Naturkost Brinkman

Naturkost Brinkman

Варбург, Германия

Интериор на Naturkost Brinkman

Naturkost Brinkman е компания, която успешно търгува с органични продукти. През 2017 г. компанията започна разширяване на магазина с за да осигури допълнителна търговска площ и помещения за нови клиенти и персонал.

Основен акцент за компанията бе въвеждането на нови, надеждни и иновативни технологии с мисъл за бъдещето с цел да се повиши енергийната ефективност и да се осигурят по-добри условия за пазаруване.

“Концепцията на Daikin беше отлично съобразена с нашето желание да използваме излишната топлина от хладилните шкафове. Разгледахме и други решения, но концепцията на Daikin в крайна сметка се оказа най-икономична.”

- Герит Бринкман, Naturkost Brinkman

Цялостно решение

Naturkost Brinkman заложи на комбинираната модулна система Conveni-Pack на Daikin. Проектиран специално за покриване на изискванията на търговците на хранителни стоки, Conveni-Pack предлага цялостно решение, което интегрира охлаждане, замразяване, климатизация и вентилация в един компактен агрегат, което го прави идеално решение при замяна.

Интегрираната технология за възстановяване на топлина позволява преразпределянето на отработената топлина от хладилните агрегати към търговската площ на магазина. Функцията “Plug and play” осигурява бърз монтаж, с висока експлоатационна надеждност и ниски разходи за поддръжка за клиента.

Термопомпена система въздух-въздух Daikin VRV IV осигурява допълнително отопление замагазина, офисите, общите зони и тоалетните. Към VRV системата са свързани общо осем агрегата.

Преразпределение на излишната топлина в Naturkost Brinkman

Системи с ниски нива на шум

Във вентилационната система на апаратната стая бе вградена звукоизолация.

Поради местоположението на магазина в гъсто населения център на град Варбург, имаше строги изисквания по отношение на шума. "Монтирахме цялото хладилно оборудване вътре в сградата, в новопостроената апаратна стая. Във вентилационната система на апаратната стая бе вградена и звукоизолация.” обяснява Франко Битарис от Friedrich Hertel Kälte & Klimatechnik GmbH & Co.KG.

Екологично съобразена строителна технология

С новата хладилна и климатична технология, компанията Naturkost Brinkman си осигурява добри позиции в бъдещето. Интелигентното използване на възобновяемата термопомпена технология и възстановяването на топлина прави възможно използването на енергия по начин, спестяващ ресурси, като се поставя акцент върху екологичния аспект и същевременно се икономисват разходи за енергия.

Контролерът Intelligent Touch Manager на Daikin осигурява ефективна работа и намалява допълнително потреблението на електроенергия.

intelligent Touch Manager на Daikin в Naturkost Brinkman

Научете повече

Други наши случаи от практиката

crystal_tower_header1645px1080px.jpg

Crystal Tower

За да помогнем постигнем максимална енергийна ефективност за Crystal Tower, планирахме да съчетаем мощността на VRV с въздушно охлаждане, VRV с водно охлаждане и водоохлаждащи агрегати, за да предложим комплексно решение за климатизация.

header_torre_serenissima_1645px1080px.jpg

Torre Serenissima

Оборудван с остаряла система с хладилен агент R-22, ние предложихме на Torre Serenissima пълна модернизация, за да осигурим повече енергийна ефективност и комфорт.

header-bloomsbury-hotel-1645px1080px.jpg

Хотел Bloomsbury

Системата VRVIII за регенериране на топлина на Daikin бе избрана поради изключително ниското си потребление на енергия и нейния потенциал за изключителни икономии в сравнение със сходни системи

vmd-header-1645px1080px.jpg

Бизнес център VMD

Системата VRV IV осигурява цялото отопление и охлаждане на VMD Tower B, 25-етажна офис сграда в Загреб, като й помага да постигне най-високите нива на ефективност и да намали потреблението на електроенергия.

velocity-header-1645px1080px.jpg

Офис сграда Velocity

Благодарение на технологиите на Daikin, Velocity e сграда с изключително ниско потребление на енергия: едва €9/m² в сравнение с €29/m² за типичен офис във Великобритания или по-малко от 1/3. Така Velocity получи оценка „Отличен“ по BREEAM.

