Skip to main content

Корпоративни новини

Вдъхновяващо пътешествие отведе тазгодишните Daikin Kings в Дубай

октомври 2023

Всяка година Daikin Central Europe отличава своите най-ефективни партньори в ЦИЕ в една от трите категории: най-висок оборот, най-висока удовлетвореност на клиентите и иновативни проекти. Тазгодишните 39 победители, така наречените Daikin Kings, предприеха пътуване за вдъхновение до оживения град Дубай, град, който движи иновациите в строителната индустрия, като същевременно насърчава удобни и устойчиви ОВК решения.

Виена, Дубай, октомври 2023 г. – „В Daikin отличното партньорство с нашата мрежа от монтажници и търговци на едро, наброяваща общо повече от 2500 компании в региона на ЦИЕ, се основавана принципите на взаимен обмен и вдъхновение от последните иновации в устойчивите ОВК решения в строителната индустрия. Тъй като Дубай се превърна в глобален център за технологичен напредък и устойчиви практики, той беше идеалната дестинация за тазгодишното пътешествие на Daikin Kings, за да отпразнуваме забележителните постижения на нашите доверени партньори и да насърчим сътрудничеството и споделянето на знания между лидерите в индустрията“, каза Карл Ливенс , управляващ директор на Daikin Централна Европа.

Сред участниците тази година имаше представители на три български компании – ММС, Атаро Клима и Мегаелектроникс, като и трите са дългогодишни доверени партньори на Daikin, част от партньорската мрежа Home Comfort Expert. 

Daikin Central Europe води своите най-добре представящи се партньори на Daikin Kings Inspirational Journey 2023 в оживения град Дубай, авторски права: Daikin Central Europe

„Днес ОВК и енергийният сектор играят централна роля в глобалните усилия за декарбонизиране на сградите и намаляване на тяхното въздействие върху околната среда. Заедно с нашите партньори можем да проправим пътя към по-зелено и по-устойчиво бъдеще чрез нашето широко портфолио от термопомпени решения, които са съвместими с възобновяеми енергийни източници като фотоволтаични системи, например“, подчерта Маркус Хаас, заместник управляващ директор на Daikin Central Европа. Ето защо, посещението на „Мохамед бин Рашид Ал Мактум Соларен парк“, най-големия соларен парк в света, базиран на модела на независимия производител на енергия (IPP), беше един от многото вдъхновяващи моменти за групата. С планиран производствен капацитет от 5000 MW до 2030 г. соларният парк ще спести над 6,5 милиона тона въглеродни емисии годишно.

Изключителен пример за ориентирана към бъдещето строителна концепция, която Daikin Kings посетиха по време на своето вдъхновение, беше Sustainability Pavilion в Expo City в Дубай. Това е напълно самодостатъчна сграда по отношение на енергия и водоснабдяване, разположена в пустинята в много неблагоприятна среда. „Постигането на такъв автономен статут е впечатляващо постижение и трябва да бъде цел за всички сгради, където е възможно през следващото десетилетие“, каза още Ливенс.

Като водещ доставчик на технологии за отопление, охлаждане, вентилация, пречистване на въздуха и хладилна техника в Европа, Близкия изток и Африка, Daikin проектира, произвежда и предлага широка гама от продукти, услуги за поддръжка и готови решения за жилищни сгради, търговски и промишлени цели в продължение на почти 100 години. „В Европа енергийно ефективните системи за отопление и охлаждане са с основен приоритет поради енергийната криза и икономическите обстоятелства от 2022 г. насам. Заедно с нашите партньори, Daikin е готов да допринесе за глобалното преминаване към екологични практики в домовете и бизнеса“, посочи Хаас.

Научете повече за партньорската мрежа на Daikin в региона централна Европа

daikin-kings
Карл Ливенс, управляващ директор на Daikin Central Europe, за устойчивите HVAC-R решения на Daikin
daikin-kings
Самир Алауия, управляващ директор на Daikin Middle East; Карл Ливенс, управляващ директор на Daikin Central Europe; Зиад Ауад Ахмад Ал Саиди, Мениджър Консултантски продажби Daikin Middle East приветства Daikin Kings 2023
daikin-kings
Daikin Kings 2023

Авторски права на снимки: Daikin Central Europe

За нас

Daikin Airconditioning Central Europe

Daikin Airconditioning Central Europe е основана през 1999 г. със седалище във Виена, Австрия, като дъщерно дружество на Daikin Europe N.V. Портфолиото на компанията включва продукти и решения за отопление, охлаждане, вентилация, пречистване на въздуха и охлаждане. Повече от 700 служители и 2500 партньора отговарят за продажбите и сервизните дейности в 16 страни в Централна и Източна Европа (Австрия, Албания, Босна и Херцеговина, България, Хърватия, Чехия, Унгария, Косово, Черна гора, Молдова, Северна Македония, Полша, Румъния, Сърбия, Словакия и Словения). С Your Daikin World в централата във Виена, ОВК и хладилна техника индустрията и строителният сектор имат достъп до модерен център за опит за съвместно създаване на решения по поръчка за хотели, магазини, офиси и големи търговски приложения. Той също така включва един от деветте центъра за обучение в региона на Daikin Central Europe.

 

Контакт с медиите

Георги Грънчаров
Маркетинг и комуникации за България и Молдова
тел. +43 664 559  7454
grancharov.g@daikin.at
Lemböckgasse 59/1/1 | 1230 Виена | Австрия

Mоже да ви заинтересува

Намерете повече информация

Разгледайте нашия Virtual Experience Center

Намерете повече информация

Намерете повече информация