Skip to main content

Action става по-екологичен с Програмата на Daikin за рециклиране на хладилни агенти

Създаване на кръгова икономика на хладилните агенти

bg-image

Със седалище в Холандия, Action е бързо развиваща се международна компания за търговия на нехранителни стоки с отстъпка с над 1 400 магазина в Холандия, Люксембург, Белгия, Франция, Германия, Австрия и Полша. В магазините на Action се продават над 6 000 различни продукта, като повечето от тях са нехранителни. Освен че предлага на своите клиенти качествени продукти на изненадващо ниски цени, Action постоянно търси нови начини за намаляване вредното въздействие върху околната среда.

Затова Action разширява своето партньорство с Daikin за този нов високо технологичен проект: рециклиране на хладилни агенти от неговите ремонтирани магазини и повторното им използване.

Кръгова икономика на хладилните агенти

През първата половина на 2019 г. двете компании работиха съвместно за събирането на хладилен агент R410A от 12 ремонтирани магазина на Action, като рециклирания агент бе използван отново в 10 нови магазина на Action в Европа.

Тези действия ще се увеличат в бъдеще за повторното използване на още повече хладилни агенти.

Кръгова икономика на хладилните агенти

“Чрез установяване на този модел на кръгова икономика за хладилните агенти в нашата верига от магазини, ние намаляваме още повече нашето вредно въздействие върху околната среда. Вместо получаване на повече отпадъци в резултат на изхвърлянето на стария хладилен агент и производството на нов, ние ще използваме вече наличния продукт. По този начин ние създаваме затворен кръг за използване на хладилните агенти в мрежата на Action.

- Мишел Кулен, ръководител на строителната дейност в Action Group

bg-image

Г-н Тошитака Цибучи, заместник-президент на Daikin Europe заяви: "Като сектор, ние сме едва в началото на нашия път към създаване на кръгова икономика за доставка, използване, рециклиране и утилизация на хладилни агенти. Ние ценим високо Action, както и фактът, че компанията е готова да предприеме инициативи, които ще променят търговията на дребно и пазара на ОВиК. Надяваме се да вдъхновим много други, които да направят същия позитивен избор и да ни помогнат за рециклиране на повечето налични хладилни агенти в съществуващите инсталации.”

Сертифицирани магазини с рециклирани хладилни агенти

След успешното завършване на този пилотен проект, Action и Daikin постигнаха договореност за събиране на хладилен агент от 50 магазина на Action, чиито ремонт е заплануван през следващите месеци и повторното използване на утилизирания агент в новопостроени магазини.

По този начин новите магазини на Action ще окажат пълна подкрепа на кръговата икономика за хладилните агенти, като се намали тяхното вредно въздействие върху околната среда и се избегне производството на нови хладилни агенти.

С тази инициатива Action и Daikin дават убедителен пример за всички заинтересовани страни, както в сектора на търговията на дребно, така и в бранша на ОВиК и хладилна техника.

Научете повече

Други наши случаи от практиката

 • C&A

  Магазинът C&A обнови цялата си ОВК система, за да постигне целогодишен комфорт по най-рентабилен и ефективен начин.
 • Офис на Coral Betting

  Вижте как нашите самопочистващи се касети с кръгъл поток постигнаха 50% спестяване на енергия в офисите на Coral Betting.
 • K-Way

  Когато елитната марка за облекло K-Way отвори нов магазин в Ковънт гардън, Лондон, ние работихме с националния изпълнител D1 Royale, за да разработим и монтираме идеалното енергийно ефективно решение.
 • Sportisimo

  За този проект ние решихме да монтираме външна система, която се свързва с различни вътрешни и вентилационни тела, които са разположени стратегически в магазина.
 • JBC

  Водена от постоянния си стремеж за оптимизиране на текущите разходи, JBC проведе проучване на място с Daikin, чиято цел бе да оцени предимствата от използване на технологията за променлива температура на хладилния агент (VRT).
 • Naturkost Brinkman

  Компанията Naturkost Brinkman, специализирана в търговия с биологични продукти, използва търговска хладилна техника на Daikin, за да осигури подобрена енергийна ефективност и комфорт в магазина.

Намерете повече информация

Разгледайте нашия Virtual Experience Center

Намерете повече информация

Намерете повече информация