header-leon-restaurant-1645px1080px.jpg

Ресторант Leon

Synecore - изпълнителят на електромеханични дейности, монтира първата си "невидима" ОВиК система - серията i на Daikin VRV IV, в ресторант Leon, в централен Лондон, за да преодолее тесните пространствени ограничения и да постигне максимална ефективност на климатизацията.

c-and-a.jpg

C&A

Магазинът C&A обнови цялата си ОВК система, за да постигне целогодишен комфорт по най-рентабилен и ефективен начин.

venice-header-1645px1080px.jpg

Арсеналът във Венеция

Новаторска система за климатизация, която използва естествената енергия на лагуната на Венеция, осигурява висока степен на комфорт и енергийна ефективност, като запазва историческата промишлена сграда в сърцето на Венеция.

coral-header-1645px1080px.jpg

Офис на Coral Betting

Вижте как нашите самопочистващи се касети с кръгъл поток постигнаха 50% спестяване на енергия в офисите на Coral Betting.

k-way-header.jpg

K-Way

Когато елитната марка за облекло K-Way отвори нов магазин в Ковънт гардън, Лондон, ние работихме с националния изпълнител D1 Royale, за да разработим и монтираме идеалното енергийно ефективно решение.

sportisimo-header.jpg

Sportisimo

За този проект ние решихме да монтираме външна система, която се свързва с различни вътрешни и вентилационни тела, които са разположени стратегически в магазина.

thePosthotel-ghent-header.jpg

Хотел The Post

Като специалисти по климатизация, ние избрахме нашата VRV система за Хотел Post в Гент заради комбинацията от енергийно ефективни технологии и възможността да се осигури по-голям комфорт.

van-der-valk-hotel-header.jpg

Хотел Van der Valk

От фоайето през стаите за гости чак до кухнята, всяко помещение в хотел Van der Valk има свои собствени уникални потребности от климатизация. Нашата цел беше да разработим интегрирана система, която да отговаря на нуждите на всяко от тези помещения и да намали общото вредно въздействие на системата върху околната среда.

PORTA FIRA BARCELONA.jpg

Хотел Santos Porta Fira

Групата Santos - организацията, която отговаря за изграждането на Porta Fira, избра Daikin като надежден партньор, който да осигури уникална, надеждна и енергийно ефективна климатична система за сградата.

Crédit Agricole

Crédit Agricole търсеше енергийно ефективно решение за климатизация. Разположена в близост до градския центъра, банката имаше нужда от климатична система, която да е достатъчно компактна, за да се вмести в малки помещения, като същевременно да работи при ниски нива на шум.

Holcim_header_1645x1080.jpg

Циментов завод Holcim

Циментовият завод Holcim разчита на най-съвременни технологии, за да постигне своите амбициозни цели по отношение на околната среда и енергийната ефективност.

ACTION_store.jpg

ACTION

Като верига магазини тип дискаутър, стойността е основен фактор при избора на ОВК системи за Action. Затова компанията търсеше доставчик на ОВК техника, който може да осигури също проектиране и поддръжка на ОВК системи, както и да предложи координация на място във всяка държава с филиал на Action.

JBC-store.jpg

JBC

Водена от постоянния си стремеж за оптимизиране на текущите разходи, JBC проведе проучване на място с Daikin, чиято цел бе да оцени предимствата от използване на технологията за променлива температура на хладилния агент (VRT).

Pomme-d'Or-entrance.jpg

Хотел “Pomme d'Or”

Климатизацията се превърна в стандарт в повечето нови и ремонтирани хотели. Съвременните системи поддържат приятна хладина за гостите през лятото, а освен това и осигуряват икономично отопление през зимните периоди. За тази цел термопомпите на Daikin използват възобновяема енергия, като намаляват експлоатационните разходи на хотелите. А има и положителен ефект върху естетиката на стаите.

