Skip to main content

Daikin Central Europe проекти

Световен ден на хладилната техника 2022 г. – Защо хладилната техника има значение

юни 2022

Високите стандарти и прецизният климатичен контрол са ключът към успеха на хранителните търговци, ресторантите, хотелите, хладилните складове и предприятия за преработка на храни. С широко портфолио за охлаждане и хладилна техника Daikin Central Europe предлага индивидуални решения за нуждите на всеки търговски клиент в 16 страни в Централна и Източна Европа.

 

Виена, юни 2022 г. – Днес сградите генерират близо 40% от годишните глобални емисии на CO21. Изборът на енергийно ефективни технологии за охлаждане и хладилна техника може значително да намали емисиите на търговските сгради и да окаже положително въздействие върху спестяването на ограничени ресурси.

„Като лидер в индустрията за ОВК и хладилна техника Daikin допринася за високо качество на живот, комфорт, надеждна инфраструктура, продоволствена сигурност и икономически растеж в голямо разнообразие от индустрии. Световният ден на охлаждането на 26 юни е идеален повод да се посочи важността на решенията за устойчиво охлаждане и хладилна техника и да се създаде осведоменост сред обществеността, предприемачите на недвижими имоти, инвеститорите и заинтересованите страни за това как индустрия за ОВК и хладилна техника може да комбинира нарастващите изисквания за комфорт, функционалност и намаляване на емисиите на CO2, казва Карл Ливенс, управляващ директор на Daikin Central Europe.

„Проекти като луксозния хотелски комплекс Рейна дел Мар на българското Черноморие, магазина за хранителни стоки Eko Market на CBA в София и търговската верига Terno в Словакия са едни от най-добрите примери за нашите персонализирани цялостни решения в нашия регион,“ продължава той. Daikin, както и членовете на неговата група Tewis и AHT са спонсори на Световния ден на хладилната техника през 2022 г.

 
Daikin Bulgaria предложи цялостно решение за контрол на климата за луксозния плажен комплекс Рейна дел Мар на Черноморието. Авторски права на Daikin Bulgaria

Хладилната техника има значение в луксозния курортен хотел в България

Българската хотелска група HVD потърси цялостно решение за контрол на климата за първия си луксозен плажен комплекс Рейна дел Мар на Черноморието. Daikin България проектира и имплементира системата за ОВК и хладилна техника с местния партньор на Daikin, MMC, за да отговори на всички текущи нужди на клиентите, както и да подпомогне бъдещи планове за разширяване с усъвършенствани решения за контрол на климата.

Хотелът Рейна дел Мар предлага широк избор от места за настаняване, с 557 стаи от двойни и фамилни стаи до апартаменти, плюс 100 самостоятелни вили. Като топ курортен хотел, комплексът разполага с обширни съоръжения за отдих, включително зали за конференции и събития, барове и ресторанти, фитнес зала и СПА център.

Решението на Daikin комбинира VRV с Mini-VRV системи за осигуряване на климатизация и отопление, свързани с климатични камери, доставящи чист въздух и специално предназначени хладилни агрегати. Този многостранен подход към проектиране на системи обслужва разнообразни дейности, осигурявайки прецизен зонален контрол на температурата навсякъде, за да създаде приятна среда, като същевременно отговаря на специфични функционални нужди.

„Бяхме избрани заради широкото ни портфолио от оборудване за ОВК и хладилна техника и иновативната технология, позволяваща интегрирането на редица системи в едно решение за климатичен контрол, което осигурява изключителна икономия на енергия,“ подчертава Майкъл Хаас, управляващ директор на Daikin Bulgaria.

 

 

 

Хладилната техника има значение за добрата инфраструктура в хранителната търговията в България

В градски супермаркет в София (България) системите Daikin осигуряват „невидим“ контрол на климата и температурата. CBA потърси решение за охлаждане и климатизация, използвайки „зелени“ технологии за нов магазин за хранителни стоки от 580 квадратни метра. Системите ZEAS & Conveni-Pack на Daikin, с оборудване за фризери и хладилни камери, предложиха интегриран подход за посрещане на нуждите от устойчиво охлаждане, отопление и хладилна техника.

CBA Eko Market е част от комплекс със смесено предназначение, съчетаващ жилищна и търговска употреба. Наред с енергийната ефективност, контролът на шума и външният вид бяха съществени фактори при избора на ОВК и хладилна техника.

Външните тела бяха разположени незабележимо зад паравани до входа на жилищната сграда, което избегна скъпите ремонтни дейности. Ниските нива на шум и нощните настройки за намалени скорости на вентилатора минимизират смущенията.

Plug-in решенията за вграждащи се шкафове от AHT, член на групата Daikin, свързани със системата ZEAS, осигуряват капацитета за тежко натоварване, необходим за зони за дисплей, фризер и хладилни складове. Чрез осигуряване на капацитета и намаляване броя на необходимите външни тела, AHT модулите също помогнаха за минимизиране на разходите за оборудване и монтаж на CBA.

