Skip to main content

Защо климатиците от висок клас си заслужават инвестицията?

Факт е, че лятото става все по-дълго и температурите по-високи. През 2023 г. средните световни температури през първата седмица на юли бяха по-високи, отколкото през който и да е регистриран досега седемдневен период.

Тази продължаваща промяна на климата доведе до това повече хора да обмислят ползите от закупуването на климатик, за да поддържат домовете си приятно хладни. Добавете към това способността на климатика да осигурява отопление на дома и има смисъл да инвестирате в климатична система като цялостно решение за домашен комфорт. Затова, когато става въпрос за избор на климатик за вашия дом, си струва да отделите време, за да научите за различните характеристики и функции както на стандартните, така и на климатиците от висок клас, за да определите кои са най-подходящи за вашите нужди, дом и бюджет.

Защо да изберете климатична система за отопление и охлаждане на дома?

Климатиците, известни още като термопомпи въздух-въздух, нараснаха по популярност през последните години, тъй като хората се стремят да заменят своите отоплителни системи с по-енергийно ефективна опция. Климатиците отговарят на това изискване в сравнение с по-традиционните решения за отопление на дома, със значителното допълнително предимство, че имат и функция за охлаждане. Следователно климатичната система е идеален вариант за комфорт и спокойствие през цялата година.

Какво е климатик от висок клас?

Използвайки модерни технологии, повечето нови климатици осигуряват високопроизводителни функции за охлаждане и отопление, като същевременно са енергийно ефективни. Така че може би се чудите различават ли се климатиците от висок клас?

В долния край на гамата от климатици ще откриете устройства, които предоставят базовото отопление и охлаждане, което търсите, но когато искате да инвестирате в изцяло нова система, струва си да отделите малко време, за да обмислите допълнителни функции и функции, които са налични.

Климатиците от висок клас идват с по-висока цена, но получавате много допълнителни предимства. Те предлагат повече функции, които могат допълнително да подобрят комфорта, ефективността и удобството. Усещането за лукс идва под формата на корпус с по-високо качество и подобрен дизайн и дори избор на цвят, за да подхожда климаатикът на интериора вашия дом

Какви са ползите от инвестицията във висок клас климатик?

Изборът на климатик не винаги е лесен процес, но е важно да изберете такъв, който е най-подходящ за вашите нужди, дом и бюджет. Daikin разполага с много различни климатици - от базови модели до висок клас. Всеки модел притежава различен дизайн и предлага уникална комбинация от функции, но всички си приличат по едно -  първокласно качество и изключителен стандарт.

Когато започнете да разглеждате детайлите на един климатик от висок клас, ще откриете, че освен превъзходна енергийна ефективност, той идва и с цяла гама от характеристики и функции, които ще подобрят комфорта във вашия дом чрез интуитивна система, която надхвърля стандартните функции охлаждане и отопление.

Отопление и охлаждане

Климатиците от висок клас обикновено се предлагат с по-добра ефективност при отопление и охлаждане от стандартните модели, което води до по-ниска консумация на енергия. В съчетание с някои оптимизирани функции за отопление на Daikin, може да се постигне максимален комфорт през по-студените месеци. Тези функции включват:

Ускорено отопление е функция, при която зададената температура се достига по-бързо, отколкото със стандартен климатик. Тази функция присъства както в Daikin Emura така и в моделите Perfera

Функцията допълнително отопление симулира ефекта на лъчисто отопление за 30 минути, за още по-голям уют в стаята, когато е необходимо. А функцията за затопляне на пода преразпределя топлия въздушен поток от дъното на устройството, за да създаде топла, комфортна атмосфера. И двете функции са налични в подовия модел Perfera.

Въздушен поток

Климатиците в горния край на спектъра се различават значително по отношение на техните характеристики и функции на въздушния поток, например:

Сензорът за движение идентифицира дали в стаята има хора и насочва въздушния поток далеч от тях, за да избегнат теченията. Сензори също могат да засекат кога стаята е празна и климатикът преминава в енергоспестяващ режим. Тези характеристики могат да бъдат намерени при стенните климатици Perfera и Ururu Sarara.