Daikin_Naturkost_Brinkman_1.jpg

Naturkost Brinkman

Компанията Naturkost Brinkman, специализирана в търговия с биологични продукти, използва търговска хладилна техника на Daikin, за да осигури подобрена енергийна ефективност и комфорт в магазина.

header_centre_hotel_london.jpg

Централен лондонски хотел

Смяната на водоохлаждащ агрегат подобри комфорта в централен лондонски хотел

Samrya_Qatar_HotelReception.jpg

Samrya 44

С 44 етажа, помещаващи елегантно проектирани луксозни апартаменти, Samrya 44 е образец само на най-високите стандарти в строителството и ОВиК.

action_cassette_1645px1080px.jpg

Утилизация на рециклирани хладилни агенти на Action

Action разширява своето партньорство с Daikin за този нов високо технологичен проект: рециклиране на хладилния агент от неговите ремонтирани магазини и повторното му използване.

courtyard_marriott_paris_france.jpg

Хотел Courtyard , Париж

The Courtyard conversion marks a successful collaboration between forward- looking urban regeneration and Daikin’s flexible, future-proof VRV heat recovery technology.

Prezzemolo.jpg

Prezzemolo & Vitale - Палермо

За новия магазин Prezzemolo & Vitale в историческия център на Палермо бе монтирана система, която се състои от агрегати Daikin Zeas и VRV тела.

header training center.png

Център за обучение, Белгия

Daikin търсеше ниско енергийно и готово за бъдещето решение за ОВиК за своя нов център за обучение в Гент.

ZOME Office refurbishment Portugal.png

Zome

Центровете на ZOME са модерни и универсални помещения, предлагащи персонализирани усещания на клиентите.

Residential application with home office.png

Жилищна собственост с домашен офис

Изграждане на нова жилищна сграда с цялостно решение за климатизация

VRV-5 S-series installation Villa del Padro.png

Ремонт на офис в Мадрид, Испания

Серия S на VRV 5 на Daikin предложи идеалното решение за проект за реконструкция на вила “близнак” в Мадрид

DAIKIN_AbeleOptik_Drohne-2.jpeg.jpg

Преобразуване на стара система с R-22

Преобразуване на стара система с R-22 в серия S на система VRV 5 с хладилен агент R32

RT_p1_6-Hotel_Lasarenas.jpg

Хотели Santos • Las Arenas

Системата за замяна Daikin VRV бе идеалното решение за системна модернизация с цел намаляване на потреблението на енергия без да се налага прекъсване на работата на хотела.

RT_p1_6-Merlin_Properties.jpg

Merlin Properties

Като част от бизнес център в Мадрид, този комплекс с офиси бе модернизиран с по-ефективно решение, като същевременно инвестиционните разходи останаха под контрол.

Hotel-St.-Annen-Außenansicht-Hotel-St-Annen.jpg

Хотел St Annen

Разположен на тиха улица в центъра на Хамбург, хотел St Annen създава топла и приветлива атмосфера за посетители в модерна среда.

Façades-Perial-RueduDome-BoulogneBillancourt-Janv21---09.jpg

Perial Asset Management

Daikin Франция представи първата ОВК система във Франция, която използва и възстановен хладилен агент за зареждане на място.

SOUND_ENCLOSURE_02.jpg

Пример от практиката за звукоизолация във Фласи

Ефективността на новата звукоизолация на Daikin за външните тела на системите Sky Air и VRV 5 бе потвърдена от изпитания на място, извършени при жилищна инсталация в Бургундия, Франция. Те показаха значително намаление на звука, което е равно и дори надвишава заводските стойностите, получени в изпитателна камера.

Cha_No_Ma_main_banner_V02.jpg

Cha No Ma

Пречистването на въздуха с усъвършенстваната технология streamer допълва екологично съобразените системи с R-32 на Daikin, за да създаде комфортно и здравословно усещане в кафенето.

Poland-Success-Story_1645x1080.png

Решение с водоохлаждащи агрегати за комплекс от офис сгради

Наскоро Daikin представи своите решения с водоохлаждащи агрегати за проект за офис сгради в Краков, Полша.

AHU-solutions_1645x1080.jpg

Решения с въздухообработващи климатични камери на Daikin за интересен ОВиК проект

Наскоро Daikin представи свои решения с въздухообработващи климатични камери за интересен ОВиК проект, който се изпълняваше в Lanheses, Португалия.