„Първата за CBA, системата на Daikin отговаря на всички изисквания, предлагайки енергийно ефективно охлаждане, като същевременно осигурява комфорт в магазина чрез рекуперация на топлината за максимални спестявания,“ уточнява Юрий Манолов – изпълнителен директор на CBA Еко Маркет ООД.

 
CBA Eko Market в София потърси решение за хладилна техника и климатизация, използващо зелени технологии за нов магазин за хранителни стоки от 580 квадратни метра, предоставен от Daikin Bulgaria. Авторски права на Daikin Bulgaria

Хладилната техника има значение за енергийната оптимизация на веригата за хранителни стоки в Словакия

От 2019 г. насам Daikin Slovakia реализира 13 ключови проекта за Terno, търговец на хранителни стоки в Словакия. Daikin проектира и имплементира персонализирани ОВК и хладилни решения от широкото портфолио на компанията, произведени от Daikin или членове на групата му като ZEAS, JEH, Sky Air, Sensira, AHT Coolbox и AHT Rio. Тъй като магазините на Terno се намират главно в жилищни райони, Daikin ZEAS беше най-добрият избор поради изключителната работа на модулите по отношение на ниските емисии на шум.

„С нашия нов подход за цялостно решение ние се фокусираме върху интегрирани решения за ОВК и хладилна техника, които поддържат целите за устойчивост на нашите клиенти. Един от начините да се постигне това е да се търсят алтернативи на газовото отопление, например чрез системите Daikin Conveni-Pack или AHT waterloop с рекуперация на топлина. Освен това, нашите IoT решения подкрепят клиентите ни да подобрят енергийната оптимизация на своите помещения и да получат 24/7 преглед на правилната операция във всички магазини,“ казва Владимир Оровницки, управляващ директор на Daikin Slovakia.

За повече информация посетете:
https://www.daikin.bg/bg_bg/product-group/refrigeration.html
 
Препратки:
Renovation wave: Creating green buildings for the future, Consilium (europa.eu)
 
 
Авторски права на снимки: Daikin Central Europe
 
За Daikin
Daikin Airconditioning Central Europe
Daikin Airconditioning Central Europe е основана през 1999 г. със седалище във Виена, Австрия, като дъщерно дружество на Daikin Europe N.V.. Портфолиото на компанията включва продукти и решения за отопление, охлаждане, вентилация, пречистване на въздуха и хладилна техника. Повече от 560 служители и 2500 партньори отговарят за продажбите и сервизните дейности в 16 страни в Централна и Източна Европа (Австрия, Албания, Босна и Херцеговина, България, Хърватия, Чехия, Унгария, Косово, Черна гора, Молдова, Северна Македония, Полша, Румъния, Сърбия, Словакия и Словения). С Your Daikin World в централата във Виена, индустрията за ОВК  и хладилна техника и строителният сектор имат достъп до модерен център за опит за съвместно създаване на персонализирани решения за хотели, търговски обекти, офиси или големи търговски приложения. Той включва и един от 9 обучителни центъра в региона на Daikin Централна Европа.
Контакт за медиите
Росица Цонева
T.:  +359 88 698 00 70
Имейл: tsoneva.r@daikin.at

 

Препоръчано за вас

  • Новата Daikin Emura. Дизайн на климатика, който говори сам за себе си

    Третото поколение Daikin Emura може да се похвали с луксозен нов дизайн, директно насочен към хора, които искат техните домашни уреди не само да изпълняват функция, но и да бъдат отражение на техния стил и естетика. „Стенният климатик винаги има визуално въздействие. Вярвам, че може да бъде и дизайнерски израз,” разкрива Хироясу Косуге, дизайнерът зад чисто новия Daikin Emura.
  • REPowerEU ускорява декарбонизацията на Европа

    Брюксел, май 2022 г. – Като глобален лидер в индустрията за ОВК и хладилна техника, Daikin Europe изразява подкрепата си за наскоро обявения план REPowerEU. REPowerEU е съвместно европейско действие за по-достъпна, сигурна и устойчива енергия. Една от целите е по-бързото намаляване на използването на изкопаеми горива чрез повишаване на енергийната ефективност и увеличаване на дела на възобновяемите енергийни източници и електрификацията. Според Daikin Europe възобновяемите технологии като термопомпите ще играят централна роля в плана на ЕС.
  • Рекордни резултати: Daikin Europe приключи фискалната 2021 г. с рекордни продажби

    Брюксел, Виена, май 2022 г. – Задвижен от силното търсене на устойчиви решения за отопление, охлаждане и хладилна техника, Daikin Europe N.V. отчете изключителен ръст на оборота си от 25%, който сега възлиза на 4,3 милиарда евро - най-добрият резултат на компанията досега. Като дъщерно дружество Daikin Central Europe допринесе значително за успеха с рекордни продажби в 16 страни в Централна и Източна Европа.

Намерете повече информация

Разгледайте нашия Virtual Experience Center

Намерете повече информация

Намерете повече информация