Skip to main content

Качество на въздуха в помещенията

Компактен и достъпен – новият въздухопречиствател Daikin MC30Y за домове, хотелски стаи и магазини

декември, 2022г.

Тъй като повечето от нас прекарват над 90% от времето си на закрито, качеството на въздуха, който дишаме, се превърна във още по-важна тема – у дома, на работа или през свободното време. Най-новото допълнение към гамата въздухопречистватели на Daikin е MC30Y, решение с ниски разходи за поддръжка, което помага за подобряване на качеството на вътрешния въздух в по-малки помещения. С живот на HEPA филтъра до десет години и достъпна цена, това е инвестиция, която се изплаща.

Виена, декември 2022 г. – Принципът е прост: въздухопречиствателите на Daikin почистват и рециркулират въздуха, като подобряват качеството на въздуха в помещенията чрез освежаване на застоялия въздух, намаляване на миризмите и улавяне на замърсители във въздуха, включително твърдите прахови частици, полени, микроби и вируси. Те са изпитано средство за осигуряване на по-здравословна среда и са особено полезни за страдащите от астма или алергии, но също така и за собствениците на домашни любимци или пушачите.

Компактен и достъпен - новият въздухопречиствател Daikin MC30Y, който се побира във всяка малка стая, Авторски права Daikin Central Europe

„Въпреки че качеството на въздуха в ЕС се подобри през последните две десетилетия поради нарастващата осведоменост за въздействието на замърсяването на въздуха върху човешкото здраве, много градски райони в Централна и Югоизточна Европа все още показват много лошо качество на въздуха в класациите, които се публикуват редовно от Европейската агенция по околна среда.1) Освен това по-голямата част от съществуващите и новопостроените жилища не разполагат с вентилационни и/или системи за пречистване на въздуха. Въздухопречиствателите на Daikin могат да бъдат просто, компактно и достъпно решение за подобряване на качеството на въздуха в помещенията“, казва Бруно Зрно, генерален мениджър SBU Residential, Daikin Central Europe, който отговаря за 16 страни в Централна и Югоизточна Европа.

 

Въздухопречиствател Daikin MC30Y. Най-добрият избор за кого?

 • Новият въздухопречиствател Daikin MC30Y е перфектен за малки апартаменти, спални, детски стаи, хотелски стаи, малки кафенета или заседателни зали за ефективно намаляване на концентрацията на бактерии, вируси, полени и замърсители във въздуха с дебит на въздушния поток до 180 кубически метра на час. В турбо режим на работа е подходящ за помещения до 46 кв.м (съгласно стандарта NRCC 54013).
 • Въпреки малките си размери (450 x 270 x 270 mm), въздухопречиствателят съдържа усъвършенствана технология на Daikin в компактен бял корпус и се вписва във всяко помещение.
 • Новият въздухопречиствател е един от най-тихите уреди на европейския пазар с ниво на шума от 19 dB(A)2) в тих режим, което е сравнимо с шепот или шумолене на листа. Вграденият режим "sleep" осигурява спокойна почивка през нощта, като настройва вентилатора на най-ниската скорост за следващите осем часа, след което уредът възобновява нормалната си работа.

Как работи въздухопречиствателя Daikin MC30Y

Въздухопречиствателите на Daikin работят по метод на двойно пречистване, който използва патентованата технология Flash Streamer на компанията за разлагане на вредни замърсители във въздуха, уловени от електростатичния HEPA-филтър. Този интелигентен подход улавя и премахва замърсителите и алергените в 3 лесни стъпки:

Catch – Въздухопречиствателя засмуква въздух от широка зона от три посоки.

Cycle – Високоефективният електростатичен HEPA филтър улавя до 99% от частиците между 0,1 µm и 2,5 µm.3) Той събира прах по-ефективно, без да се запушва и без загуба на налягане.

Clean – Уникалната технология Flash Streamer на Daikin използва плазмен разряд за елиминиране на вредни и опасни вещества, уловени във филтъра чрез окисление.

 

Catch-Cycle-Clean - принципът на въздухопречиствателя Daikin MC30Y

Без разходи за поддръжка поне десет години

Вграден дезодориращ филтър абсорбира и премахва миризмите, докато отвор в долната част на предния панел събира вредните вещества на нивото на пода. Няма нужда да сменяте дезодориращия филтър по време на живота на устройството, а електростатичният HEPA филтър издържа до десет години, което прави пречиствателя на въздух Daikin MC30Y инвестиция, която се изплаща.

