Skip to main content

Нов продукт

Елате и вижте следващото поколение термопомпи на Daikin на ISH 2023

януари 2023

Daikin Europe N.V ви кани да откриете следващото поколение термопомпи въздух-вода на ISH 2023.

Водещата на пазара серия Daikin Altherma 3 промени стандарта за термопомпи. Новата серия Daikin Altherma 4 ще надгражда допълнително върху това и пускането й е планирано от 2024 г. нататък. Също така Daikin ще представи своята нова програма за подкрепа за монтажници в цяла Европа, насочена към осигуряването на адекватно и качествено обучение, така че инсталираните агрегати да работят безпроблемно през целия живот на продукта.

Брюксел, януари 2023 г – “С нашата нова серия ние отново значително променяме пазарния стандарт, особено като се фокусираме изцяло върху декарбонизирането на отоплението. Тези нови разработки гарантират, че както монтажниците, така и крайните потребители се радват на спокойствие и се чувстват добре на работа и в домовете си. Нашите термопомпи осигуряват истинска „Feel Good Technology“, която е нашата тема на ISH 2023,” казва Патрик Кромбез, генерален мениджър Отопление и възобновяеми енергийни източници в Daikin Europe. Daikin Europe ще представи следващото си поколение термопомпи въздух-вода, Daikin Altherma 4, на ISH 2023.

През последните месеци Daikin Europe непрекъснато инвестира както в разработване на продукти, така и в производствени обекти в цяла Европа. Миналата година компанията обяви, че ще построи изцяло нов завод за термопомпи в Полша, който се очаква да заработи до средата на 2024 г. 

ISH 2023

Daikin Altherma 4 поколение ще бъде представено на ISH 2023

Иновативната гама надгражда допълнително Daikin Altherma 3, която революционизира пазара на термопомпи. Термопомпите въздух-вода от ново поколение ще поведат пътя за европейската индустрия, която се фокусира върху декарбонизирането на топлината по ефективен, безопасен и удобен начин и ще бъдат пуснати на пазара от 2024 г. нататък.

Новата гама ще съдържа специално изработени компоненти, които подобряват производителността, добавят гъвкавост на приложението, като същевременно защитават всеки етап от жизнения цикъл на продукта. 

Това е интелигентно решение за всеки дом благодарение на новия контролер със сензорен екран, дистанционно наблюдение и дистанционно отстраняване на неизправности и е съвместимо е със системи за домашна автоматизация и системи за управление на домашната енергия на трети страни. 

Новите специално изработени компоненти, заедно със задълбочена програма за обучение, предлагат на монтажниците и други заинтересовани страни ефективност, безопасност и спокойствие през целия жизнен цикъл на продукта: транспортиране, съхранение, инсталиране, обслужване и изхвърляне на продукта, като им дава възможност да изпитат "Feel Good Technology", както правят с всеки един от продуктите на Daikin.

Най-добрият избор на хладилни агенти за различни приложения

Daikin ще продължи да предлага широко портфолио, използвайки хладилен агент R-32. В допълнение, въз основа на предстоящото голямо търсене на термопомпи подтикнато от REPowerEU в комбинация с постепенното намаляване на хидрофлуоровъглеводородите (HFC) в Европа, Daikin ще предостави нова гама термопомпи въздух-вода с хладилен агент R-454C. Този хладилен агент с по-нисък потенциал за глобално затопляне (GWP) от 148 предлага широка гама от възможности за инсталиране, което го прави подходящ за различни типове жилищни сгради в цяла Европа.

Освен това, когато цялата верига на хладилния агент е инсталирана във външното тяло и когато това е осъществимо от аспекти на безопасността, определени продуктови гами ще бъдат снабдени с R-290 с потенциал за глобално затопляне 3. 

Както винаги, Daikin се ангажира да използва хладилния агент, който най-добре отговаря на приложението и нуждите на клиента, претегляйки безопасността, рентабилността, енергийната ефективност и въздействието върху околната среда, за да достигне до най-добре балансирания избор на хладилен агент.

Промяна на пазарния стандарт

“Всички причини, обяснени тук, отразяват усърдното изследване, което е вложено в разработването на най-новата термопомпена технология. Каним всички монтажници и заинтересовани страни да дойдат и да видят нашата нова Daikin Altherma 4 на ISH 23.  Ние революционирахме пазара на термопомпи с отличния дизайн на външното тяло и производството на топла вода на настоящата серия Daikin Altherma 3. С новата серия ние отново значително променяме пазарния стандарт, като по този начин гарантираме, че сме взели предвид целия жизнен цикъл на термопомпата, от производството до края на живота и. Ние от Daikin поставяме безопасността на първо място, което води не само до специфичните характеристики на дизайна на модулите, но и до осигуряване на адекватно обучение и информация за всички заинтересовани страни, независимо дали са монтажници, търговци на едро, предприемачи или консултанти. Стремим се да увеличим комфорта на крайния потребител, като същевременно осигуряваме безопасна среда за всички. Ние също така продължаваме да работим с други доставчици на термопомпи, за да осигурим определянето и прилагането на стандарти за безопасност в цялата индустрия,“ казва Кромбез.

