Skip to main content

Корпоративни новини

Пълна гама хладилно оборудване, което затваря хладилната верига, представи за първи път у нас Daikin

ноември 2023

Японският производител на водещи решения за отопление, охлаждане, вентилация и пречистване на въздуха, представи цялостно порфтолио хладилна техника по време на юбилейното 30-то издание на специализираното изложение Месомания.

София, 14 ноември 2023 г. Пълна гама хладилно оборудване, което затваря хладилната верига, представи за първи път у нас Daikin, водещ производител на ОВК оборудване, в тазгодишното издание на Месомания, част от Международните хранителни изложения (8-11 ноември, Интер Експо Център, София). 

Mesomania

„Ние притежаваме решения, които покриват нуждите на фирмите от всички браншове, представени на Международни хранителни изложения 2023“, сподели инж. Матей Петров, инженер продажби Хладилна техника на Daikin за България. „Daikin разполага с цялостно портфолио хладилна техника, която осигурява решения за обработка и съхранение на реколта, производство на храна – например машини за зреене на сирене и сушене на месо; процеси при  производство на вино, складово съхранение на суровини и продукти, хладилни камери, подходящи за индустрията, супермаркети, барове и ресторанти; различни видове хладилни витрини, които имат максимално търговско излагане и правилно съхранение на продукцията, така че тя да достигне до клиента във възможно най-добро състояние. В допълнение разполагаме и с агрегати за хладилен транспорт от големи камиони за дълги разстояния до малки микробуси за къси разстояния за зареждане на търговски обекти, както и за доставки до дома. За нас беше полезно да покажем модели от това портфолио на Месомания 2023 и да открием нови партньори“.

Mesomania
Mesomania

През последните 15 години Daikin инвестира в развитието на сектора Хладилна техника посредством разработване на собствени технологии. Този процес допълнително се ускори след 2016 г. с придобиването на специализирани компании като Zanotti, Tewis, Hubbard и AHT. Изпреварвайки новите разпоредби за парниковите газове на Европейската комисия, Daikin предлага решения на хладилен агент пропан, както и на хладилен агент CО2, с много ниско и нулево въздействие върху околната среда.

„Плановото инвестиране в техника, работеща с екологични хладилни агенти сега би помогнало на бизнеса да избегне стреса, когато законовите разпоредби влязат в сила и се наложи преоборудване на хладилните системи“, поясни инж. Петров

По време на изложението Месомания беше представенo също и Conveni-pack - интегрирано решение за търговска хладилна техника, отопление и климатизация, предназначенo за търговски обекти за продажби на хранителни продукти на дребно, супермаркети, хипермаркети и бензиностанции. Системата използва отпадната топлина, генерирана от хладилните витрини и камери, за да осигури практически безплатно отопление на търговските помещения в супермаркетите през зимния и преходните сезони. По този начин се спестяват до 50% от енергийните разходи и се намалява въглеродният отпечатък и въздействие върху околната среда. От тази година системата е налична и на хладилен агент CО2, заедно с друг продукт също на CО2 – системата Zeas CО2 с опция за “Heat recovery”, чрез свързването на хладилния агрегат към хидромодул за осигуряване на битова гореща вода и комфортно отопление.

Сред акцентите на Daikin в сферата на хладилната техника по време на изложението бе и последната иновация на Daikin за търговски приложения – инверторен моноблок, работещ с пропан (R-290), специално проектиран малки и средни хладилни камери от 9 до 24 m2, осигуряващ температури от -25oC до 10oC.

На изложението Daikin присъства съвместно със СТЕНЛИ-ФРИГО ЕООД, официален дистрибутор на Daikin за България, специализиран в проектиране, доставка, монтаж и поддръжка на хладилно оборудване.

Mesomania

Авторски права на снимки: Daikin Central Europe

За нас

Daikin Airconditioning Central Europe

Daikin Airconditioning Central Europe е основана през 1999 г. със седалище във Виена, Австрия, като дъщерно дружество на Daikin Europe N.V. Портфолиото на компанията включва продукти и решения за отопление, охлаждане, вентилация, пречистване на въздуха и охлаждане. Повече от 700 служители и 2500 партньора отговарят за продажбите и сервизните дейности в 16 страни в Централна и Източна Европа (Австрия, Албания, Босна и Херцеговина, България, Хърватия, Чехия, Унгария, Косово, Черна гора, Молдова, Северна Македония, Полша, Румъния, Сърбия, Словакия и Словения). С Your Daikin World в централата във Виена, ОВК и хладилна техника индустрията и строителният сектор имат достъп до модерен център за опит за съвместно създаване на решения по поръчка за хотели, магазини, офиси и големи търговски приложения. Той също така включва един от деветте центъра за обучение в региона на Daikin Central Europe.

 

Контакт с медиите

Георги Грънчаров
Маркетинг и комуникации за България и Молдова
тел. +43 664 559  7454
grancharov.g@daikin.at
Lemböckgasse 59/1/1 | 1230 Виена | Австрия

Mоже да ви заинтересува

 • ISH 2023

  Елате и вижте следващото поколение термопомпи на Daikin на ISH 2023

  Брюксел, януари 2023 г – Daikin Europe N.V ви кани да откриете следващото поколение термопомпи въздух-вода на ISH 2023, водещото търговско изложение в света за ОВК + Вода. Водещата на пазара серия Daikin Altherma 3 промени стандарта за термопомпи. Новата серия Daikin Altherma 4 ще надгражда допълнително върху това и пускането й е планирано от 2024 г. нататък. Също така Daikin ще представи своята нова програма за подкрепа за монтажници в цяла Европа, насочена към продължаване на осигуряването на адекватно и качествено обучение, така че инсталираните модули да работят безпроблемно през целия живот на продукта. #pr2231
 • ceremony

  Daikin ще подкрепи жертвите на земетресенията в Турция

  Брюксел, 10 февруари 2023 г. - Daikin Europe N.V. обяви днес материални дарения на стойност 230 хиляди евро за народа на Турция, засегнат от неотдавнашните земетресения.
 • Представяме ви малкия инверторен водоохлаждащ агрегат R-32 във версия Сплит

  Виена, февруари 2023 – Новият малък инверторен водоохлаждащ агрегат R-32 – Сплит версия предлага същите показатели за енергийна ефективност и характеристики за екологична устойчивост, които идват с малкия инверторен водоохлаждащ агрегат R-32 в комбинираната версия, разширявайки възможностите му за приложение с инсталации без гликол при студен климат. Предлага се като версия с термопомпа, осигуряваща охлаждане и отопление в капацитет от 16 kW до 90 kW. Малкият инверторен водоохлаждащ агрегат R-32 – Сплит позволява бърза доставка до обектите на клиентите поради наличности на склад.. #pr2223

Намерете повече информация

Разгледайте нашия Virtual Experience Center

Намерете повече информация

Намерете повече информация