Skip to main content

Дарение

Daikin дари 5 въздухопречиствателя за недоносените бебета

ноември 2022

Горди сме да подкрепим Фондация "Нашите недоносени деца" с дарението на нашите въздухопречистватели, което ще спомогне за подобряване качеството на въздуха в изградените семейни стаи към неонатологичните отделения в Шумен, Пловдив, Стара Загора, Русе и Плевен.

Daikin Bulgaria дари 5 въздухопречиствателя за семейни стаи в страната. Те ще осигурят по-голям комфорт и ще подобрят качеството на въздуха за най-малките пациенти и родителите им им в неонатологичните отделения на Шумен, Пловдив, Стара Загора и ДМСГД – Плевен. Въздухопречиствателите вече са на разположение в семейните стаи и ще спомогнат за по-здравословна среда в тях.

Уредите са считани за допълнителна мярка в борбата срещу респираторните заболявания, които са много рискови за най-крехките или болни бебета.
Пречиствателите отстраняват почти напълно наличните във въздуха респираторни вируси, показват проведени с тях изпитания. С помощта на активен плазмено йонен разряд и технологията Flash Streamer се дезактивира над 99,9% от коронавируса (SARS-CoV-2), както и плесени, бактерии, алергени и опасни химични вещества. Въздухопречиствателите имат и високоефективен HEPA филтър за улавяне на фини прахови частици.

С новото дарение, подобряваме още повече условията в някои от семейните стаи, които Фондация “Нашите недоносени деца” е изградила и оборудвала с помощта на дарители и корпоративни партньори през последните години в различни градове в страната. Семейни стаи – да дарим повече прегръдки на недоносените бебета е важна кауза, която се стреми да осигури повече възможности за кърмене, кенгуру-грижи, контакт “кожа-до-кожа” и включване в ежедневните грижи за бебето с подкрепата на медицински екип. Прилагането на подобни практики е изключително важно и необходимо и според последните препоръки на СЗО за грижа за недоносените бебета. Кенгуру-грижата се препоръчва от Световната здравна организация като метод, който подобрява жизнените показатели, насърчава кърменето и намалява значително болничния престой на недоносените бебета.

Дом за медико-социални грижи Плевен

„Удивително е какво вече е постигнала фондация “Нашите недоносени деца“ през последните години и как те работят за подобряване на медицинската и личната грижа за бебетата и техните семейства в неонаталните отделения,“ казва Ева Хес, Маркетинг координатор за България и Молдова. „Преждевременно родените бебета заслужават възможно най-добрата обстановка и техните семейства - сигурно и уютно място, където могат да бъдат със своето бебе. Ние от Daikin, сме щастливи, да бъдем част от този проект.

Да цитираме Махатма Ганди, който каза: „Истинската мярка за всяко общество може да се намери в това как се отнася към най-уязвимите си членове,“ искаме да благодарим на всички хора, участващи в този процес, за по-добро и по-грижовно бъдеще на нашето общество.“

 

По-рано тази година, Daikin Bulgaria дари въздухопречиствател и на Център за детско развитие “Малки чудеса”, като част от инициатива на компанията в подкрепа на организация с обществена полза. Вече няколко месеца той допринася за качеството на въздуха в помещенията на центъра.

Неонатологичнo отделениe Стара Загора 

УМБАЛ КАНЕВ РУСЕ

За нас
Daikin Airconditioning Central Europe
Daikin Airconditioning Central Europe е основана през 1999 г. със седалище във Виена, Австрия, като дъщерно дружество на Daikin Europe N.V.. Портфолиото на компанията включва продукти и решения за отопление, охлаждане, вентилация, пречистване на въздуха и хладилна техника. Повече от 560 служители и 2500 партньора отговарят за продажбите и сервизните дейности в 16 страни в Централна и Източна Европа (Австрия, Албания, Босна и Херцеговина, България, Хърватия, Чехия, Унгария, Косово, Черна гора, Молдова, Северна Македония, Полша, Румъния, Сърбия, Словакия и Словения). С Your Daikin World в централата във Виена, индустрията за ОВК и хладилна техника и строителният сектор имат достъп до модерен център за изживяване за съвместно създаване на индивидуални решения за хотели, магазини, офиси или големи търговски приложения. Включва и един от 9 обучителни центъра в региона на Daikin Централна Европа.
 
Daikin Europe N.V.
Daikin Europe N.V. е дъщерно дружество на Daikin Industries Ltd. и водещ доставчик на технологии за отопление, охлаждане, вентилация, пречистване на въздуха и хладилна техника. Компанията проектира, произвежда и пуска на пазара широко портфолио от оборудване, както и индивидуални решения за жилищни, търговски и индустриални цели в Европа, Близкия изток и Африка. Към днешна дата Daikin Europe N.V. има над 12 000 служители в повече от 59 консолидирани филиала. Разполага с 12 големи производствени съоръжения, базирани в Белгия, Чехия, Германия, Италия, Испания, Турция, Австрия и Обединеното кралство. Седалището на Daikin Europe Group е в Белгия, Остенде. Компанията е създадена през 1972 г., производството в Европа започва през 1973 г.
 
Контакт за медиите
Росица Цонева
T.:  +359 88 698 00 70
Имейл: tsoneva.r@daikin.at

 

Mоже да ви заинтересува

  • REPowerEU ускорява декарбонизацията на Европа

    Брюксел, май 2022 г. – Като глобален лидер в индустрията за ОВК и хладилна техника, Daikin Europe изразява подкрепата си за наскоро обявения план REPowerEU. REPowerEU е съвместно европейско действие за по-достъпна, сигурна и устойчива енергия. Една от целите е по-бързото намаляване на използването на изкопаеми горива чрез повишаване на енергийната ефективност и увеличаване на дела на възобновяемите енергийни източници и електрификацията. Според Daikin Europe възобновяемите технологии като термопомпите ще играят централна роля в плана на ЕС.
  • Благоприятно за климата дуо: Нова касета с кръгъл поток разширява гамата CO2 Conveni-Pack на Daikin за супермаркети и малки магазини за търговия на дребно

    Виена, март 2022 г. - Daikin представи нова касета с кръгъл поток (серия FXFN) за използване със своята интегрирана система за ОВК и хладилна техника CO2 Conveni-Pack, която е подходяща за инсталации в окачени тавани, както и в отворени тавани. CO2 Conveni-Pack предлага не само убедителни предимства като най-ниските емисии на хладилен агент, но и множество възможни комбинации за супермаркети и търговци на дребно.
  • Пътуването на вдъхновението отведе Daikin Kings в Амстердам

    Амстердам/Виена, септември 2022 г. – Всяка година Daikin Central Europe отличава най-успешните си партньори в една от трите категории: най-висок оборот, най-висока удовлетвореност на клиентите и иновативни проекти. Тазгодишните 40 победители, т.нар. Daikin Kings, участваха във вдъхновяващо пътуване до Амстердам – един от най-иновативните градове в Европа за градско развитие – за да отпразнуват своите резултати, да обменят идеи и опит и да се съсредоточат върху централната роля на ОВК индустрията за декарбонизацията на сградите в Европа. #pr2221

Намерете повече информация

Разгледайте нашия Virtual Experience Center

Намерете повече информация

Намерете повече информация