Daikin води пътя в развитието на мрежата от монтажници

Наред с представянето на термопомпи въздух-вода от ново поколение, Daikin също така поставя високо летвата, като въвежда програма за поддръжка и обучение в цяла Европа, която се фокусира върху професионализма, качеството и безопасността на монтажника. Новата мрежа се основава на традицията на Daikin за силна и обхващаща цяла Европа мрежа от високо професионални монтажници и техници. Присъединяване на нови монтажници също ще бъде възможно.

Програмата ще позволи на монтажниците да управлява напълно различните (жилищни) термопомпени технологии, включително предстоящата серия Daikin Altherma 4. Взема предвид избора на приложение, развитието на уменията и опита при монтажа. Програмата се стреми да осигури адекватно и качествено обучение, така че инсталираните модули да работят гладко и по безопасен начин през целия живот на модула. Изпълнението на програмата подкрепя намерението ни непрекъснато да повишаваме нивата на безопасност в индустрията като цяло. Това създава спокойствие както за инсталатора, така и за крайния потребител, повишавайки удовлетвореността на потребителите.

 

Освен това Кромбез заявява: “Благодарение на нашата мрежа от високо професионални монтажници в цяла Европа и нашите иновативни термопомпени технологии, ние гарантираме на нашите крайни потребители качество и спокойствие. Ние считаме новата програма за знак на доверие: монтажниците ще могат да се възползват от пълно обучение, поддръжка и насоки относно тънкостите на нашето портфолио, като по този начин предоставяме на клиентите висококачествен монтаж, пускане в експлоатация и следпродажбени грижи.  Истинско усещане за добро изживяване, от което крайните потребители ще се възползват, когато използват нашата технология в домовете си. Каним всички инсталатори да се присъединят към програмата и да създадат синергия между собствения си опит и познанията на Daikin.”

Открийте повече за темата на Daikin „Feel Good Technology“ по време на ISH тук. Daikin Europe ще излага на търговския панаир ISH (щанд E41, зала 12.0, панаирната площ на Messe Frankfurt, Франкфурт на Майн) от 13 до 17 март 2023 г.

За нас
Daikin Europe N.V.
Daikin Europe N.V. е дъщерно дружество на Daikin Industries Ltd. и водещ доставчик на технологии за отопление, охлаждане, вентилация, пречистване на въздуха и хладилна техника. Компанията проектира, произвежда и пуска на пазара широко портфолио от оборудване, както и индивидуални решения за жилищни, търговски и индустриални цели в Европа, Близкия изток и Африка. Към днешна дата Daikin Europe N.V. има над 12 000 служители в повече от 59 консолидирани филиала. Разполага с 12 големи производствени съоръжения, базирани в Белгия, Чехия, Германия, Италия, Испания, Турция, Австрия и Обединеното кралство. Седалището на Daikin Europe Group е в Белгия, Остенде. Компанията е създадена през 1972 г., производството в Европа започва през 1973 г.
 
Daikin Industries Ltd.
Daikin Industries Ltd., базирана в Осака, Япония, дава работа на около 89 000 души по целия свят и постигна продажби от около 23,7 милиарда евро през фискалната 2021 година (21 април – 22 март). Компанията е световен лидер на пазара за термопомпени и климатични системи, както и за филтриране на въздуха. Daikin Industries Ltd. е единственият производител на климатици в света, който разработва и произвежда всички важни компоненти като хладилни агенти, компресори и електроника вътрешно.
 
Контакт за медиите
Росица Цонева
T.:  +359 88 698 00 70
Имейл: tsoneva.r@daikin.at

Mоже да ви заинтересува

  • Благоприятно за климата дуо: Нова касета с кръгъл поток разширява гамата CO2 Conveni-Pack на Daikin за супермаркети и малки магазини за търговия на дребно

    Виена, март 2022 г. - Daikin представи нова касета с кръгъл поток (серия FXFN) за използване със своята интегрирана система за ОВК и хладилна техника CO2 Conveni-Pack, която е подходяща за инсталации в окачени тавани, както и в отворени тавани. CO2 Conveni-Pack предлага не само убедителни предимства като най-ниските емисии на хладилен агент, но и множество възможни комбинации за супермаркети и търговци на дребно.
  • Компактен и достъпен – новия въздухопречиствател Daikin MC30Y за малки домове, хотелски стаи и магазини

    Виена, декември 2022 г – Тъй като повечето от нас прекарват над 90% от времето си на закрито, качеството на въздуха, който дишаме, се превърна във още по-важна тема – у дома, на работа или през свободното време. Най-новото допълнение към гамата въздухопречистватели на Daikin е MC30Y, решение с ниска поддръжка, което помага за подобряване на качеството на вътрешния въздух в по-малки помещения. С живот на HEPA филтъра до десет години и достъпна цена, това е инвестиция, която се изплаща. #pr2217
  • Daikin Europe инвестира в нова линия за ламарина за завода си в Остенде, Белгия

    Белгийската фабрика се подготвя да отговори на нарастващото търсене на устойчиви решения за отопление. Daikin Europe NV инвестира в нова линия за ламарина и напълно автоматизиран склад за матрици за фабриката си в Остенде, Белгия. Новата линия за ламарина позволява увеличаване на производствения капацитет, като същевременно се подобрява безопасността на завода. Инвестицията е част от плана на Daikin Fusion 2025 за увеличаване на производствените способности на компанията в региона на EMEA и за задоволяване на нарастващото търсене на устойчиви решения за отопление, като термопомпи.

Намерете повече информация

Разгледайте нашия Virtual Experience Center

Намерете повече информация

Намерете повече информация