Sportisimo

Sportisimo

Чеслав, Чешка република

Интериор на магазин Sportisimo

Sportisimo, един от най-големите търговци на спортни стоки в Чешката република, искаше да създаде удобна среда за клиентите и персонала за своя нов магазин в Чеслав, Чехия. Избрахме да монтираме нашата система VRV IV, за да помогнем на магазина да получи най-доброто от охлаждането, отоплението и вентилацията.

Нашето решение за климатизация

Нашият пакет Daikin VRV IV включва 2 термопомпи, които използват уникална технология за непрекъснато отопление, дори и по време на цикъл на размразяване.

За този проект ние решихме да монтираме външна система, която се свързва с различни вътрешни и вентилационни тела, които са разположени стратегически в магазина. Самопочистващи се касети с кръгъл поток осигуряват оптимално разпределение на въздуха, а въздушните завеси над входовете предотвратяват навлизането на студен въздух в магазина. Също така избрахме да монтираме стенни тела в помощното помещение.

2 вентилационни агрегата VAM с регенериране на топлина работят за балансиране на температурата и влажността вътре и извън магазина, като намаляват на натоварването на системата и повишават енергийната ефективност.

VRV IV

"Ние сме особено впечатлени от самопочистващите се касети на Daikin, които подобряват комфорта и ефективността, като същевременно намаляват текущите разходи и разходите за поддръжка.”

-инж. Радован Кошик, технически мениджър на Sportisimo

Кратък обзор на решението

Решението за Sportisimo
  • 2 VRV външни тела с постоянно отопление
  • 5 самопочистващи се вътрешни касети
  • 3 стенни тела
  • 1 таванно тяло за скрит монтаж
  • 1 завеса Biddle
  • 2 вентилационни тела с регенериране на топлина
  • 5 жични дистанционни управления (BRC1E52B)
  • 1 Intelligent Touch Manager

Научете повече

Други наши случаи от практиката

crystal_tower_header1645px1080px.jpg

Crystal Tower

За да помогнем постигнем максимална енергийна ефективност за Crystal Tower, планирахме да съчетаем мощността на VRV с въздушно охлаждане, VRV с водно охлаждане и водоохлаждащи агрегати, за да предложим комплексно решение за климатизация.

header_torre_serenissima_1645px1080px.jpg

Torre Serenissima

Оборудван с остаряла система с хладилен агент R-22, ние предложихме на Torre Serenissima пълна модернизация, за да осигурим повече енергийна ефективност и комфорт.

header-bloomsbury-hotel-1645px1080px.jpg

Хотел Bloomsbury

Системата VRVIII за регенериране на топлина на Daikin бе избрана поради изключително ниското си потребление на енергия и нейния потенциал за изключителни икономии в сравнение със сходни системи

vmd-header-1645px1080px.jpg

Бизнес център VMD

Системата VRV IV осигурява цялото отопление и охлаждане на VMD Tower B, 25-етажна офис сграда в Загреб, като й помага да постигне най-високите нива на ефективност и да намали потреблението на електроенергия.

velocity-header-1645px1080px.jpg

Офис сграда Velocity

Благодарение на технологиите на Daikin, Velocity e сграда с изключително ниско потребление на енергия: едва €9/m² в сравнение с €29/m² за типичен офис във Великобритания или по-малко от 1/3. Така Velocity получи оценка „Отличен“ по BREEAM.

header-leon-restaurant-1645px1080px.jpg

Ресторант Leon

Synecore - изпълнителят на електромеханични дейности, монтира първата си "невидима" ОВиК система - серията i на Daikin VRV IV, в ресторант Leon, в централен Лондон, за да преодолее тесните пространствени ограничения и да постигне максимална ефективност на климатизацията.

c-and-a.jpg

C&A

Магазинът C&A обнови цялата си ОВК система, за да постигне целогодишен комфорт по най-рентабилен и ефективен начин.

