Skip to main content

Daikin ще подкрепи жертвите на земетресенията в Турция

10.02.2023

Брюксел, 10 февруари 2023 г. - Daikin Europe N.V. обяви днес материални дарения на стойност 230 хиляди евро за народа на Турция, засегнат от неотдавнашните земетресения.

 

Daikin Europe е дълбоко загрижена за хората, засегнати от неотдавнашните големи земетресения и реши, от името на групата Daikin, да дари материали на стойност 230 хиляди евро за засегнатите райони. Дъщерното дружество на Daikin Europe, Daikin Turkey, ще осигури необходимите спешни доставки, като зимно облекло, одеяла, храна, вода и лекарства. Заедно със своите местни бизнес партньори, Daikin Turkey ще достави тези материали в засегнатите райони в сътрудничество с оторизирани институции и организации.

Освен това служителите на групата на Daikin Europe в Европа, Близкия изток и Африка (EMEA) ще набират средства и ще правят дарения, а Daikin Europe ще ги достави в засегнатите райони, добавяйки сума, равна на събраните дарения.

Масацугу Минака, старши изпълнителен директор на Daikin Industries и председател на борда на Daikin Europe, заяви: "Ние сме дълбоко натъжени от опустошенията и страданията, причинени от земетресенията. Турция е много важна страна за нас, тъй като имаме много колеги в офисите и фабриката на нашето дъщерно дружество, Daikin Turkey. Също много  турски колеги, които работят в EMEA, са загрижени за семейството и приятелите си в родната си страна. Надяваме се, че ежедневието скоро може да бъде възстановено за народа на Турция. Daikin ще продължи да гарантира безопасността и сигурността на нашите служители и да подкрепя усилията за оказване на помощ."

За нас

Daikin Europe N.V.

Daikin Europe N.V. е дъщерно дружество на Daikin Industries Ltd. и водещ доставчик на технологии за отопление, охлаждане, вентилация, пречистване на въздуха и хладилна техника. Компанията проектира, произвежда и пуска на пазара широко портфолио от оборудване, както и индивидуални решения за жилищни, търговски и индустриални цели в Европа, Близкия изток и Африка. Към днешна дата Daikin Europe N.V. има над 12 000 служители в повече от 59 консолидирани филиала. Разполага с 12 големи производствени съоръжения, базирани в Белгия, Чехия, Германия, Италия, Испания, Турция, Австрия и Обединеното кралство. Седалището на Daikin Europe Group е в Белгия, Остенде. Компанията е създадена през 1972 г., производството в Европа започва през 1973 г.

 

Daikin Industries Ltd.

Daikin Industries Ltd., базирана в Осака, Япония, дава работа на около 89 000 души по целия свят и постигна продажби от около 23,7 милиарда евро през фискалната 2021 година (21 април – 22 март). Компанията е световен лидер на пазара за термопомпени и климатични системи, както и за филтриране на въздуха. Daikin Industries Ltd. е единственият производител на климатици в света, който разработва и произвежда всички важни компоненти като хладилни агенти, компресори и електроника вътрешно.

 

Контакт за медиите

Росица Цонева

T.:  +359 88 698 00 70

Имейл: tsoneva.r@daikin.at

Mоже да ви заинтересува

 • ISH 2023

  Елате и вижте следващото поколение термопомпи на Daikin на ISH 2023

  Брюксел, януари 2023 г – Daikin Europe N.V ви кани да откриете следващото поколение термопомпи въздух-вода на ISH 2023, водещото търговско изложение в света за ОВК + Вода. Водещата на пазара серия Daikin Altherma 3 промени стандарта за термопомпи. Новата серия Daikin Altherma 4 ще надгражда допълнително върху това и пускането й е планирано от 2024 г. нататък. Също така Daikin ще представи своята нова програма за подкрепа за монтажници в цяла Европа, насочена към продължаване на осигуряването на адекватно и качествено обучение, така че инсталираните модули да работят безпроблемно през целия живот на продукта. #pr2231
 • Представяме ви малкия инверторен водоохлаждащ агрегат R-32 във версия Сплит

  Виена, февруари 2023 – Новият малък инверторен водоохлаждащ агрегат R-32 – Сплит версия предлага същите показатели за енергийна ефективност и характеристики за екологична устойчивост, които идват с малкия инверторен водоохлаждащ агрегат R-32 в комбинираната версия, разширявайки възможностите му за приложение с инсталации без гликол при студен климат. Предлага се като версия с термопомпа, осигуряваща охлаждане и отопление в капацитет от 16 kW до 90 kW. Малкият инверторен водоохлаждащ агрегат R-32 – Сплит позволява бърза доставка до обектите на клиентите поради наличности на склад.. #pr2223
 • ceremony

  Daikin ще подкрепи жертвите на земетресенията в Турция

  Брюксел, 10 февруари 2023 г. - Daikin Europe N.V. обяви днес материални дарения на стойност 230 хиляди евро за народа на Турция, засегнат от неотдавнашните земетресения.

Намерете повече информация

Разгледайте нашия Virtual Experience Center

Намерете повече информация

Намерете повече информация