Skip to main content

Daikin Kings награда

Връхновяващо пътуване отведе Daikin Kings в Амстердам

септември 2022 г

Всяка година Daikin Central Europe отличава най-успешните си партньори в една от трите категории: най-висок оборот, най-висока удовлетвореност на клиентите и иновативни проекти. Тазгодишните 40 победители, наречени Daikin Kings, участваха във вдъхновяващо пътуване до Амстердам – един от най-иновативните градове в Европа за градско развитие – за да отпразнуват своите резултати, да обменят идеи и опит и да се съсредоточат върху централната роля на ОВК индустрията за декарбонизацията на сградите в Европа.

Амстердам/Виена, септември 2022 г. – „Партньорствата, ориентирани към стойността, динамичният пазар на термопомпи и инициативите за кръгова икономика са силно отразени в нашата бизнес стратегия Fusion25, която цели да позиционира Daikin като водещ доставчик на нисковъглеродни решения в охлаждането, отоплението, вентилацията и хладилната техника. Днес ние вече предлагаме такива продукти и решения на пазарите заедно с нашата значителна търговска и сервизна мрежа от 2500 партньори в Централна Европа и продължихме нашата история на растеж от последните години. Daikin Kings са важна част от него и ние сме благодарни, че те допринасят за нашия успех и мотивират всички наши монтажници и дистрибутори да оформят бъдещето на нашия бизнес заедно с нас“, каза Карл Ливенс, управляващ директор на Daikin Central Europe.

„Пътешествието на Daikin Kings за вдъхновение до Амстердам беше страхотен повод да отпразнуваме нашите резултати и да усетим духа на един напредничав европейски град. Посещението на иновативния опитен център на Daikin Нидерландия в Брокелен и нашите бизнес сесии позволиха на всички участници да обменят опит на живо за предизвикателствата и възможностите пред ОВК индустрията с акцент върху плановете за декарбонизация на Европа“, продължава Маркус Хаас, заместник управляващ директор Daikin Central Europe.

Термопомпи, инициативи за кръговрат и зелен преход на Европа

През следващите десетилетия е необходима огромна вълна от обновяване, за да се направят жилищните домове и търговските сгради в Европа по-устойчиви. Изчислено е, че те представляват повече от една трета от всички емисии на CO2 в ЕС. 75 % от съществуващите сгради не са енергийно ефективни и до 95 % от сградите в ЕС ще продължат да съществуват през 2050 г.

„Daikin Europe отговаря на тези предизвикателства с инвестиции от повече от 1,2 милиарда евро до 2025 г. за разширяване на своите научноизследователски и развойни и производствени мощности, особено за термопомпи. Предлагането на най-съвременни технологии и първокласни продукти, произведени в нашите европейски фабрики съгласно стратегията за близост на Daikin, е солидна основа за нашата пазарна позиция в контекста на спешната необходимост от декарбонизация на сградите в Европа. Освен това, ние се стремим да насърчаваме зеления преход чрез разработване на интелигентни бизнес модели и инициативи за кръгова икономика заедно с нашите партньори и включваме други заинтересовани страни, които играят централна роля в обновяването на сгради или в проекти за ново строителство като архитекти, проектанти, дизайнери или собственици на самите сгради. Изслушването на перспективите на Daikin Kings, които представляват 16 от нашите регионални пазари, по време на нашата бизнес сесия в Амстердам беше много ценен принос за по-нататъшното развитие на нашите идеи с тях,“ каза Карл Ливенс.

Един пример за такъв напредничав бизнес модел е кръговата програма Loop от Daikin – Recover – Reclaim – Reuse, която подкрепя и насърчава ключови клиенти да използват повторно хладилни агенти като ценен ресурс и по този начин да намалят въздействието върху околната среда на помещенията. Програмата е разработена от Daikin Central Europe в тясно сътрудничество със заинтересовани страни и стартира през 2021 г. в пилотните държави Австрия, Чехия и Унгария. Към днешна дата групата Daikin Europe избягва производството на 400 000 кг необработен газ чрез инициативи за кръгова икономика като програмата Loop на Daikin.

„Приносът с въздействащи решения и правенето на сградите по-устойчиви ни мотивира всеки ден да продължаваме да развиваме нови идеи заедно с нашите лоялни партньори, особено Daikin Kings,“ казва Маркус Хаас.

