Skip to main content

Корпоративни новини

Горди победители, отличени на Daikin Service Games Central Europe 2023

май 2023

През пролетта на 2023 г., Daikin, водещ доставчик на отопление, охлаждане, вентилация, решения за пречистване на въздуха, и замразяване стана домакин на второто издание на Daikin Service Games Central Europe. Повече от 280 сервизни техници от 16 страни от Централна Европа се състезаваха както на теория, така и на практика.

Виена, Будапеща, май 2023 г. – Повече от 280 силно мотивирани и опитни сервизни техници на Daikin от 16 страни от Централна Европа участваха в предварителен подбор онлайн, за да демонстрират своите знания, като отговориха на 60 предизвикателни въпроса относно технологиите, обслужването на клиенти и безопасността на работа в рамките на 60 минути. През май 33-мата най-успешни кандидати бяха поканени на финала на Daikin Service Games Central Europe 2023 в Будапеща, където те доказаха уменията си в три кръга на теоретично състезание, състезание за отстраняване на неизправности и запояване. Жури, състоящо се от представители на Daikin Industries от Япония, Daikin Europe от Белгия, както и Daikin Central Europe, избра най-добрите сервизни техници на Daikin.

service games 2023 winners
Гордите победители в Daikin Service Games Central Europe 2023 и други представители на Daikin 

Големите победители на Daikin Service Games Central Europe 2023

 • Първо място: Christian Hiendler (Kloiber Kühlung GmbH, Австрия)
 • Второ място: Gašper Lampe Pregelj (KLIMAIN Servis d.o.o, Словения)
 • Трето място: Lukasz Kot (Daikin Полша)

 

 

Високи нива на компетентност и умения

„Поздравяваме победителите от игрите Daikin Service Games Central Europe за 2023 г. В това вълнуващо състезание всичките 33 финалисти показаха високо ниво на компетентност и благодарим на всички, които взеха приеха предизвикателството. Беше впечатляващо да видим как най-добрите сервизни техници на Daikin от Централна Европа прилагат знанията си на практика“, каза Зуго Балаш, управляващ директор на Daikin Унгария, който беше домакин на международното състезание в Будапеща.

„Daikin Service Games са уникални в нашата индустрия. Това позволява на участниците да изследват страстта си към технологиите, да се учат един от друг и да открият нови силни страни,” каза Игор Скелин, генерален мениджър на стратегическото бизнес звено Total Solutions в Daikin Central Europe. Тримата крайни победители от финалния кръг ще бъдат поканени на международните Daikin Europe Service Games 2023 в Белгия и имат шанса да участват в Global Daikin Service Games 2024 в Япония.

 

Победителите в категория

 • Първо място в категория отстраняване на неизправности: Нено Тодоров, България
 • Първо място в категория запояване: Marius Cristian Balan, Румъния
 • Първо място в теоретично състезание: Данаил Дойков, България
 • Специална награда „Грижа за клиента“: Tomás Littomericzky, Чехия

Сервизни техници в индустрията на ОВК и Хладилна техника - професия за бъдещето

„С нарастващата нужда от енергийно ефективни решения за отопление, охлаждане, вентилация и охлаждане за жилищни, търговски и промишлени сгради в Европа, опитните сервизни техници са търсена професия в индустрията на ОВИК и Хладилна техника. Техните технически познания за широк спектър от приложения на системи за устойчиво отопление и охлаждане непрекъснато се развиват с нови иновации на Daikin и сложните изисквания на всички видове сгради – било то частни домове, магазини за търговия на дребно или производствени съоръжения с площ от хиляди квадратни метра,” каза Карл Ливенс, управляващ директор на Daikin Централна Европа, отговарящ за 16 страни.

