Skip to main content

Всичко в едно

Daikin Мулти+ комбинира охлаждане, отопление и топла вода в една енергоспестяваща система

септември 2022г

Последната иновация Мулти + използва най-съвременна технология за намаляване на енергийната консумация на решения за домашен комфорт чрез свързване на до три климатични вътрешни тела и бойлер за гореща вода с едно външно тяло. Чудесно решение за малки апартаменти или такива с ограничено външно пространство.

Виена, септември 2022 г. – Kомбинираното решение за отопление, охлаждане и топла вода е особено подходящо за апартаменти с малки балкони или малки тераси поради малкото необходимо пространство за инсталация. С капацитет за съхранение на битова гореща вода от 90 или 120 литра Мулти + е идеалното "всичко в едно" решение за домакинства от един човек или двойки.

Може да се обмисли за ново строителство, ремонт или подмяна на системи за битова гореща вода (БГВ), когато е необходим и климатик. Системата е лесна за инсталиране:

 • Няма нужда от монтаж или смяна на радиатори.
 • Всичко, което е необходимо, е да прекарате тръбопроводите и кабелите от външните към вътрешните тела.

Гъвкав персонализиран дизайн

За да отговори на индивидуалните естетически и размерни изисквания на собствениците на жилища, Daikin предлага широка гама от вътрешни тела с няколко наградени дизайна. Включват се стенни, подови и скрити модели климатици, които пасват на всеки апартамент. Но също така самият Мулти + включва иновативни дизайнерски характеристики като вентилатор, скрит зад елегантна предна решетка със специално оформени перки на вентилатора, които значително намаляват звуковите емисии.

 

Ефективна система "всичко в едно".

С енергийни етикети A+++ за охлаждане, A++ за отопление и A за битова гореща вода1) високоефективната система помага за намаляване на потреблението на енергия в домакинствата. Това се дължи предимно на мощния въртящ се компресор, вграден във външното Мулти+ тяло, който непрекъснато регулира мощността на охлаждане и отопление на системата, за да поддържа желаните стайни температури. Освен това, високата топлинна ефективност на резервоара за гореща вода значително допринася за по-малко потребление на енергия.

Комбинирането на няколко системи в една позволява по-ниска консумация на енергия и по-ниски нива на шум. В съчетание с климатични модули и резервоар за битова гореща вода, това води до възможно най-ефективната система.

Индивидуално захранване с топла вода

Тъй като начинът на живот на хората варира, Мулти + позволява да зададете множество индивидуални предпочитания:

 • Подгряването на битова гореща вода може да бъде планирано да работи през нощта или когато никой не е вкъщи. Докато стандартните настройки на бойлера за гореща вода осигуряват ECO режим за температура от 50°C или режим COMFORT за 60°C, тези настройки могат да се регулират според личните нужди.
 • Системата разполага и с настройка в зависимост от времето, при която температурата на водата се определя автоматично от температурата на околния въздух. Ако външната температура падне или се повиши, агрегатът компенсира незабавно, без да е необходима настройка от потребителя, което предотвратява внезапни промени в температурата на водата в крановете.
 • Освен това Мулти+ позволява на собствениците на жилища да задават приоритети за климатизация или отопление и битова гореща вода: Отоплението на стаята и отоплението на водата могат да бъдат настроени да работят едновременно за максимален комфорт и ефективност. Ако потребителите изберат климатика като приоритет, той остава активен за максимален комфорт. Ако резервоарът за гореща вода се изпразни през това време, електрическият допълнителен нагревател ще влезе в действие. Ако потребителите превключат към настройката за приоритет на БГВ, климатиците ще бъдат деактивирани, докато водата се загрява от термопомпата Мулти+. След като операцията по БГВ приключи, външното тяло ще бъде превключено обратно към работа с климатик.

Удобен за потребителя контрол

Интуитивните контролни панели улесняват потребителите да задават своите приоритети. По-специално, контролният панел на резервоара осигурява пълнотекстово изобразяване за оптимизиране на температурните настройки. Приложението Onecta на Daikin позволява планиране, управление и наблюдение на климатичните модули и системата за битова гореща вода от всяко място, у дома или навън, и може да се свърже с гласов контрол чрез Amazon Alexa или Google Assistant.

Иновативно мислене

Daikin определя индустриалните стандарти в охлаждането и отоплението от почти 100 години. Конкретно в Daikin Europe ключов момент в научноизследователската и развойната дейност беше въвеждането на Altherma през 2006 г. Daikin беше първият в индустрията, който пусна термопомпа въздух-вода за жилищни сгради, която използва топлина от външния въздух, за да осигури отопление и битова гореща вода вътре в домовете, по високоенергийно ефективен начин. Създаването на нов център за развитие на EMEA (EDC) в Гент, Белгия, до 2024 г. ще закрепи и ускори иновационните усилия на компанията за следващите години.