venice-header-1645px1080px.jpg

Арсеналът във Венеция

Новаторска система за климатизация, която използва естествената енергия на лагуната на Венеция, осигурява висока степен на комфорт и енергийна ефективност, като запазва историческата промишлена сграда в сърцето на Венеция.

coral-header-1645px1080px.jpg

Офис на Coral Betting

Вижте как нашите самопочистващи се касети с кръгъл поток постигнаха 50% спестяване на енергия в офисите на Coral Betting.

k-way-header.jpg

K-Way

Когато елитната марка за облекло K-Way отвори нов магазин в Ковънт гардън, Лондон, ние работихме с националния изпълнител D1 Royale, за да разработим и монтираме идеалното енергийно ефективно решение.

sportisimo-header.jpg

Sportisimo

За този проект ние решихме да монтираме външна система, която се свързва с различни вътрешни и вентилационни тела, които са разположени стратегически в магазина.

thePosthotel-ghent-header.jpg

Хотел The Post

Като специалисти по климатизация, ние избрахме нашата VRV система за Хотел Post в Гент заради комбинацията от енергийно ефективни технологии и възможността да се осигури по-голям комфорт.

van-der-valk-hotel-header.jpg

Хотел Van der Valk

От фоайето през стаите за гости чак до кухнята, всяко помещение в хотел Van der Valk има свои собствени уникални потребности от климатизация. Нашата цел беше да разработим интегрирана система, която да отговаря на нуждите на всяко от тези помещения и да намали общото вредно въздействие на системата върху околната среда.

PORTA FIRA BARCELONA.jpg

Хотел Santos Porta Fira

Групата Santos - организацията, която отговаря за изграждането на Porta Fira, избра Daikin като надежден партньор, който да осигури уникална, надеждна и енергийно ефективна климатична система за сградата.

Crédit Agricole

Crédit Agricole търсеше енергийно ефективно решение за климатизация. Разположена в близост до градския центъра, банката имаше нужда от климатична система, която да е достатъчно компактна, за да се вмести в малки помещения, като същевременно да работи при ниски нива на шум.

Holcim_header_1645x1080.jpg

Циментов завод Holcim

Циментовият завод Holcim разчита на най-съвременни технологии, за да постигне своите амбициозни цели по отношение на околната среда и енергийната ефективност.

ACTION_store.jpg

ACTION

Като верига магазини тип дискаутър, стойността е основен фактор при избора на ОВК системи за Action. Затова компанията търсеше доставчик на ОВК техника, който може да осигури също проектиране и поддръжка на ОВК системи, както и да предложи координация на място във всяка държава с филиал на Action.

JBC-store.jpg

JBC

Водена от постоянния си стремеж за оптимизиране на текущите разходи, JBC проведе проучване на място с Daikin, чиято цел бе да оцени предимствата от използване на технологията за променлива температура на хладилния агент (VRT).

Pomme-d'Or-entrance.jpg

Хотел “Pomme d'Or”

Климатизацията се превърна в стандарт в повечето нови и ремонтирани хотели. Съвременните системи поддържат приятна хладина за гостите през лятото, а освен това и осигуряват икономично отопление през зимните периоди. За тази цел термопомпите на Daikin използват възобновяема енергия, като намаляват експлоатационните разходи на хотелите. А има и положителен ефект върху естетиката на стаите.

Daikin_Naturkost_Brinkman_1.jpg

Naturkost Brinkman

Компанията Naturkost Brinkman, специализирана в търговия с биологични продукти, използва търговска хладилна техника на Daikin, за да осигури подобрена енергийна ефективност и комфорт в магазина.

header_centre_hotel_london.jpg

Централен лондонски хотел

Смяната на водоохлаждащ агрегат подобри комфорта в централен лондонски хотел

Samrya_Qatar_HotelReception.jpg

Samrya 44

С 44 етажа, помещаващи елегантно проектирани луксозни апартаменти, Samrya 44 е образец само на най-високите стандарти в строителството и ОВиК.

action_cassette_1645px1080px.jpg

Утилизация на рециклирани хладилни агенти на Action

Action разширява своето партньорство с Daikin за този нов високо технологичен проект: рециклиране на хладилния агент от неговите ремонтирани магазини и повторното му използване.

courtyard_marriott_paris_france.jpg

Хотел Courtyard , Париж

The Courtyard conversion marks a successful collaboration between forward- looking urban regeneration and Daikin’s flexible, future-proof VRV heat recovery technology.

