Skip to main content

Cha No Ma

Виена, Австрия

Системата за пречистване на въздуха на Daikin помага на клиентите на кафенето да дишат по-леко

bg-image

Разположен в центъра на града, Cha No Ma е специализиран японски магазин и кафене, предлагащо характерни закуски и напитки на основата на зелен чай “матча”. Монтирането на система за пречистване на въздуха от Daikin със сензор за качество на въздуха в помещенията дава така необходимата сигурност и защита по време на продължаващата пандемия от Covid-19, като поддържа здравословна среда без вируси за клиентите и персонала.

Изисквания по проекта

Климатизация
Въздушна завеса
Пречистване на въздуха
Управление
Отопление
Гореща вода
Замразяване
Вентилация

Година на монтаж:

2019-2021

Монтирани системи

  • Мулти сплит (3 вътрешни тела Perfera)
  • Въздухопречиствател MC55W
  • Сензор за КВП

Cha No Ma е място за отдих и единение, и затова е важно зачитането на околната среда. Постоянните инвестиции в "зелена" климатизация гарантират комфорта на клиентите.

Като висококачествена японска марка с доказан опит и технологии в областта на ОВиК, Daikin беше естественият избор за кафенето. Оригиналната система бе модернизирана през 2019 г. с Мулти сплит система на Daikin с R-32 и с нисък потенциал за глобално затопляне (GWP). Монтирано дискретно на входа на гаража, външното тяло се свързва със стилни вътрешни тела Perfera, стенни тела, които климатизират магазина/кафенето с площ 35 m2 и кухнята/офиса с площ 55 m2.

В кафенето обикновено има места за 8 души. Продължаващите ограничения поради епидемията от Covid-19 означават, че засега се предлагат продукти само за консумация вкъщи. През 2021 г. бе монтиран въздухопречиствател на Daikin със система за наблюдение на качеството на въздуха в помещенията (КВП), за да се осигури спокойствие и да се предпази здравето на потребителите и персонала.

Технологията flash streamer на Daikin пречиства въздуха, като улавя и унищожава фините прахови частици, като едновременно с това деактивира 99,9% от вируса Sars-COV-2.

Сензорът за качество на въздуха в помещенията измерва в реално време различни параметри, в т.ч. CO2, прах и летливи органични съединения, като позволява на собственика да следи качеството на въздуха чрез приложение и да предприема необходимите мерки. Сравнението на параметрите на КВП преди и след работа на уреда показва значително подобрение на КВП.

Вътрешно тяло със скрит монтаж в тавана

Въздухопречиствателят на Daikin премахва вредните прахови частици, алергените и вирусите

Сертификат по BREEAM

Усъвършенстваният сензор за КВП осигурява непрекъснато наблюдение с предаване на данни в реално време

Външни тела Daikin Loop

Нагледно поставен етикет уверява посетителите за чиста среда без вируси.

Свързани статии

Намерете повече информация

Разгледайте нашия Virtual Experience Center

Намерете повече информация

Намерете повече информация