 

Повече за Daikin  Daikin Central Europe Daikin at a glance | Daikin (daikin-ce.com)

Авторски права: Daikin Central Europe / Ingo Folie

За нас
Daikin Airconditioning Central Europe
Daikin Airconditioning Central Europe е основана през 1999 г. със седалище във Виена, Австрия, като дъщерно дружество на Daikin Europe N.V.. Портфолиото на компанията включва продукти и решения за отопление, охлаждане, вентилация, пречистване на въздуха и хладилна техника. Повече от 560 служители и 2500 партньора отговарят за продажбите и сервизните дейности в 16 страни в Централна и Източна Европа (Австрия, Албания, Босна и Херцеговина, България, Хърватия, Чехия, Унгария, Косово, Черна гора, Молдова, Северна Македония, Полша, Румъния, Сърбия, Словакия и Словения). С Your Daikin World в централата във Виена, индустрията за ОВК и хладилна техника и строителният сектор имат достъп до модерен център за изживяване за съвместно създаване на индивидуални решения за хотели, магазини, офиси или големи търговски приложения. Включва и един от 9 обучителни центъра в региона на Daikin Централна Европа.
 
Daikin Europe N.V.
Daikin Europe N.V. е дъщерно дружество на Daikin Industries Ltd. и водещ доставчик на технологии за отопление, охлаждане, вентилация, пречистване на въздуха и хладилна техника. Компанията проектира, произвежда и пуска на пазара широко портфолио от оборудване, както и индивидуални решения за жилищни, търговски и индустриални цели в Европа, Близкия изток и Африка. Към днешна дата Daikin Europe N.V. има над 12 000 служители в повече от 59 консолидирани филиала. Разполага с 12 големи производствени съоръжения, базирани в Белгия, Чехия, Германия, Италия, Испания, Турция, Австрия и Обединеното кралство. Седалището на Daikin Europe Group е в Белгия, Остенде. Компанията е създадена през 1972 г., производството в Европа започва през 1973 г.
 
Контакт за медиите
Росица Цонева
T.:  +359 88 698 00 70
Имейл: tsoneva.r@daikin.at

 

Mоже да ви заинтересува

  • REPowerEU ускорява декарбонизацията на Европа

    Брюксел, май 2022 г. – Като глобален лидер в индустрията за ОВК и хладилна техника, Daikin Europe изразява подкрепата си за наскоро обявения план REPowerEU. REPowerEU е съвместно европейско действие за по-достъпна, сигурна и устойчива енергия. Една от целите е по-бързото намаляване на използването на изкопаеми горива чрез повишаване на енергийната ефективност и увеличаване на дела на възобновяемите енергийни източници и електрификацията. Според Daikin Europe възобновяемите технологии като термопомпите ще играят централна роля в плана на ЕС.
  • Daikin Europe инвестира в нова линия за ламарина за завода си в Остенде, Белгия

    Белгийската фабрика се подготвя да отговори на нарастващото търсене на устойчиви решения за отопление. Daikin Europe NV инвестира в нова линия за ламарина и напълно автоматизиран склад за матрици за фабриката си в Остенде, Белгия. Новата линия за ламарина позволява увеличаване на производствения капацитет, като същевременно се подобрява безопасността на завода. Инвестицията е част от плана на Daikin Fusion 2025 за увеличаване на производствените способности на компанията в региона на EMEA и за задоволяване на нарастващото търсене на устойчиви решения за отопление, като термопомпи.
  • 5-то поколение VRV с възстановяване на топлина на Daikin стимулира декарбонизацията

    Daikin разкрива повече подробности за пускането на своя VRV 5 с възстановяване на топлина през юли 2022 г.: Освен убедителните характеристики на несравнима простота и гъвкавост в дизайна и монтажа, най-новата еволюция на технологията за променлив обем на хладилния агент (VRV), която е разработена за първи път от Daikin преди 40 години, предоставя нови възможности за намаляване на въглеродния отпечатък на търговските сгради и прякото и непряко въздействие върху околната среда.

Намерете повече информация

Разгледайте нашия Virtual Experience Center

Намерете повече информация

Намерете повече информация