Skip to main content

Нов продукт

Ново екологично решение за търговски хладилни камери: Daikin Inverter Monoblock

ноември 2023

Редица индустрии и бизнеси  зависят значително от иновативното хладилно оборудване на своите хладилни складове. Това не само им позволява да доставят продукти и услуги безпроблемно, но и да допринасят за минимизиране на отпечатъка върху околната среда. Хотели, ресторанти, кетъринг услуги, салони за сладолед, супермаркети и цялата хранителна индустрия трябва да поддържат хладилната верига непрекъсната, същото важи и за логистичните услуги, центровете за данни и болниците, които се нуждаят от охлаждане на продукти, устройства за съхранение на данни или лекарства – всички те могат да открият едно ново компактно решение за охлаждане на Daikin, работещо с естествения хладилен агент пропан (R-290): Daikin Inverter Monoblock, предлагащ набор от различни предимства.

Виена, ноември 2023 г. – Последната иновация на Daikin за търговски приложения е моноблок, работещ с пропан (R-290), специално проектиран за малки и средни хладилни камери от 9 до 24 m2, осигуряващ температури от -25oC до 10oC. Ако бизнесът търси ефективност и рентабилност, Daikin Inverter Monoblock е отговорният избор: той предлага бързо и постоянно охлаждане, като същевременно консумира по-малко енергия от други хладилни системи. Във време на високи цени на енергията това може да доведе до по-ниски оперативни разходи. За управление на всички хладилни камери от централно място могат да се монтират няколко моноблока - до 5 броя в мрежа с конфигурация главен-подчинен (1 главен + 4 подчинени).


Естествен хладилен агент пропан R-290

Пропанът се откроява като естествен и устойчив хладилен агент за търговско охлаждане с минимален потенциал за глобално затопляне (GWP) от 3 и пълна липса на потенциал за разрушаване на озоновия слой. Това помага на бизнеса да намали въздействието си върху околната среда. В допълнение, използващите пропан системи на Daikin предлагат намалени разходи за поддръжка и удължен живот в сравнение с конвенционалните (използващи флуорирани парникови газове) хладилни системи. Освен това на безопасността се отдава значително внимание при разработването на продукта с интегрирани функции като автоматични спирателни вентили и сензори за откриване на течове, за да се гарантират най-високите стандарти за безопасност.

Лесна инсталация, превъзходна производителност, интелигентно управление

Daikin Inverter Monoblock обединява всички компоненти на хладилния цикъл – включително компресора, кондензатора и изпарителя – в едно компактно устройство. В резултат инсталирането е по-лесно, а интелигентният дизайн заема по-малко място в хладилната камера в сравнение с други решения за охлаждане. Намаленият брой връзки между компонентите и по-малкото тръбопроводи за хладилен агент минимизират потенциала за течове, загуби на енергия и понижават разходите за поддръжка. Дизайнът е оптимизиран за подобрена производителност, а температурата в хладилната камера може лесно да се контролира чрез новото мобилно приложение „Daikin user“.

„Тази нова разработка идва с уникални функции, които създават допълнителна стойност, особено за HORECA* бизнеса и малките търговци на храни. Вълнуваме се, че можем да добавим към предложенията си това последно допълнение и да подкрепим нашите клиенти с енергийно ефективни и екологични решения за охлаждане“, казва Денис Фако, старши специалист по продуктово управление в Daikin Централна Европа.

monoblock-table

Можете да видите Daikin Inverter Monoblock на щанда на Daikin на изложението Месомания в Интер Експо Център - Зала 1, щанд C11.

Съкращения (от англ. ез):

HORECA = Хотели, ресторанти, кетъринг услуги

Повече информация: 

Daikin Inverter Monoblock | Daikin (daikin-ce.com)

Авторски права на снимки: Daikin Europe

 

За нас

Daikin Airconditioning Central Europe 

Daikin Airconditioning Central Europe е основана през 1999 г. със седалище във Виена, Австрия, като дъщерно дружество на Daikin Europe N.V. Портфолиото на компанията включва продукти и решения за отопление, охлаждане, вентилация, пречистване на въздуха и охлаждане. Повече от 700 служители и 2500 партньора отговарят за продажбите и сервизните дейности в 16 страни в Централна и Източна Европа (Австрия, Албания, Босна и Херцеговина, България, Хърватия, Чехия, Унгария, Косово, Черна гора, Молдова, Северна Македония, Полша, Румъния, Сърбия, Словакия и Словения). С Your Daikin World в централата във Виена, ОВК и хладилна техника индустрията и строителният сектор имат достъп до модерен център за опит за съвместно създаване на решения по поръчка за хотели, магазини, офиси и големи търговски приложения. Той също така включва един от деветте центъра за обучение в региона на Daikin Central Europe.

 

Контакт с медиите

Георги Грънчаров
Маркетинг и комуникации за България и Молдова
тел. +43 664 559  7454
grancharov.g@daikin.at
Lemböckgasse 59/1/1 | 1230 Виена | Австрия

Mоже да ви заинтересува

  • Новите характеристики на серията малък инверторен водоохлаждащ агрегат R-32

    Виена, септември 2023 – Първоначално пусната на пазара през 2021 г., гамата малки инверторни водоохлаждащи агрегати R-32 беше подобрена с въвеждането на нови функции за отоплителни приложения. Те усъвършенстват контролните възможности на агрегата. Той може да бъде свързан, за да работи в персонализирани решения за отопление, както и в комбинация с продукти като термопомпи Daikin Altherma или традиционни котли и електрически нагреватели. #pr2310
  • Термопомпите бележат ръст при избора на средство за отопление на жилищата в страните от ЦИЕ

    Виена, ноември 2023 г. — Скорошно проучване на GfK, поръчано от Daikin Central Europe, разкрива поведението на собствениците на жилища и проектантите при вземане на решения за покупка в категорията термопомпи в девет страни от Централна и Източна Европа. #pr2312

Намерете повече информация

Разгледайте нашия Virtual Experience Center

Намерете повече информация

Намерете повече информация