Turkmenistan-Success-Story.png

Успешен пример от практиката в Туркменистан

Daikin наскоро представи своето цялостно ОВиК решение за комплекс с комбинирано предназначение, който ще бъде най-големия пазарен и развлекателен център в Ашхабат, столицата на Туркменистан.

DESCO_01_002.jpg

Шоурум на Desco

Покривната система „plug and play“ на Daikin предлага устойчиво целогодишно решение за климатично управление на шоурума за клиенти

daikin-applied-ranges-middle-east.jpeg

Висока енергийна ефективност за комфортно охлаждане в условията на Близкия изток

Наскоро Daikin достави водоохлаждащи агрегати за осигуряване на комфортно охлаждане в условията на Близкия изток за проект, включващ четиризвезден хотел в Рияд, Саудитска Арабия.

Header_image_1645x1080px.jpg

Високоефективно решение за жилищна сграда

Този жилищен проект бе изпълнен в рамките на обновяването на жилищна сграда, чийто основен аспект бе енергийната ефективност.

DAIKIN_Strandhotel_Duhnen_FB15174-min.JPG

Затопляне на водата в басейна чрез възстановяване на топлина

Най-модерна интегрирана технология за възстановяване на топлина на Daikin пести значително количество енергия и затопля водата в басейна на хотела.

© Heinzinger Produktionshalle-min.jpg

Водоохлаждащи агрегати с хладилен агент R-32 в Heinzinger electronic

Използва се водоохлаждащ агрегат с въздушно охлаждане на Daikin със спирален компресор и мощност 200 kW, който за първи път работи със съобразения с климатичните предизвикателства хладилен агент R-32 и се характеризира с оптимално работно поведение и висока енергийна ефективност.

Daikin_Referenz_Intro_Bergheim_027.jpg

Персонализирана климатизация за търговски център

Научете за цялостното решение на Daikin за търговския център Intro Bergheim с 22 търговски обекта в центъра на Бергхайм, недалеч от Кьолн

Daikin_TKS_Borken_013-min.jpg

Нова офис сграда за доставчика на ремонтни услуги за хотели TKS в Боркен

Daikin осигурява отопление, охлаждане и вентилация за доставчика на ремонтни услуги за хотели TKS в Боркен

DAIKIN_EngelbStrauss_002-min.jpg

концепция за охлаждане за фабриката CI Engelbert Strauss

Инсталация EWAD-TZ Leiber

Повишаване на ефективността на болниците

Наскоро Daikin взе участие във важен проект, включващ болници в Истанбул, Турция. Той представлява държавен проект, чиято цел е да направи болниците по-енергийно ефективни чрез подмяна на водоохлаждащи агрегати и други компоненти на ОВиК системата, които осигуряват охлаждането или отоплението на тези сгради.

Daikin-EWAD-C

Осигуряване на подходящо охлаждане за болница и запазване на ниска консумирана мощност

Неотдавна Daikin осигури водоохлаждащи агрегати за една от най-големите частни болници в Катар. Болницата има международни филиали, известни по цял свят, а нейната мисия е да предлага оптимални грижи за пациентите с помощта на несравними и модерни услуги.

DAIKIN_EngelbStrauss_002-min.jpg

Какво да имате предвид, когато избирате термопомпа за жилищна сграда

Какво да имате предвид, когато избирате термопомпа за жилищна сграда

Инсталация EWAD-TZ Leiber

Охлаждане и отопление за малки жилищни сгради

Термопомпите BLUEVOLUTION на Daikin са монтирани при много жилищни проекти, в това число и за проект, изпълнен неотдавна в Порто, Португалия.

Chillers_3_adobe_express.jpeg

Осигуряване на цялостна ОВК система за хранително-преработвателно предприятие

Наскоро Daikin достави цялостна ОВК система, за да отговори на потребностите от охлаждане на хранително-преработвателно предприятие в Унгария. Крайният потребител работи в областта на хранителните добавки, като произвежда хранителни добавки на растителна основа, включително веган протеини.