Научете повече за технологията Daikin Flash Streamer

Научете повече за гамата въздухопречистватели на Daikin за всяка стая

Вижте също Европейския инструмент за преглед на качеството на въздуха в градовете — Европейска агенция за околна среда

 

Литература и съкращения:
1) Air quality in Europe 2021 — European Environment Agency (europa.eu)
2) dB(A) = A-претеглените децибели отчитат честотите, които човешкото ухо не възприема
3) µm = микрометър
За нас
Daikin Airconditioning Central Europe
Daikin Airconditioning Central Europe е основана през 1999 г. със седалище във Виена, Австрия, като дъщерно дружество на Daikin Europe N.V.. Портфолиото на компанията включва продукти и решения за отопление, охлаждане, вентилация, пречистване на въздуха и хладилна техника. Повече от 560 служители и 2500 партньора отговарят за продажбите и сервизните дейности в 16 страни в Централна и Източна Европа (Австрия, Албания, Босна и Херцеговина, България, Хърватия, Чехия, Унгария, Косово, Черна гора, Молдова, Северна Македония, Полша, Румъния, Сърбия, Словакия и Словения). С Your Daikin World в централата във Виена, индустрията за ОВК и хладилна техника и строителният сектор имат достъп до модерен център за изживяване за съвместно създаване на индивидуални решения за хотели, магазини, офиси или големи търговски приложения. Включва и един от 9 обучителни центъра в региона на Daikin Централна Европа.
 
Daikin Europe N.V.
Daikin Europe N.V. е дъщерно дружество на Daikin Industries Ltd. и водещ доставчик на технологии за отопление, охлаждане, вентилация, пречистване на въздуха и хладилна техника. Компанията проектира, произвежда и пуска на пазара широко портфолио от оборудване, както и индивидуални решения за жилищни, търговски и индустриални цели в Европа, Близкия изток и Африка. Към днешна дата Daikin Europe N.V. има над 12 000 служители в повече от 59 консолидирани филиала. Разполага с 12 големи производствени съоръжения, базирани в Белгия, Чехия, Германия, Италия, Испания, Турция, Австрия и Обединеното кралство. Седалището на Daikin Europe Group е в Белгия, Остенде. Компанията е създадена през 1972 г., производството в Европа започва през 1973 г.
 
Daikin Industries Ltd.
Daikin Industries Ltd., базирана в Осака, Япония, дава работа на около 89 000 души по целия свят и постигна продажби от около 23,7 милиарда евро през фискалната 2021 година (21 април – 22 март). Компанията е световен лидер на пазара за термопомпени и климатични системи, както и за филтриране на въздуха. Daikin Industries Ltd. е единственият производител на климатици в света, който разработва и произвежда всички важни компоненти като хладилни агенти, компресори и електроника вътрешно.
 
Контакт за медиите
Росица Цонева
T.:  +359 88 698 00 70
Имейл: tsoneva.r@daikin.at

 

Mоже да ви заинтересува

 • Всичко в едно. Daikin Мулти+ комбинира охлаждане, отопление и топла вода в една енергоспестяваща система

  Виена, септември 2022 г. – Последната иновация Мулти + използва най-съвременна технология за намаляване на енергийната консумация на решения за домашен комфорт чрез свързване на до три климатични вътрешни тела и бойлер за гореща вода с едно външно тяло. Чудесно решение за малки апартаменти или такива с ограничено външно пространство. #pr2220
 • Благоприятно за климата дуо: Нова касета с кръгъл поток разширява гамата CO2 Conveni-Pack на Daikin за супермаркети и малки магазини за търговия на дребно

  Виена, март 2022 г. - Daikin представи нова касета с кръгъл поток (серия FXFN) за използване със своята интегрирана система за ОВК и хладилна техника CO2 Conveni-Pack, която е подходяща за инсталации в окачени тавани, както и в отворени тавани. CO2 Conveni-Pack предлага не само убедителни предимства като най-ниските емисии на хладилен агент, но и множество възможни комбинации за супермаркети и търговци на дребно.
 • Потвърден ефект на технологията Flash Streamer за дезактивиране на Коронавирус (SARS-CoV-2) варианти

  Брюксел, април 2022 г. – Daikin Industries, Ltd., компания-майка на Daikin Europe N.V., и Изследователският институт за микробни заболявания на университета в Осака тестваха и потвърдиха ефективността на технологията Flash Streamer срещу варианти на тежък остър респираторен синдром на коронавирус 2 (SARS-CoV-2).

Намерете повече информация

Разгледайте нашия Virtual Experience Center

Намерете повече информация

Намерете повече информация