Skip to main content

Колко често изисква сервизно обслужване климатикът?

За да разберете дали вашия климатик се нуждае от задължителна сервизна проверка, трябва да познавате признаците, които показват, че даден уред не работи изправно. Прочетете, за да научите повече.

Задължителни ли са сервизните проверки?

За да знаете дали вашият климатик трябва да премине задължителни сервизни проверки, първо трябва да видите какво количество хладилен агент може да побере уреда. Ако уредът съдържа по-малко от три килограма хладилен агент, поддръжка не се налага. Ако вашият климатик побира повече, то тогава се прилагат следните правила:

  • 5 TCO2 хладилен агент: необходима е годишна поддръжка

  • 50 TCO2 хладилен агент: уредът изисква сервизна поддръжка на всеки шест месеца

  • 500 TCO2 хладилен агент: уредът изисква сервизна поддръжка на всеки три месеца

Как да разберете дали даден климатик има нужда от поддръжка?

Въпреки че не сте длъжни да извършвате редовни сервизни проверки, понякога това е наложително. Дори без да има забележими дефекти, ние препоръчваме да проверявате климатика поне веднъж годишно, за да сте сигурни, че той работи възможно най-добре. Ето и признаците, за които трябва да внимавате, тъй като те могат да означават, че климатикът се нуждае от незабавна поддръжка.

  • Ако уредът е по-шумен от обичайното, филтрите може да са запушени. Почистете уреда като отстраните праха с прахосмукачка. Ако шумът не престане или чувате дрънчене или бучене, това може да се дължи на механичен проблем.

  • Ако даден климатик се нуждае от повече време, за да охлади стаята, това означава, че нивото на хладилния агент може да е твърде ниско.

  • Ако констатирате по-високи разходи за енергия от вашия климатик, това може да означава, че уредът не е монтиран правилно и трябва да се провери.

Свържете се с подходящия експерт

Ако вашият климатик се нуждае от сервизно обслужване, нашата препоръка е да потърсите сертифициран монтажник.

Намерете монтажник на Daikin във вашия регион като посетите нашата партньорска мрежа.

 

Свързани статии

Намерете повече информация

Разгледайте нашия Virtual Experience Center

Намерете повече информация

Намерете повече информация