Prezzemolo.jpg

Prezzemolo & Vitale - Палермо

За новия магазин Prezzemolo & Vitale в историческия център на Палермо бе монтирана система, която се състои от агрегати Daikin Zeas и VRV тела.

header training center.png

Център за обучение, Белгия

Daikin търсеше ниско енергийно и готово за бъдещето решение за ОВиК за своя нов център за обучение в Гент.

ZOME Office refurbishment Portugal.png

Zome

Центровете на ZOME са модерни и универсални помещения, предлагащи персонализирани усещания на клиентите.

Residential application with home office.png

Жилищна собственост с домашен офис

Изграждане на нова жилищна сграда с цялостно решение за климатизация

VRV-5 S-series installation Villa del Padro.png

Ремонт на офис в Мадрид, Испания

Серия S на VRV 5 на Daikin предложи идеалното решение за проект за реконструкция на вила “близнак” в Мадрид

DAIKIN_AbeleOptik_Drohne-2.jpeg.jpg

Преобразуване на стара система с R-22

Преобразуване на стара система с R-22 в серия S на система VRV 5 с хладилен агент R32

RT_p1_6-Hotel_Lasarenas.jpg

Хотели Santos • Las Arenas

Системата за замяна Daikin VRV бе идеалното решение за системна модернизация с цел намаляване на потреблението на енергия без да се налага прекъсване на работата на хотела.

RT_p1_6-Merlin_Properties.jpg

Merlin Properties

Като част от бизнес център в Мадрид, този комплекс с офиси бе модернизиран с по-ефективно решение, като същевременно инвестиционните разходи останаха под контрол.

Hotel-St.-Annen-Außenansicht-Hotel-St-Annen.jpg

Хотел St Annen

Разположен на тиха улица в центъра на Хамбург, хотел St Annen създава топла и приветлива атмосфера за посетители в модерна среда.

Façades-Perial-RueduDome-BoulogneBillancourt-Janv21---09.jpg

Perial Asset Management

Daikin Франция представи първата ОВК система във Франция, която използва и възстановен хладилен агент за зареждане на място.

SOUND_ENCLOSURE_02.jpg

Пример от практиката за звукоизолация във Фласи

Ефективността на новата звукоизолация на Daikin за външните тела на системите Sky Air и VRV 5 бе потвърдена от изпитания на място, извършени при жилищна инсталация в Бургундия, Франция. Те показаха значително намаление на звука, което е равно и дори надвишава заводските стойностите, получени в изпитателна камера.

Cha_No_Ma_main_banner_V02.jpg

Cha No Ma

Пречистването на въздуха с усъвършенстваната технология streamer допълва екологично съобразените системи с R-32 на Daikin, за да създаде комфортно и здравословно усещане в кафенето.

Poland-Success-Story_1645x1080.png

Решение с водоохлаждащи агрегати за комплекс от офис сгради

Наскоро Daikin представи своите решения с водоохлаждащи агрегати за проект за офис сгради в Краков, Полша.

AHU-solutions_1645x1080.jpg

Решения с въздухообработващи климатични камери на Daikin за интересен ОВиК проект

Наскоро Daikin представи свои решения с въздухообработващи климатични камери за интересен ОВиК проект, който се изпълняваше в Lanheses, Португалия.

