Skip to main content

Осигуряване на ефективно, надеждно и компактно решение за болница

Оман

Наскоро Daikin осигури водоохлаждащ агрегат за голяма болница в Оман. Капацитетът на болницата се увеличи с откриването на ново крило, което наложи интегриране на нов водоохлаждащ агрегат в системата за отопление, вентилация и климатизация, за да се покрият по-големите изисквания за охлаждане на сградата. За този проект бе изключително важно да се намери надеждно решение с усъвършенствана технология, което да отговаря напълно на нуждите на обекта.

Монтирани продукти

1x EWAD MZ

Капацитет на охлаждане: 610 kW

За продуктите и проекта

Основното изискване при този проект бе надеждността на новия агрегат, тъй като той трябваше да работи при високи температури (между 46 и 52 градуса по Целзий) и агресивна среда в близост до морето.

Надеждността в такава среда е от изключително важно значение, особено за водоо, обслужващ цяла болница. Друг много важен аспект бе енергийната ефективност, което насочи болницата към избора на винтов инверторен агрегат, така че да се гарантира високо ниво на енергийна ефективност по всяко време.

Освен това болницата имаше нужда от агрегат с компактни размери, което Daikin постигна с агрегат, който можеше да предложи необходимия капацитет на охлаждане и ефективност при по-малък размер от този на конкурента.

Повече за продукта

Идеалното решение за нуждите на болницата се оказа водоохлаждащ агрегат от серията MZ. Тази серия е проектирана така, че да съчетава доказаната ефективност на винтовия инверторен компресор на Daikin - особено при частично натоварване - с надеждността на интегрирания директно в компресора инвертор, охлаждан от хладилен агент. Тази функция позволява електрониката на инвертора да се охлажда от хладилния агент от веригата на водоохлаждащия агрегат, като по този начин инверторът се предпазва от температурата на околната среда, надморската височина и наличието на замърсители, прах или пясък във въздуха.

Прочетете повечетук, за да получите повече информация за инвертора на Daikin, охлаждан с хладилен агент

Серията MZ също така е специално проектирана за оптимална работа в страните от Близкия изток, тъй като е разработена така, че да издържа на високи температури и корозивни фактори, които са често срещани в този район на света.

Daikin спази изискванията за ефективност на проекта с помощта на решение, което се използва предимствата на инверторната технология, за да осигури най-добрата производителност, независимо от нуждите за охлаждане на сградата.

На практика инверторната технология означава, че монтираните водоохлаждащи агрегати от серия MZ ще могат да отговарят на различни изисквания за натоварване при всякакви обстоятелства. Инверторът постоянно модулира скоростта на двигателя на компресора, като осигурява отличен контрол на капацитета и гарантира изключителни стойности за ефективност при частично натоварване и значителни икономии на енергия.

Daikin заема водеща позиция в областта на водоохлаждащите агрегати с единичен винтов компресор които от 20 години се монтират по целия свят.

Винтовият компресор на Daikin е добре познат поради своята ефективност и предлага изключително висока надеждност. В сравнение със стандартен винтов компресор, той използват един основен винт, който работи заедно с двойни звездообразни ротори, за да произведат цикъл на компресия, съответстващ на обема. Благодарение на основния ротор, който е балансиран както в радиална, така и в аксиална посока, лагерът на компресора е изключително надежден. Затова неговият живот може да бъде по-дълъг от този на другите винтови компресори. Едновинтовият компресор има само три движещи се части като така се намалява вероятността от повреда и се понижават експлоатационните разходи.

Научете повече

Други наши случаи от практиката

  • Високоефективно решение за жилищна сграда

    Този жилищен проект бе изпълнен в рамките на обновяването на жилищна сграда, чийто основен аспект бе енергийната ефективност.
  • ACTION

    Като верига магазини тип дискаутър, стойността е основен фактор при избора на ОВК системи за Action. Затова компанията търсеше доставчик на ОВК техника, който може да осигури също проектиране и поддръжка на ОВК системи, както и да предложи координация на място във всяка държава с филиал на Action.
  • Утилизация на рециклирани хладилни агенти на Action

    Action разширява своето партньорство с Daikin за този нов високо технологичен проект: рециклиране на хладилния агент от неговите ремонтирани магазини и повторното му използване.

Намерете повече информация

Разгледайте нашия Virtual Experience Center

Намерете повече информация

Намерете повече информация