Skip to main content

Torre Serenissima

Верона, Италия

bg-image

Torre Serenissima е 11-етажна офис сграда, която служи като седалище на Brescia Padova Motorway във Верона. Сградата бе оборудвана с остаряла VRV система, която използва хладилен агент R-22 и настъпи време системата да претърпи значителна модернизация. Нашата цел бе да намерим решение за замяна, което би могло да използва съществуващата инфраструктура на системата за бърз и лесен монтаж с минимални притеснения.

Подобрена енергийна ефективност, насрочена за понеделник сутринта

"Замяната на 17-годишната система с хладилен агент R-22 доведе до отсъствие на служителите само за половин работен ден. Усъвършенстваното управление на системата подобри комфорта в сградата, като същевременно намали разхода на електроенергия до 25%.

- Маурицио Казарола, управител на сгради във Vitruvius Serenissima SGR

Пълно обновяване, без неудобства

Технология за замяна
bg-image

За замяната избрахме да монтираме VRV-Q или VRV на Daikin, тъй като тази гама използва съществуващите тръбопроводи и окабеляване за бързо и лесно модернизиране. Тъй като служителите на Brescia Padova Motorway работят с намален работен ден в петък, монтажникът - Thermosanitaria Pasinato, изключи външните тела сутринта в петък и изтегли хладилния агент R-22. След опразване на офисите, екипът започна да демонтира и заменя вътрешните тела.

На следващия ден монтажниците демонтираха съществуващите външни тела и ги замениха с новите тела на VRV-Q. След това системата беше пусната в експлоатация и проверена в понеделник сутринта преди началото на работния ден в офисите, с цел да се избегнат евентуални притеснения.

VRV-Q е решение с мисъл за бъдещето, което използва най-новите технологии на Daikin и осигурява по-голяма енергийна ефективност и комфорт. Също така, системата се управлява от Intelligent Touch Manager на Daikin, който осигурява централизирано наблюдение на изразходваната енергия във всички зони и помага за намаляване на текущите разходи.

Кратък обзор на решението

bg-image
 • 215 вътрешни тела
 • 39 външни тела на VRV III-Q (замяна на VRV)
 • 35 VAM тела (вентилация)
 • 4 контролера Intelligent touch

Научете повече

Други наши случаи от практиката

 • Високоефективно решение за жилищна сграда

  Този жилищен проект бе изпълнен в рамките на обновяването на жилищна сграда, чийто основен аспект бе енергийната ефективност.
 • ACTION

  Като верига магазини тип дискаутър, стойността е основен фактор при избора на ОВК системи за Action. Затова компанията търсеше доставчик на ОВК техника, който може да осигури също проектиране и поддръжка на ОВК системи, както и да предложи координация на място във всяка държава с филиал на Action.
 • Утилизация на рециклирани хладилни агенти на Action

  Action разширява своето партньорство с Daikin за този нов високо технологичен проект: рециклиране на хладилния агент от неговите ремонтирани магазини и повторното му използване.
 • C&A

  Магазинът C&A обнови цялата си ОВК система, за да постигне целогодишен комфорт по най-рентабилен и ефективен начин.
 • Cha No Ma

  Пречистването на въздуха с усъвършенстваната технология streamer допълва екологично съобразените системи с R-32 на Daikin, за да създаде комфортно и здравословно усещане в кафенето.
 • Решение с водоохлаждащи агрегати за комплекс от офис сгради

  Наскоро Daikin представи своите решения с водоохлаждащи агрегати за проект за офис сгради в Краков, Полша.

Намерете повече информация

Разгледайте нашия Virtual Experience Center

Намерете повече информация

Намерете повече информация