 

Прочетете също последния доклад за дейността на Daikin Europe за повече информация.

Multi + се предлага на 16 пазара на Daikin в Централна Европа от лятото на 2022 г.

За повече информация относно Мулти+ кликнете тук

1) Валидно за система Мулти+ с 3 x 2,0 kW вътрешни тела Emura.
Авторски права на снимки: Daikin Europe
За Daikin
Daikin Airconditioning Central Europe
 
Daikin Airconditioning Central Europe е основана през 1999 г. със седалище във Виена, Австрия, като дъщерно дружество на Daikin Europe N.V.. Портфолиото на компанията включва продукти и решения за отопление, охлаждане, вентилация, пречистване на въздуха и хладилна техника. Повече от 560 служители и 2500 партньора отговарят за продажбите и сервизните дейности в 16 страни в Централна и Източна Европа (Австрия, Албания, Босна и Херцеговина, България, Хърватия, Чехия, Унгария, Косово, Черна гора, Молдова, Северна Македония, Полша, Румъния, Сърбия, Словакия и Словения). С Your Daikin World в централата във Виена, индустрията ОВК и хладилна техника и строителният сектор имат достъп до модерен център за изживяване за съвместно създаване на индивидуални решения за хотели, магазини, офиси или големи търговски приложения. Включва и един от 9 обучителни центъра в региона на Daikin Централна Европа.
 
Daikin Europe N.V.
Daikin Europe N.V. е дъщерно дружество на Daikin Industries Ltd. и водещ доставчик на технологии за отопление, охлаждане, вентилация, пречистване на въздуха и хладилна техника. Компанията проектира, произвежда и пуска на пазара широко портфолио от оборудване, както и индивидуални решения за жилищни, търговски и индустриални цели в Европа, Близкия изток и Африка. Към днешна дата Daikin Europe N.V. има над 12 000 служители в повече от 59 консолидирани филиала. Разполага с 12 големи производствени съоръжения, базирани в Белгия, Чехия, Германия, Италия, Испания, Турция, Австрия и Обединеното кралство. Седалището на Daikin Europe Group е в Белгия, Остенде. Компанията е създадена през 1972 г., производството в Европа започва през 1973 г.
Контакт за медиите
Росица Цонева
T.:  +359 88 698 00 70
Имейл: tsoneva.r@daikin.at

 

Mоже да ви заинтересува

 • Новата Daikin Emura. Дизайн на климатика, който говори сам за себе си

  Третото поколение Daikin Emura може да се похвали с луксозен нов дизайн, директно насочен към хора, които искат техните домашни уреди не само да изпълняват функция, но и да бъдат отражение на техния стил и естетика. „Стенният климатик винаги има визуално въздействие. Вярвам, че може да бъде и дизайнерски израз,” разкрива Хироясу Косуге, дизайнерът зад чисто новия Daikin Emura.
 • Daikin Europe инвестира в нова линия за ламарина за завода си в Остенде, Белгия

  Белгийската фабрика се подготвя да отговори на нарастващото търсене на устойчиви решения за отопление. Daikin Europe NV инвестира в нова линия за ламарина и напълно автоматизиран склад за матрици за фабриката си в Остенде, Белгия. Новата линия за ламарина позволява увеличаване на производствения капацитет, като същевременно се подобрява безопасността на завода. Инвестицията е част от плана на Daikin Fusion 2025 за увеличаване на производствените способности на компанията в региона на EMEA и за задоволяване на нарастващото търсене на устойчиви решения за отопление, като термопомпи.
 • REPowerEU ускорява декарбонизацията на Европа

  Брюксел, май 2022 г. – Като глобален лидер в индустрията за ОВК и хладилна техника, Daikin Europe изразява подкрепата си за наскоро обявения план REPowerEU. REPowerEU е съвместно европейско действие за по-достъпна, сигурна и устойчива енергия. Една от целите е по-бързото намаляване на използването на изкопаеми горива чрез повишаване на енергийната ефективност и увеличаване на дела на възобновяемите енергийни източници и електрификацията. Според Daikin Europe възобновяемите технологии като термопомпите ще играят централна роля в плана на ЕС.

Намерете повече информация

Разгледайте нашия Virtual Experience Center

Намерете повече информация

Намерете повече информация