Emura, климатикът, произведен в Европа, също предлага разнообразие от функции, за да отговори на нуждите на съвременните потребители.

 

Пречистване на въздуха: Доброто качество на въздуха на закрито в домовете ни стана от първостепенно значение през последните години. Поради тази причина дизайнерите на новата Daikin Emura включиха и фирмената технология Daikin Flash Streamer, която улавя вредни вещества от въздуха, като вируси, алергени и миризми, и след това ги разгражда до безопасни атоми и водни молекули. Също така те добавиха и титаниев дезодориращ филтър, сребърен алергенен филтър и стандартен въздушен филтър.

Интелигентно управление: Потребители на новата Daikin Emura могат да се насладят на управлението на устройството си направо от дланта на ръката си или чрез своите интелигентни домашни асистенти (като Google assistant или Amazon Alexa). Приложението Onecta на Daikin също им позволява да настройват програми за своето устройство, да управляват температурата и режима на работа и достъп до отчети за консумацията на енергия.

Усъвършенстван въздушен поток: Функции като ефекта на Коанда използват специално проектираните клапи, за да осигурят максимален обхват на въздушния поток дори в по-големи помещения. Работейки заедно с ефекта на Коанда, е интелигентният термален сензор, който сканира помещението за присъствие и температура на въздуха и сигнализира на устройството или да насочи въздушния поток далеч от обитателите или към зони с неравномерна температура.

 

3-то поколение Daikin Emura. Авторски права на Daikin Europe

Екологично съобразен

Енергийно ефективен: Daikin Emura е проектирана да работи през всеки сезон и да осигурява целогодишен комфорт със сезонна ефективност до A+++ за отопление и охлаждане, което води до по-малко въздействие върху околната среда и по-ниски сметки за енергия.

Използване на хладилен агент R-32: R-32 е известен в индустрията с по-ниския си потенциал за глобално затопляне (GWP), високата си ефективност и опростяване на повторната употреба, като същевременно поддържа и подобрява стандартите, определени от предишните поколения хладилни агенти.

Новата Daikin Emura е наличен във всички водещи магазини и партньори на Daikin в Централна и Източна Европа от май 2022 г. Ако се интересувате да разгледате по-отблизо Daikin Emura и да получите виртуален поглед върху това как може да изглежда устройството във вашия собствен дом, можете да направите това, като изтеглите приложението Daikin 3D.

 

Две престижни награди

Daikin Emura 3 беше удостоена с наградата Reddot Product Design Award 2022 и iF Design Award 2022, като и двете наградиха забележителна продуктова иновация.

За повече информация посетете: Daikin Emura

За нас
Daikin Airconditioning Central Europe
Daikin Airconditioning Central Europe е основана през 1999 г. със седалище във Виена, Австрия. Портфолиото на компанията включва продукти и решения за отопление, охлаждане, вентилация, климатизация и хладилна техника. Повече от 450 професионалисти отговарят за предварителни продажби, продажби и следпродажбено обслужване в 16 страни в Централна и Източна Европа в Австрия, Албания, Босна и Херцеговина, България, Хърватия, Чехия, Унгария, Косово, Черна гора, Северна Македония, Молдова, Полша, Румъния, Сърбия, Словакия и Словения.
Daikin Europe N.V.
Daikin Europe N.V. е основен европейски производител на климатици, термопомпи и хладилно оборудване с около 10 000 служители в цяла Европа и четиринадесет големи производствени обекта, базирани в Белгия, Чехия, Германия, Италия, Турция, Австрия и Обединеното кралство. В световен мащаб Daikin е известен със своя пионерски подход към разработването на продукти и ненадминато качество и гъвкавост на своите интегрирани решения. С над 90-годишен опит в проектирането и производството на технологии за отопление и охлаждане, Daikin е пазарен лидер в термопомпените технологии. Daikin VRV и Daikin Altherma са най-продаваните термопомпени системи в Европа, с над 500 000 доставени системи до момента.
 
Контакт за медиите
Росица Цонева
T.:  +359 88 698 00 70
Имейл: tsoneva.r@daikin.at

 

Препоръчано за вас

  • Европейска зелена сделка: План на Daikin в 4 стъпки за декарбонизация на жилищното отопление

    Daikin представя план от 4 стъпки за трансформиране на отоплението и охлаждането на жилищата за по-зелена Европа. Целта е да се намалят емисиите на CO2 от жилищни сгради чрез повишаване на дела на системи с възобновяеми източници за отопление и охлаждане до 40% до 2030 г. Това е в съответствие с повишената цел на ЕС за намаляване на емисиите на CO2 от 40% на 55% до 2030 г., както бе наскоро подписано в Европейския закон за климата на 21 април.
  • Daikin постигна още един голям успех в декарбонизацията с новата VRV 5 с възстановяване на топлина

    Предварителна информация за най-новия успех във VRF технологията бяха оповестени днес от Daikin Europe. Революционната система с възстановяване на топлина от 5-то поколение беше обявена от Daikin като водеща в устойчивостта и е създадена да намали значително CO2 отпечатъка на сградите.
  • Институтът Пастьор де Лил оцени ефективността на въздухопречиствателите на Daikin срещу респираторни вируси

    Известният френски Институт Пастьор де Лил заключава от тестовете си, че гамата въздухопречистватели на Daikin за 2,5 минути елиминира повече от 99,98% от човешкия коронавирус HCoV-229E.

Намерете повече информация

Разгледайте нашия Virtual Experience Center

Намерете повече информация

Намерете повече информация