Skip to main content

Daikin ще подкрепи жертвите на земетресенията в Турция

10.02.2023

Брюксел, 10 февруари 2023 г. - Daikin Europe N.V. обяви днес материални дарения на стойност 230 хиляди евро за народа на Турция, засегнат от неотдавнашните земетресения.

 

Daikin Europe е дълбоко загрижена за хората, засегнати от неотдавнашните големи земетресения и реши, от името на групата Daikin, да дари материали на стойност 230 хиляди евро за засегнатите райони. Дъщерното дружество на Daikin Europe, Daikin Turkey, ще осигури необходимите спешни доставки, като зимно облекло, одеяла, храна, вода и лекарства. Заедно със своите местни бизнес партньори, Daikin Turkey ще достави тези материали в засегнатите райони в сътрудничество с оторизирани институции и организации.

Освен това служителите на групата на Daikin Europe в Европа, Близкия изток и Африка (EMEA) ще набират средства и ще правят дарения, а Daikin Europe ще ги достави в засегнатите райони, добавяйки сума, равна на събраните дарения.

Масацугу Минака, старши изпълнителен директор на Daikin Industries и председател на борда на Daikin Europe, заяви: "Ние сме дълбоко натъжени от опустошенията и страданията, причинени от земетресенията. Турция е много важна страна за нас, тъй като имаме много колеги в офисите и фабриката на нашето дъщерно дружество, Daikin Turkey. Също много  турски колеги, които работят в EMEA, са загрижени за семейството и приятелите си в родната си страна. Надяваме се, че ежедневието скоро може да бъде възстановено за народа на Турция. Daikin ще продължи да гарантира безопасността и сигурността на нашите служители и да подкрепя усилията за оказване на помощ."

За нас

Daikin Europe N.V.

Daikin Europe N.V. е дъщерно дружество на Daikin Industries Ltd. и водещ доставчик на технологии за отопление, охлаждане, вентилация, пречистване на въздуха и хладилна техника. Компанията проектира, произвежда и пуска на пазара широко портфолио от оборудване, както и индивидуални решения за жилищни, търговски и индустриални цели в Европа, Близкия изток и Африка. Към днешна дата Daikin Europe N.V. има над 12 000 служители в повече от 59 консолидирани филиала. Разполага с 12 големи производствени съоръжения, базирани в Белгия, Чехия, Германия, Италия, Испания, Турция, Австрия и Обединеното кралство. Седалището на Daikin Europe Group е в Белгия, Остенде. Компанията е създадена през 1972 г., производството в Европа започва през 1973 г.

 

Daikin Industries Ltd.

Daikin Industries Ltd., базирана в Осака, Япония, дава работа на около 89 000 души по целия свят и постигна продажби от около 23,7 милиарда евро през фискалната 2021 година (21 април – 22 март). Компанията е световен лидер на пазара за термопомпени и климатични системи, както и за филтриране на въздуха. Daikin Industries Ltd. е единственият производител на климатици в света, който разработва и произвежда всички важни компоненти като хладилни агенти, компресори и електроника вътрешно.

 

Контакт за медиите

Росица Цонева

T.:  +359 88 698 00 70

Имейл: tsoneva.r@daikin.at

Mоже да ви заинтересува

 • Новите характеристики на серията малък инверторен водоохлаждащ агрегат R-32

  Виена, септември 2023 – Първоначално пусната на пазара през 2021 г., гамата малки инверторни водоохлаждащи агрегати R-32 беше подобрена с въвеждането на нови функции за отоплителни приложения. Те усъвършенстват контролните възможности на агрегата. Той може да бъде свързан, за да работи в персонализирани решения за отопление, както и в комбинация с продукти като термопомпи Daikin Altherma или традиционни котли и електрически нагреватели. #pr2310
 • uv-streamer

  Комплектът за пречистване на въздуха Daikin за интегриране в търговски климатични и термопомпени системи осигурява по-чиста и по-здравословна среда

  Виена, юли 2023 г. - Daikin обяви нов UV Streamer комплект за своята водеща касета с кръгъл поток. Улавяйки 99,9% от замърсителите и алергените чрез усъвършенствана филтрация, UV Streamer комплектът осигурява по-здравословна и по-хигиенична вътрешна среда, защитавайки благосъстоянието на обитателите на сградата и подобрявайки цялостното качество на въздуха в помещенията. #pr2307
 • thank you

  Daikin Europe отчита 20% ръст на оборота поради голямото търсене на нисковъглеродни решения за отопление и охлаждане

  Виена, Брюксел, юни 2023 – В следствие на силното търсене на нисковъглеродни решения за отопление и охлаждане, Daikin отчита ръст на оборота от 20% в EMEA, който сега възлиза на 5,2 милиарда евро, най-добрият резултат на компанията досега. #pr2304

Намерете повече информация

Разгледайте нашия Virtual Experience Center

Намерете повече информация

Намерете повече информация