Skip to main content

Нов продукт

Новата термопомпа Daikin Altherma 3 R MT улеснява обновяването на отоплителни системи

октомври 2023

Високите разходи за енергия и повишената загриженост за околната среда карат много хора да се откажат от традиционните отоплителни системи, като газови или нафтови котли. За тези, които планират ремонт на дома или искат да обновят или подменят съществуващ котел, без да е необходимо да сменят съществуващите радиатори, най-новата термопомпа от Daikin, Daikin Altherma 3 R MT, предлага идеално решение. Пускането на продукта подчертава ангажимента на Daikin да допринесе за декарбонизиране на отоплението не само в новопостроени, но и в съществуващи домове.

Виена, октомври 2023 г. – Две трети от 43,6 милиона едно- и многофамилни жилища в страните от Централна и Източна Европа (ЦИЕ) са по-стари от 30 години (построени преди 1989 г., според Обсерваторията на ЕС за сграден фонд) и са до голяма степен неефективни.1) Ремонтът може да бъде идеалното време за подмяна на остаряла система за отопление и топла вода в жилищни сгради. Daikin Altherma 3 R MT, най-новото допълнение към портфолиото от термопомпи на Daikin, се вписва точно тук: Тази среднотемпературна термопомпа сплит с разделяне по хладилен агент може да се използва заедно със съществуващи радиатори, подово отопление, съвместим бойлер за гореща вода или дори да се комбинира със слънчеви панели. Като цялата гама, новата Daikin Altherma 3 R MT предлага превъзходно ниво на комфорт, съчетано с енергийна ефективност и атрактивен дизайн.

Гъвкави опции

Това най-ново термопомпено решение се състои от външно тяло, което може да се комбинира с едно от три различни вътрешни тела:

 • Подовото тяло има интегриран бойлер за БГВ, което го прави идеална опция за актуализиране на съществуващ котел, за да осигури цялостно решение за битова гореща вода, отопление и охлаждане. Това тяло предлага вариант с двузонов контрол над подаващата температура към две различни зони във вашия дом (например подово отопление и вентилаторни конвектори).
 • Стенното тяло Altherma 3 R MT е по-компактно и може да се комбинира или със съществуващ съвместим бойлер за БГВ, или с нов отделен бойлер. 
 • Ако собствениците на жилища са инсталирали или планират да инсталират слънчеви панели или термични колектори, тялото ECH2O има бойлер за вода, който се свързва с тях. 

Всички агрегати Daikin Altherma 3 R MT имат клас на енергийна ефективност до A+++ за отопление на помещения, а подовото и ECH2O  телата имат енергиен клас A+ за битова гореща вода. Това са високоефективни термопомпи с температура на изходящата вода от 65°C при температури на околната среда до -15°C, което е достатъчно за работа със съществуващи високотемпературни радиатори и за повечето нужди от битова гореща вода. Гарантирано е, че тези съоръжения работят в термопомпен режим, дори когато външните температури паднат до -25°C, което ги прави идеални, ако живеете в район, където зимите са студени.

Идеално решение за домове от всякакъв размер

Пространството често може да бъде ограничение, когато искате да замените който и да е уред във вашия дом. Това не е проблем с Daikin Altherma 3 R MT, която се нуждае от малка площ както за вътрешното, така и за външното тяло. Тънкото външно тяло ще пасне еднакво добре на балкона на апартамент или в двор. Вътрешните тела са стилни и модерни и се вписват в интериора на всеки дом. Подовите и ECH2O телата имат малък размер, като изискват само минимално подово пространство. Когато пространството е по-ограничено, стенното тяло Altherma 3 R MT може да бъде добър вариант.

Удобна и интелигентна термопомпа

В допълнение, ниската звукова мощност и на трите вътрешни тела означава, че обитателите няма да изпитват смущения, което и да изберат и където и да се намира в дома им.

Тъй като свързаността на уредите допълва комфорта на обитателите, Daikin Altherma 3 R MT предлага разнообразие от интелигентни опции за управление на системата, включително и през мобилен телефон.

Независимо дали като част от цялостно обновяване или за подмяна на остарял котел, гамата сплит термопомпи Daikin Altherma 3 R MT е перфектната опция за обновяване на отоплението, охлаждането и снабдяването с топла вода на вашия дом.

Daikin Altherma 3 R MT продуктови спецификации

 • Предлага се в 3 класа: 08, 10, 12 kW
 • Размери на външното тяло (ВxШxД): 1003 x 1270 x 533 mm
 • Енергийна ефективност до A+++ (отопление на помещения)
 • Енергийна ефективност до A+ (битова гореща вода)
 • Работен диапазон до -25°C външна температура
 • Температура на изходящата вода от 65°C до -15°C външна температура
 • Комбинира се с 3 различни вътрешни тела (стенно, подово с вграден бойлер, подово с бойлер ECH2O)
 • Готова за връзка с облак
Повече информация
Brochure Daikin_Altherma_3_R_MT.pdf
Авторски права на снимки: Daikin Central Europe
Препратки
1) https://energy.ec.europa.eu/topics/energy-efficiency/energy-efficient-buildings/eu-building-stock-observatory_en
 
За нас
Daikin Airconditioning Central Europe
Daikin Airconditioning Central Europe е основана през 1999 г. със седалище във Виена, Австрия, като дъщерно дружество на Daikin Europe N.V. Портфолиото на компанията включва продукти и решения за отопление, охлаждане, вентилация, пречистване на въздуха и охлаждане. Повече от 700 служители и 2500 партньора отговарят за продажбите и сервизните дейности в 16 страни в Централна и Източна Европа (Австрия, Албания, Босна и Херцеговина, България, Хърватия, Чехия, Унгария, Косово, Черна гора, Молдова, Северна Македония, Полша, Румъния, Сърбия, Словакия и Словения). С Your Daikin World в централата във Виена, ОВК и хладилна техника индустрията и строителният сектор имат достъп до модерен център за опит за съвместно създаване на решения по поръчка за хотели, магазини, офиси и големи търговски приложения. Той също така включва един от деветте центъра за обучение в региона на Daikin Central Europe.
 
Контакт с медиите
Георги Грънчаров
Маркетинг и комуникации за България и Молдова
тел. +43 664 559  7454
grancharov.g@daikin.at
Lemböckgasse 59/1/1 | 1230 Виена | Австрия

Mоже да ви заинтересува

Намерете повече информация

Разгледайте нашия Virtual Experience Center

Намерете повече информация

Намерете повече информация