Skip to main content

Обновете отоплителната система с новата гама термопомпи Daikin Altherma 3 R MT

Гамата термопомпи въздух-вода Daikin Altherma осигурява отопление, охлаждане и битова гореща вода, като същевременно консумира по-малко енергия. Също както цялата гама, новата Daikin Altherma 3 R MT осигурява на вашия дом превъзходно ниво на комфорт заедно с енергийна ефективност и атрактивен дизайн.

Нарастващите разходи за енергия и повишената загриженост за околната среда карат много хора да обмислят отказ от традиционните отоплителни системи, като газови или нафтови котли. Ако планирате ремонт на дома си или искате да обновите или замените съществуващ котел, без да е необходимо да сменяте съществуващите радиатори в дома си, тогава това е идеалният момент да разгледате най-новата термопомпа на Daikin.

Лесен, екологичен вариант за ремонт и смяна на газови или нафтови котли

Обновяването на дома е идеалният момент за подмяна на остаряла система за отопление и топла вода. За да улесни процеса, най-новото допълнение към портфолиото на Daikin за жилищни термопомпи е среднотемпературна термопомпа, която може да се използва заедно със съществуващи високотемпературни радиатори, нискотемпературни радиатори, подово отопление, съвместим бойлер за гореща вода или дори соларни панели.

Тъй като връзката между външното и вътрешното тяло е по хладилен агент вместо вода (както се използва в хидро сплит термопомпите) са достатъчни по-малки, по-гъвкави тръбопроводи. Това прави новата термопомпа по-лесна и по-бърза за инсталиране, така тя може да се пусне в употреба по-бързо с минимално прекъсване и по-ниски разходи за монтаж в сравнение с други системи.

При новите технологии въздействието върху околната среда е от изключително значение и ние в Daikin приемаме това сериозно, когато проектираме нови продукти. Altherma 3 R MT не е изключение и затова използва хладилен агент R-32, който има намалено въздействие върху околната среда с нисък GWP (потенциал за глобално затопляне) от 675, който и е по-енергийно ефективен и рентабилен.

Ефективно и гъвкаво решение за вашия дом

Във време, когато ефективността, устойчивостта и рентабилността имат първостепенно значение, вие се нуждаете от иновативна алтернатива при подмяна на системи за отопление и топла вода.  Daikin Altherma 3 R MT е изключително подходяща за замяна на традиционен нафтов или газов котел без необходимост от смяна на радиатори, които вече са инсталирани в дома. Вашата система може да се конфигурира да използва два независими топлоизточника – термопомпата и съществуващия котел, т.е. да работи което от двете е по-изгодно според експлоатационните разходи, външните температури и енергоефективността.

Тази най-нова гама термопомпи се състои от външно тяло, което може да се комбинира с едно от трите вида вътрешни тела.

  • Подовото тяло има вграден бойлер, благодарение на което може да осигури едно решение за всички ваши изисквания за битова гореща вода, отопление и охлаждане. Това тяло предлага двузонов контрол над подаващата температура към две различни зони във вашия дом (например подово отопление и вентилаторни конвектори).
  • Стенното тяло Altherma 3 R MT е по-компактно и може да се комбинира или със съществуващ съвместим бойлер за БГВ, или с нов отделен бойлер.
  • Ако имате или планирате да инсталирате соларни панели или термични колектори, тялото ECH2O има бойлер, който се свързва с тях, като увеличава максимално енергийната ефективност на системата за отопление, охлаждане и топла вода на дома в дългосрочен план.

Всички тела Daikin Altherma 3 R MT имат клас на енергийна ефективност до A+++ за отопление на помещения, а подовите тела и ECH2O имат енергиен етикет A+ за битова гореща вода. Това са високоефективни термопомпи с температура на изходящата вода от 65°C при температури на околната среда до -15°C, което е достатъчно за работа със съществуващи високотемпературни радиатори и за повечето нужди от битова гореща вода. Гарантирано е, че тези термопомпи работят дори когато външните температури паднат до -25°C, което ги прави идеални, ако живеете в район, където зимите са изключително студени.

Факт е, че температурите в цяла Европа стават все по-високи и все повече хора се обръщат към климатици за охлаждане на дома си в разгара на лятото. Като допълнително предимство, Altherma 3 R MT може да се използва и с термопомпен конвектор, за да осигури охлаждане през по-топлите летни месеци, което я прави не само решение за топла вода и отопление, но и система за домашен комфорт през цялата година.

Идеална за домове от всякакъв размер

Пространството често може да бъде ограничение, когато искате да замените който и да е уред във вашия дом. Това не е проблем с Daikin Altherma 3 R MT, която се нуждае от малка площ както за вътрешното, така и за външното тяло. Компактното външно тяло ще пасне еднакво добре на балкона на апартамент или в двор. Вътрешните тела са стилни и модерни и се вписват в интериора на всеки дом.. Подовите и ECH2O телата имат малък размер, като изискват само минимално подово пространство. Когато пространството е по-ограничено, стенното тяло Altherma 3 R MT може да бъде добър вариант.

Ниската звукова мощност и на трите вътрешни тела означава, че няма да бъдете обезпокоявани, което и от тях да изберете и където и да се намира в дома ви. Независимо дали ремонтирате малък апартамент или голяма семейна къща, Daikin Altherma 3 R MT ще се впише навсякъде.

Бъдете свързани в съвременния свят

В днешното общество вече се очаква свързаност на уредите към Интернет и Daikin Altherma 3 R MT предлага разнообразие от опции за управление на вашата система. Готова за работа в облачното пространство, вашата нова термопомпа може лесно да бъде свързана към домашна ви WIFI мрежа, така че да можете да я настройвате и контролирате чрез приложение, независимо дали сте вкъщи или от разстояние. Можете също да използвате гласов контрол, като го интегрирате с Google Assistant или Amazon Alexa. Тази термопомпа също е готова за интелигентна мрежа, допълнителна иновация като част от инициативата за бъдещо подобряване на електрическите мрежи.

Независимо дали като част от цялостно обновяване или за подмяна на остарял котел, гамата сплит термопомпи Daikin Altherma 3 R MT е перфектната опция за обновяване на отоплението, охлаждането и снабдяването с топла вода на вашия дом.

Научете повече информация за Daikin Altherma 3 R MT

Не сте сигурни откъде да започнете?

Нека помогнем!

Попълнете формуляра днес и препоръчан наш партньор ще се свърже с вас, за да организира индивидуална консултация, за да обсъдите коя система за отопление, охлаждане или топла вода е най-подходяща за вашия дом и вашите нужди.

Друга възможност е да разгледате страницата Daikin решения за дома, за да разберете всичко, което трябва да знаете за отоплението, отоплението с климатици и термопомпи.

Свързани статии

Намерете повече информация

Разгледайте нашия Virtual Experience Center

Намерете повече информация

Намерете повече информация