Корпоративни новини

Daikin се представя на 28-та конференция по изменение на климата в Дубай - COP28

ноември 2023

Daikin демонстрира своята високоефективна инверторна технология на Японския павилион на COP28, която може да доведе до 50% спестяване на енергия. COP28 е 28-та конференция по изменение на климата в Дубай, Обединени арабски емирства, от 30 ноември до 12 декември 2023 г.

Брюксел, ноември 2023 г. – За първи път Daikin Industries Ltd., компанията майка на Daikin Europe N.V., се представя на Конференция на ООН по изменението на климата. COP е международна конференция, която събира лидери от международни организации, национални и местни правителства, неправителствени организации и водещи компании, за да обсъдят международните тенденции и необходимите правила за смекчаване на глобалното затопляне. Конференцията се провежда от 1995 г., като тази година се провежда за 28-ми път.

mission
Masatsugu Minaka

Ние се ангажираме да реализираме въглеродна неутралност в световен мащаб, като създаваме високоефективни  енергийни климатични иновации. На COP28 очакваме с нетърпение да се свържем с правителствени служители и други заинтересовани страни от цял свят и да представим нашата инверторна технология, която предоставя различни ползи за околната среда“, каза Масацугу Минака, старши изпълнителен директор на Daikin Industries и председател на Daikin Europe.

Министерството на околната среда на Япония е домакин на японския павилион на COP28 и използва изложбата и допълнителните събития, за да покаже в световен мащаб отлични продукти, услуги и инициативи от Япония за борба с изменението на климата.

„Daikin Middle East and Africa FZE и нейната компания-майка Daikin Europe работят за усъвършенстване на енергийно ефективни климатични системи, инверторна технология. Като компания с бизнес в региона, за нас е удоволствие и чест да участваме в COP28 в Дубай“, каза Хасан Ондер, президент на Daikin за Близкия изток и Африка.

Hasan Önder

Високоефективните инверторни климатици използват 50% по-малко енергия

С високоефективен инвертор, известен също като технология с променлива скорост, климатикът прецизно контролира скоростта на въртене на компресора в съответствие с условията на околната среда, за да намали консумацията на електроенергия с повече от 50%1) в сравнение с неинверторния климатик. Днес климатиците представляват около 10%2) от общото потребление на електроенергия в света, докато промените в развиващите се страни доведоха до нарастващо търсене на енергия за климатици със средно 4% на година.3)

Срещата на G7 Summit през май 2023 г. и срещата на министрите на енергийния преход на G20 през юли 2023 г. подчертаха значението на подобрената енергийна ефективност и спестяванията като двигател за постигане на нетни нулеви емисии най-късно до 2050 г. Международната агенция по енергетика (МАЕ) посочва необходимостта от удвояване на енергийната ефективност.

Въпреки че процентът на климатиците, оборудвани с енергоспестяваща инверторна технология, е достигнал почти 100% от пазара както в Япония, така и в Европа, то все още е ниско по света, включително в САЩ, Близкия изток и Африка, както и Азия. За да се увеличи още повече употребата им, е необходимо да се повиши осведомеността във всяка страна, че високоефективните инверторни климатици могат да бъдат въведени незабавно и важно предимство е, че технологията има незабавен ефект.

Daikin ще използва възможността да се обърне към участниците в COP като правителства, световни лидери и наблюдатели относно многото предимства на преминаването към високоефективна инверторна технология.

Изложение COP28 на Daikin

• Външно тяло на високоефективен инверторен климатик (обяснение на вътрешната структура)
  • Видео, показващо как работят инверторите
  • Инверторен демонстрационен модел
  • Представяне на глобалната търговска и сервизна мрежа на Daikin

Получете повече информация за COP28

Литература и съкращения:

1) Изчислено въз основа на демонстрационните тестове на Daikin
2) Изчислено от Daikin на базата на IEA/UNEP „Синтезиран доклад за емисиите при охлаждане и политики“
3) Извлечено от доклада за проследяване на космическото охлаждане на IEA

Снимки с авторски права: Daikin Europe

Относно Daikin

Daikin Europe N.V.

Daikin Europe N.V. е дъщерно дружество на глобалната група Daikin Industries и водещ доставчик на технологии за отопление, охлаждане, вентилация, пречистване на въздуха и хладилна техника в Европа, Близкия изток и Африка. Daikin проектира, произвежда и пуска на пазара широко портфолио от продукти, услуги за поддръжка, както и готови решения за жилищни, търговски и индустриални цели. Към днешна дата Daikin Europe има над 13 700 служители в повече от 57 консолидирани филиала. Разполага с 14 производствени съоръжения, базирани в Белгия, Чехия, Германия, Италия, Испания, Австрия, Обединеното кралство, Турция, Обединените арабски емирства и Кралство Саудитска Арабия. Централата на групата Daikin Europe е в Остенде, Белгия. Компанията е създадена през 1972 г., производството в Европа започва през 1973 г.

Daikin Industries Ltd.

Daikin Industries е основана през 1924 г. в Осака, Япония. В глобалната група работят над 96 000 души по целия свят и е лидер на пазара за термопомпени и климатични системи, както и за филтриране на въздуха. Това е единственият производител в света, който разработва и произвежда собствено оборудване за отопление, вентилация, климатизация и охлаждане, както и хладилни агенти. Компанията постигна 28,2 милиарда евро оборот от продажби през фискалната 2022 г. (1 април 2022 г. – 31 март 2023 г.).

Контакт с медиите

Георги Грънчаров
Маркетинг и комуникации за България и Молдова
тел. +43 664 559  7454
grancharov.g@daikin.at
Lemböckgasse 59/1/1 | 1230 Виена | Австрия

Mоже да ви заинтересува

• Daikin разкрива нова изцяло електрическа и plug-in хибридна транспортна хладилна гама на изложението SOLUTRANS в Лион

Брюксел, ноември 2023 г. – Daikin представя най-новите си решения за охлаждане на микробуси, камиони и ремаркета в SOLUTRANS, глобалният център за тежкотоварни и лекотоварни търговски превозни средства. Напълно електрическата и plug-in хибридна продуктова гама на Daikin намалява емисиите от двигателите с вътрешно горене. Глобалният производител демонстрира своите иновации за транспортна хладилна техника, включително новия си хладилен агрегат за ремаркета Exigo, заедно с новата Telematics платформа за свързаност на Daikin. #pr2319
  • Mesomania

Пълна гама хладилно оборудване, което затваря хладилната верига, представи за първи път у нас Daikin

София, 14 ноември 2023 г. – Японският производител на водещи решения за отопление, охлаждане, вентилация и пречистване на въздуха, представи цялостно порфтолио хладилна техника по време на юбилейното 30-то издание на специализираното изложение Месомания.
  • Daikin представя нови нисковъглеродни термопомпи VRV за всички видове търговски сгради

Виена, ноември 2023 г. – Daikin разкрива подробности за две нови термопомпени системи VRV 5, които ще се появят на пазара през първата половина на 2024 г. С разширен капацитет за системата Mini-VRV до 33,5 kW и нова серия Top-Blow, достигаща 56 kW, Daikin разширява портфолиото си за декарбонизация на търговски сгради. #pr2318

Намерете повече информация

Разгледайте нашия Virtual Experience Center