Нарастваща нужда от сервизни експерти

„Daikin Service Games Central Europe предизвикват интереса на млади и опитни професионалисти за обещаваща кариера като сервизни техници сред нашата ориентирана към бъдещето индустрия“, добави Скелин. През фискалната 2023 г. Daikin Central Europe ще разшири регионалните сервизни екипи с повече от 55 сервизни експерти. Заедно със сервизни техници от партньори на Daikin те редовно се обучават в 10 центъра за обучение в региона на Централна Европа и развиват допълнително своите умения в сервизната академия на Daikin. По този начин водещият доставчик гарантира на потребителите най-високо качество обслужване при инсталиране, поддръжка и работа на решенията на Daikin през целия им експлоатационен живот. Висококачественото обслужване удължава живота на уредите и системите, повишава енергийната им ефективност и намалява оперативните разходи.

service games 2023
service games 2023
service games 2023
service games 2023
service games 2023
service games 2023
service games 2023
service games 2023
service games 2023
Авторски права на снимките: Daikin Central Europe

 

За нас

Daikin Service Games Central Europe

На всеки четири години Daikin Central Europe търси най-добрите сервизни техници в 16 страни от Централна и Източна Европа като част от международното състезание Daikin Service Games Central Europe. След предизвикателен онлайн тест за предварителен подбор, в който трябва да се отговори на 60 въпроса относно технологиите, обслужването на клиентите и безопасността на работа в рамките на 60 минути, тримата най-добри участници са номинирани за финалисти. Във финалния кръг на Daikin Service Games Central Europe те се състезават един срещу друг на теория и практика. Жури оценява тяхното представяне и избира най-добрите сервизни техници в Централна Европа.

Емисиите на CO2, причинени от пътуването на участниците в Европа, от и до Япония и Близкия изток до Daikin Service Games, бяха ограничени благодарение на сътрудничеството с организациите с нестопанска цел Blue Life и Worldview International Foundation чрез възстановяване на мангрови гори.

 

Daikin Airconditioning Central Europe

Daikin Airconditioning Central Europe е основана през 1999 г. със седалище във Виена, Австрия, като дъщерно дружество на Daikin Europe N.V. Портфолиото на компанията включва продукти и решения за отопление, охлаждане, вентилация, пречистване на въздуха и хладилна техника. Повече от 560 служители и 2500 партньора отговарят за продажбите и сервизните дейности в 16 страни в Централна и Източна Европа (Австрия, Албания, Босна и Херцеговина, България, Хърватия, Чехия, Унгария, Косово, Черна гора, Молдова, Северна Македония, Полша, Румъния, Сърбия, Словакия и Словения). С Your Daikin World в централата във Виена, индустрията за ОВК и хладилна техника и строителният сектор имат достъп до модерен център за опит за съвместно създаване на решения по поръчка за хотели, магазини, офиси и големи търговски приложения. Той също така включва един от деветте центъра за обучение в региона на Daikin Централна Европа.

 

Контакт с медиите

Росица Цонева
Tелефон: +359 88 698 00 70
Имейл: tsoneva.r@daikin.at

Mоже да ви заинтересува

 • first Polish heat pump factory

  Daikin Europe започва изграждането на първата фабрика за термопомпи в Полша, създавайки 3000 нови работни места до 2030 г.

  На 4 април 2023 г. Daikin Europe N.V. започна изграждането на новата си фабрика за термопомпени агрегати в Лодз, първия си производствен обект в Полша. #pr2301
 • ISH 2023

  Daikin очаква пазарът на термопомпи да нарасне до 10 милиона

  Брюксел, април 2023 г. – На изложението ISH 2023 Daikin показва, че историята на растежа ще продължи: пазарният лидер в този сегмент ще пусне новата Daikin Altherma 4 през 2024 г. и ще увеличава производствения си капацитет непрекъснато през следващите години. Групата има силна местна позиция в Европа, с планирано по-нататъшно разширяване на местния производствен капацитет и инвестиция в нов производствен обект в Полша, който ще стане най-големият й в Европа. #pr2235
 • Представяме ви малкия инверторен водоохлаждащ агрегат R-32 във версия Сплит

  Виена, февруари 2023 – Новият малък инверторен водоохлаждащ агрегат R-32 – Сплит версия предлага същите показатели за енергийна ефективност и характеристики за екологична устойчивост, които идват с малкия инверторен водоохлаждащ агрегат R-32 в комбинираната версия, разширявайки възможностите му за приложение с инсталации без гликол при студен климат. Предлага се като версия с термопомпа, осигуряваща охлаждане и отопление в капацитет от 16 kW до 90 kW. Малкият инверторен водоохлаждащ агрегат R-32 – Сплит позволява бърза доставка до обектите на клиентите поради наличности на склад.. #pr2223

Намерете повече информация

Разгледайте нашия Virtual Experience Center

Намерете повече информация

Намерете повече информация