Skip to main content

Декарбонизация

Благоприятно за климата дуо: Нова касета с кръгъл поток разширява гамата CO2 Conveni-Pack на Daikin за супермаркети и малки магазини за търговия на дребно

юли 2022 г.

Daikin представи нова касета с кръгъл поток (серия FXFN) за използване със своята интегрирана система за ОВК и хладилна техника CO2 Conveni-Pack, която е подходяща за инсталации в окачени тавани, както и в отворени тавани. CO2 Conveni-Pack предлага не само убедителни предимства като най-ниските емисии на хладилен агент, но и множество възможни комбинации за супермаркети и търговци на дребно. Новото вътрешно тяло за охлаждане, отопление, вентилация и изсушаване е налично от февруари 2022 г.

Виена, март 2022 г. – „Избирайки CO2 Conveni-Pack, търговците на храни се възползват от подобрена функционалност и по-добра ефективност на системата, което ги подкрепя да постигнат своите цели за опазване на околната среда и устойчивост. Тъй като системата работи с естествен хладилен агент R-744 (CO2) с потенциал за глобално затопляне от 1, нейното въздействие върху околната среда е сведено до минимум. Във времена на нарастващи разходи за енергия, изборът на това ново енергийно ефективно решение допълнително подобрява възвръщаемостта на инвестицията“, казва Даниел Уинч, генерален мениджър продажби и инжинерство на цялостни решения в Daikin Централна Европа.

Компактно вътрешно тяло с интелигентна технология

Новото устройство от серията FXFN обещава да бъде едно от най-компактните вътрешни тела на Daikin и се предлага в размери на сградата 50, 71 и 112. С вградена функция за възстановяване на топлината, новата касета с кръгъл поток се предлага в мощности от 5,6kW, 8kW и 12,5kW за охлаждане и 6,3kW, 9kW и 14 kW за отопление.

Тя разполага с нов топлообменник от две части, разработен специално за изискванията на CO2 технологията. Способен да се монтира почти изравнено с всеки таван, модулът е покрит със звуко- и топлоизолация, постигайки нива на звуково налягане от 31 до 46db(A).

Въздухът се разпределя на 360° хоризонтално в помещението благодарение на покриващите панели и уникалната технология на кръгъл поток. Отводът на разклонения канал позволява да се оптимизира разпределението на въздуха в помещения с нестандартна форма или да се подава въздух в малки съседни помещения. Моторизираните, независимо регулируеми въздушни лопатки също така позволяват разнообразие от модели на изхода на въздуха (2, 3 или 4 страни) и различни фиксирани ъгли на изпускане на въздуха. Управлението се извършва чрез жичното дистанционно управление Madoka или чрез Intelligent Touch Manager (iTM), което помага за подобряване на енергийната ефективност.

 

Елегантен дизайн

Предлага се голям избор от цветни декоративни панели, включително дизайнерски панели в бяло (RAL9010) и черно (RAL9005) и стандартни панели в бяло (RAL9010) със сиви жалузи или изцяло бяло. Допълнителните автоматични самопочистващи се филтри гарантират по-висока ефективност и комфорт, както и по-ниски разходи за поддръжка.

Гъвкав монтаж

Новата касета с кръгъл поток предлага най-ниската височина на монтаж на пазара: 214 мм за клас 20 – 63, допълнителен приток на свеж въздух и стандартна дренажна помпа с 675 мм повдигане, увеличаваща гъвкавостта и скоростта на монтаж.

„Имайки предвид всички тези предимства, ние сме щастливи да обявим, че новата касета с кръгъл поток за нашия CO2 Conveni-Pack се предлага на всички 16 пазара в региона на Daikin Централна Европа от февруари 2022 г.,“ казва Уинч.

 

За допълнителна информация вижте представянето на следващото поколение касета с кръгъл поток на Daikin.

Авторски права на снимки: Daikin Europe

 

За нас
Daikin Europe N.V.
Daikin Europe N.V., компанията майка на Daikin Central Europe, е основен европейски производител на климатици, термопомпи и хладилно оборудване, с приблизително 10 000 служители в цяла Европа и 14 големи производствени съоръжения, базирани в Белгия, Чехия, Германия, Италия, Турция , Австрия и Обединеното кралство. В световен мащаб Daikin е известен със своя новаторски подход към разработването на продукти и ненадминатото качество и гъвкавост на своите интегрирани решения. С повече от 90 години опит в проектирането и производството на технологии за отопление и охлаждане, Daikin е пазарен лидер в технологията за термопомпи. Daikin VRV и Daikin Altherma са най-продаваните термопомпени системи в Европа, с над 500 000 доставени системи до момента.
Daikin Airconditioning Central Europe
Daikin Airconditioning Central Europe е основана през 1999 г. със седалище във Виена, Австрия. Портфолиото на компанията включва продукти и решения за отопление, охлаждане, вентилация, климатизация и хладилна техника. Повече от 450 професионалисти отговарят за предпродажбеното, търговското и следпродажбеното обслужване в 16 страни в Централна и Източна Европа в Австрия, Албания, Босна и Херцеговина, България, Хърватия, Чехия, Унгария, Косово, Черна гора, Северна Македония, Молдова, Полша, Румъния, Сърбия, Словакия и Словения.
 
Контакт за медиите
Росица Цонева
T.:  +359 88 698 00 70
Имейл: tsoneva.r@daikin.at
 
Контакт за запитване на продукти
Jacek Osmólski
Design & Bid Refrigeration Product Management
T: +48 691 892 517
Mail: osmolski.j@daikin.pl
Daikin Airconditioning Central Europe HandelsgmbH
Lemböckgasse 59/1/1
1230 Vienna
Austria

 

Това също може да ви заинтересува

  • Модернизация на хотел St Annen с устойчива климатизация VRV 5

    Построен през 1962 г., хотелът наскоро претърпя сериозна модернизация на тридесетте и две спални и другите хотелски помещения. Като част от програмата за обновяване, хотелът бе ремонтиран само за три и половина седмици с иновативна климатична система, която акцентира върху охлаждането на отделните помещения, функция, която вече се счита за стандартна от гостите на хотела.
  • Новата Daikin Emura. Дизайн на климатика, който говори сам за себе си

    Третото поколение Daikin Emura може да се похвали с луксозен нов дизайн, директно насочен към хора, които искат техните домашни уреди не само да изпълняват функция, но и да бъдат отражение на техния стил и естетика. „Стенният климатик винаги има визуално въздействие. Вярвам, че може да бъде и дизайнерски израз,” разкрива Хироясу Косуге, дизайнерът зад чисто новия Daikin Emura.
  • REPowerEU ускорява декарбонизацията на Европа

    Брюксел, май 2022 г. – Като глобален лидер в индустрията за ОВК и хладилна техника, Daikin Europe изразява подкрепата си за наскоро обявения план REPowerEU. REPowerEU е съвместно европейско действие за по-достъпна, сигурна и устойчива енергия. Една от целите е по-бързото намаляване на използването на изкопаеми горива чрез повишаване на енергийната ефективност и увеличаване на дела на възобновяемите енергийни източници и електрификацията. Според Daikin Europe възобновяемите технологии като термопомпите ще играят централна роля в плана на ЕС.

Намерете повече информация

Разгледайте нашия Virtual Experience Center

Намерете повече информация

Намерете повече информация