Ефектът Коанда присъства в Daikin Stylish и Emura както в режим на отопление, така и в режим на охлаждане. Специално проектираните клапи оптимизират въздушния поток, за да осигурят максимален обхват в помещението.

Daikin Emura и Stylish имат интелигентен термален сензор, който открива хора и зони с неравномерна температура. След това устройството пренасочва въздушния поток далеч от обитателите или към горещи или студени точки в помещението, ако е необходимо, за да постигне по-добро разпределение на въздуха в помещението и най-доброто ниво на комфорт.

Ниво на шума

Климатиците от висок клас имат практически недоловимо ниво на шум при работа, обикновено тихо като шепот около 19 dB.

Stylish и Emura използват специално проектиран вентилатор, който е енергийно ефективен, като същевременно оптимизира въздушния поток при много ниско ниво на шум.

Пречистване на въздуха

Наред с въздушния поток, климатиците от висок клас предлагат и допълнителна функционалност, когато става въпрос за пречистване на въздуха:

Daikin Stylish, Perfera и Daikin Emura разполагат с вградени филтри за пречистване на въздуха заедно с патентованата технология Flash streamer на Daikin. Тази технология е предназначена да разгражда алергени и вируси, както и да премахва миризми, за да поддържа въздуха в дома ви чист и здравословен.

Външен вид и стил

И накрая, за разлика от стандартните модели, климатиците от висок клас са тези, при които производителите дават най-доброто от себе си по отношение на дизайна. Климатиците от най-високия клас обикновено се предлагат в различни форми, цветове и размери и имат за цел да бъдат нещо повече от работещ уред във вашия дом, за да се превърнат в част от естетиката на интериора.

Daikin Stylish може да се похвали с най-малкия размер в своята категория и се предлага в сребристо, матово бяло и матово черно.

Друга елегантна опция с три цветови възможности е Daikin Emura. Неговите уникални ъглови линии създават атрактивен визуален ефект, а тънкият дизайн го прави подходящ за всяка стая.

Как да откриете климатик от висок клас 

Допълнителните характеристики на климатик от висок клас са свързани с функционалността, а също и с естетиката и дизайна. Има обаче някои основни неща, върху които трябва да се помисли, когато решавате кой климатик е най-подходящ за вас и вашия дом.

Ако правите инвестиция в нова домашна система за отопление и охлаждане, определено трябва да отделите време, за да обмислите допълнителните предимства на висок клас климатик. Въпреки че може да струва малко повече, ако отговаря на бюджета ви, тогава си струва да похарчите малко повече, за да максимизирате инвестицията си и да намерите системата, която най-добре ще осигури на семейството ви оптимален целогодишен комфорт, като същевременно е привлекателна характеристика във вашия дом.

Daikin разполага с разнообразие от климатици в категорията от висок клас, които могат да ви осигурят функциите за охлаждане, отопление и пречистване на въздуха, от които се нуждаете. Прочетете повече за нашите решения за климатизация, за да намерите климатичния модул, който най-добре отговаря на вашия начин на живот, така че да извлечете максимума от предимствата, които предоставя.

Не сте сигурни откъде да започнете?

Нека помогнем!

Попълнете формуляра днес и препоръчан наш партньор ще се свърже с вас, за да организира индивидуална консултация, за да обсъдите коя система за отопление, охлаждане или топла вода е най-подходяща за вашия дом и вашите нужди.

Друга възможност е да разгледате страницата Daikin решения за дома, за да разберете всичко, което трябва да знаете за отоплението, отоплението с климатици и термопомпи.

Свързани статии

Намерете повече информация

Разгледайте нашия Virtual Experience Center

Намерете повече информация

Намерете повече информация