Skip to main content

Нов продукт

Daikin представя нова изцяло електрическа и plug-in хибридна транспортна хладилна гама на изложението SOLUTRANS в Лион

ноември 2023

Daikin представя най-новите си решения за охлаждане на микробуси, камиони и ремаркета в SOLUTRANS, глобалният център за тежкотоварни и лекотоварни търговски превозни средства. Напълно електрическата и plug-in хибридна продуктова гама на Daikin намалява емисиите от двигателите с вътрешно горене. Глобалният производител демонстрира своите иновации за транспортна хладилна техника, включително новия си хладилен агрегат за ремаркета Exigo, заедно с новата Telematics платформа за свързаност на Daikin.

Брюксел, ноември 2023 г. – От 21 до 25 ноември 2023 г. посетителите ще имат възможността да станат свидетели на преминаването на транспортната индустрия към по-екологични енергийни източници и приемането на цифровите технологии на Eurexpo в Лион, Франция. SOLUTRANS е водещо търговско изложение за професионалисти в товарния и градския транспорт, включващо както тежко товарни, така и леки търговски превозни средства. Daikin Transportation Refrigeration и марката Zanotti имат десетилетия опит в търговското и промишленото охлаждане и транспортирането на пресни и замразени продукти. И двете са част от Daikin Europe, която е дъщерно дружество на глобалната група Daikin Industries, водещ световен доставчик на хладилна техника, охлаждане, отопление, вентилация и пречистване на въздуха.

new-transport-refrigeration-lineup

Ключови акценти на щанда на Daikin в зала 4, щанд B086

 • Хладилният агрегат Exigo за ремаркета на Daikin влезе в масово производство в началото на 2023 г. и се основава на електрическа архитектура с инверторната технология на Daikin за оптимална електрическа ефективност. Това затвърждава навлизането на Daikin в областта на транспортната хладилна техника, като се движи към едно напълно електрическо и без емисии бъдеще.
 • Exigo Plug-in Hybrid в момента е в процес на разработка, успоредно с пускането на хладилния агрегат за ремаркета. Вече оптимизиран да работи с електрическа енергия, Exigo ще работи безпроблемно с новия пакет батерии на Daikin, превключвайки между агрегата и батерията, за да намали емисиите, като агрегата винаги е там, за да гарантира целостта на хладилната верига.
 • Daikin Telematics е нова платформа за свързаност, която ще бъде включена като стандарт в Exigo и ще се възползва от обширната сервизна мрежа на Daikin в региона на EMEA, включително пълна гама от предложения за услуги. Представена за първи път, демонстрация на живо позволява на посетителите на Solutrans да изследват всички функции и приложения.
 • Пълната гама от електрически и конвенционални хладилни агрегати за микробуси и камиони на Daikin може да бъде разгледана на Solutrans, включително портфолиото на Zanotti с Invisible и Zero van агрегати за микробуси, които се предлагат както с електрически батерии, така с и директно задвижване, SFZ за леко товарни камиони с директно задвижване и Uno с задвижване от двигател.
 • Ремаркето Exigo е напълно приложимо за превоз на храни и фармацевтични продукти и ще бъде изложено на открито близо до щанда на Daikin.

Заповядайте на щанда на Daikin Transport Refrigeration в зала 4, щанд B086 на 21-25 ноември в Eurexpo, Лион, за да научите повече за неговите ключови иновации.

trailer-soultrans

Повече информация може да откриете на:

www.daikin.eu/transportrefrigeration

 

Авторски права на снимки: Daikin Europe

За нас

Daikin Europe N.V.

Daikin Europe N.V. е дъщерно дружество на глобалната група Daikin Industries и водещ доставчик на технологии за отопление, охлаждане, вентилация, пречистване на въздуха и хладилна техника (HVAC&R) в Европа, Близкия изток и Африка.

Daikin проектира, произвежда и пуска на пазара широко портфолио от продукти, услуги за поддръжка, както и готови решения за жилищни, търговски и индустриални цели. Към днешна дата Daikin Europe има над 13 700 служители в повече от 57 консолидирани филиала. Разполага с 14 производствени съоръжения, базирани в Белгия, Чехия, Германия, Италия, Испания, Австрия, Обединеното кралство, Турция, Обединените арабски емирства и Кралство Саудитска Арабия. Централата на групата Daikin Europe е в Остенде, Белгия. Компанията е създадена през 1972 г., производството в Европа започва през 1973 г.