Turkmenistan-Success-Story.png

Успешен пример от практиката в Туркменистан

Daikin наскоро представи своето цялостно ОВиК решение за комплекс с комбинирано предназначение, който ще бъде най-големия пазарен и развлекателен център в Ашхабат, столицата на Туркменистан.

DESCO_01_002.jpg

Шоурум на Desco

Покривната система „plug and play“ на Daikin предлага устойчиво целогодишно решение за климатично управление на шоурума за клиенти

daikin-applied-ranges-middle-east.jpeg

Висока енергийна ефективност за комфортно охлаждане в условията на Близкия изток

Наскоро Daikin достави водоохлаждащи агрегати за осигуряване на комфортно охлаждане в условията на Близкия изток за проект, включващ четиризвезден хотел в Рияд, Саудитска Арабия.

Header_image_1645x1080px.jpg

Високоефективно решение за жилищна сграда

Този жилищен проект бе изпълнен в рамките на обновяването на жилищна сграда, чийто основен аспект бе енергийната ефективност.

DAIKIN_Strandhotel_Duhnen_FB15174-min.JPG

Затопляне на водата в басейна чрез възстановяване на топлина

Най-модерна интегрирана технология за възстановяване на топлина на Daikin пести значително количество енергия и затопля водата в басейна на хотела.

© Heinzinger Produktionshalle-min.jpg

Водоохлаждащи агрегати с хладилен агент R-32 в Heinzinger electronic

Използва се водоохлаждащ агрегат с въздушно охлаждане на Daikin със спирален компресор и мощност 200 kW, който за първи път работи със съобразения с климатичните предизвикателства хладилен агент R-32 и се характеризира с оптимално работно поведение и висока енергийна ефективност.

Daikin_Referenz_Intro_Bergheim_027.jpg

Персонализирана климатизация за търговски център

Научете за цялостното решение на Daikin за търговския център Intro Bergheim с 22 търговски обекта в центъра на Бергхайм, недалеч от Кьолн

Daikin_TKS_Borken_013-min.jpg

Нова офис сграда за доставчика на ремонтни услуги за хотели TKS в Боркен

Daikin осигурява отопление, охлаждане и вентилация за доставчика на ремонтни услуги за хотели TKS в Боркен

DAIKIN_EngelbStrauss_002-min.jpg

концепция за охлаждане за фабриката CI Engelbert Strauss

Инсталация EWAD-TZ Leiber

Повишаване на ефективността на болниците

Наскоро Daikin взе участие във важен проект, включващ болници в Истанбул, Турция. Той представлява държавен проект, чиято цел е да направи болниците по-енергийно ефективни чрез подмяна на водоохлаждащи агрегати и други компоненти на ОВиК системата, които осигуряват охлаждането или отоплението на тези сгради.

Daikin-EWAD-C

Осигуряване на подходящо охлаждане за болница и запазване на ниска консумирана мощност

Неотдавна Daikin осигури водоохлаждащи агрегати за една от най-големите частни болници в Катар. Болницата има международни филиали, известни по цял свят, а нейната мисия е да предлага оптимални грижи за пациентите с помощта на несравними и модерни услуги.

DAIKIN_EngelbStrauss_002-min.jpg

Какво да имате предвид, когато избирате термопомпа за жилищна сграда

Какво да имате предвид, когато избирате термопомпа за жилищна сграда

Инсталация EWAD-TZ Leiber

Охлаждане и отопление за малки жилищни сгради

Термопомпите BLUEVOLUTION на Daikin са монтирани при много жилищни проекти, в това число и за проект, изпълнен неотдавна в Порто, Португалия.

Chillers_3_adobe_express.jpeg

Осигуряване на цялостна ОВК система за хранително-преработвателно предприятие

Наскоро Daikin достави цялостна ОВК система, за да отговори на потребностите от охлаждане на хранително-преработвателно предприятие в Унгария. Крайният потребител работи в областта на хранителните добавки, като произвежда хранителни добавки на растителна основа, включително веган протеини.