Daikin Airconditioning Central Europe

Daikin Airconditioning Central Europe е основана през 1999 г. със седалище във Виена, Австрия, като дъщерно дружество на Daikin Europe N.V. Портфолиото на компанията включва продукти и решения за отопление, охлаждане, вентилация, пречистване на въздуха и охлаждане. Повече от 700 служители и 2500 партньора отговарят за продажбите и сервизните дейности в 16 страни в Централна и Източна Европа (Австрия, Албания, Босна и Херцеговина, България, Хърватска, Чехия, Унгария, Косово, Черна гора, Молдова, Северна Македония, Полша, Румъния, Сърбия, Словакия и Словения). С Вашия свят на Daikin в централата във Виена, HVAC-R индустрията и строителният сектор имат достъп до модерен център за опит за съвместно създаване на решения по поръчка за хотели, магазини, офиси и големи търговски приложения. Той също така включва един от деветте центъра за обучение в региона на Daikin Central Europe.

Daikin Transport Refrigeration

Daikin Transport Refrigeration, под егидата на Daikin Europe, отговаря за бизнеса с хладилни машини за автомобилен транспорт в световен мащаб. Daikin се стреми да стане първият избор на клиентите в хладилните системи за автомобилен транспорт, като предоставя пълна гама от ванове, камиони и ремаркета, и включва своята световноизвестна надеждност и иновации в своята обширна мрежа за продажби и сервиз. През 2016 г. Daikin придоби Zanotti, хладилен специалист с десетилетия опит в посрещането на нуждите от търговско и промишлено охлаждане и транспортирането на пресни и замразени продукти. Zanotti, вече пълноценно съоръжение на Daikin, базирано в Pegognaga (Италия), е глобалният център за разработване на продукти и производство на своите хладилни агрегати за автомобилен транспорт.

 

Контакт с медиите

Георги Грънчаров
Маркетинг и комуникации за България и Молдова
тел. +43 664 559  7454
grancharov.g@daikin.at
Lemböckgasse 59/1/1 | 1230 Виена | Австрия

Mоже да ви заинтересува

 • Ново екологично решение за търговски хладилни камери: Daikin Inverter Monoblock

  Виена, ноември 2023 г. – Редица индустрии и бизнеси зависят значително от иновативното хладилно оборудване на своите хладилни складове. Това не само им позволява да доставят продукти и услуги безпроблемно, но и да допринасят за минимизиране на отпечатъка върху околната среда. Хотели, ресторанти, кетъринг услуги, салони за сладолед, супермаркети и цялата хранителна индустрия трябва да поддържат хладилната верига непрекъсната, същото важи и за логистичните услуги, центровете за данни и болниците, които се нуждаят от охлаждане на продукти, устройства за съхранение на данни или лекарства – всички те могат да открият едно ново компактно решение за охлаждане на Daikin, работещо с естествения хладилен агент пропан (R-290):Daikin Inverter Monoblock, предлагащ набор от различни предимства. #pr2311
 • open construction day edc ghent

  Акцент в Деня на отворените врати: Енергийно неутрален център за развитие на Daikin EMEA в Гент, Белгия

  Гент, Брюксел, май 2023 г. – В ежегодния ден на откритата строителна площадка, организиран от белгийската строителна индустрия през май 2023 г., строителната площадка на Daikin Europe в Центъра за развитие EMEA (EDC) в Гент беше отворена за посещение от обществеността. Много посетители минаха покрай технологичния парк Zwijnaarde, за да видят как се изгражда един от най-иновативните и устойчиви изследователски центрове за развитие в Европа. #pr2303
 • Благоприятно за климата дуо: Нова касета с кръгъл поток разширява гамата CO2 Conveni-Pack на Daikin за супермаркети и малки магазини за търговия на дребно

  Виена, март 2022 г. - Daikin представи нова касета с кръгъл поток (серия FXFN) за използване със своята интегрирана система за ОВК и хладилна техника CO2 Conveni-Pack, която е подходяща за инсталации в окачени тавани, както и в отворени тавани. CO2 Conveni-Pack предлага не само убедителни предимства като най-ниските емисии на хладилен агент, но и множество възможни комбинации за супермаркети и търговци на дребно.

Намерете повече информация

Разгледайте нашия Virtual Experience Center

Намерете повече информация

Намерете повече информация