Torre Serenissima

Torre Serenissima

Верона, Италия

Снимка на инсталацията в Torre Serenissima

Torre Serenissima е 11-етажна офис сграда, която служи като седалище на Brescia Padova Motorway във Верона. Сградата бе оборудвана с остаряла VRV система, която използва хладилен агент R-22 и настъпи време системата да претърпи значителна модернизация. Нашата цел бе да намерим решение за замяна, което би могло да използва съществуващата инфраструктура на системата за бърз и лесен монтаж с минимални притеснения.

Подобрена енергийна ефективност, насрочена за понеделник сутринта

"Замяната на 17-годишната система с хладилен агент R-22 доведе до отсъствие на служителите само за половин работен ден. Усъвършенстваното управление на системата подобри комфорта в сградата, като същевременно намали разхода на електроенергия до 25%.

- Маурицио Казарола, управител на сгради във Vitruvius Serenissima SGR

Пълно обновяване, без неудобства

Технология за замяна

За замяната избрахме да монтираме VRV-Q или VRV на Daikin, тъй като тази гама използва съществуващите тръбопроводи и окабеляване за бързо и лесно модернизиране. Тъй като служителите на Brescia Padova Motorway работят с намален работен ден в петък, монтажникът - Thermosanitaria Pasinato, изключи външните тела сутринта в петък и изтегли хладилния агент R-22. След опразване на офисите, екипът започна да демонтира и заменя вътрешните тела.

На следващия ден монтажниците демонтираха съществуващите външни тела и ги замениха с новите тела на VRV-Q. След това системата беше пусната в експлоатация и проверена в понеделник сутринта преди началото на работния ден в офисите, с цел да се избегнат евентуални притеснения.

VRV-Q е решение с мисъл за бъдещето, което използва най-новите технологии на Daikin и осигурява по-голяма енергийна ефективност и комфорт. Също така, системата се управлява от Intelligent Touch Manager на Daikin, който осигурява централизирано наблюдение на изразходваната енергия във всички зони и помага за намаляване на текущите разходи.

Наблюдение

Кратък обзор на решението

Вентилация
  • 215 вътрешни тела
  • 39 външни тела на VRV III-Q (замяна на VRV)
  • 35 VAM тела (вентилация)
  • 4 контролера Intelligent touch

Научете повече

Други наши случаи от практиката

crystal_tower_header1645px1080px.jpg

Crystal Tower

За да помогнем постигнем максимална енергийна ефективност за Crystal Tower, планирахме да съчетаем мощността на VRV с въздушно охлаждане, VRV с водно охлаждане и водоохлаждащи агрегати, за да предложим комплексно решение за климатизация.

header_torre_serenissima_1645px1080px.jpg

Torre Serenissima

Оборудван с остаряла система с хладилен агент R-22, ние предложихме на Torre Serenissima пълна модернизация, за да осигурим повече енергийна ефективност и комфорт.

header-bloomsbury-hotel-1645px1080px.jpg

Хотел Bloomsbury

Системата VRVIII за регенериране на топлина на Daikin бе избрана поради изключително ниското си потребление на енергия и нейния потенциал за изключителни икономии в сравнение със сходни системи

vmd-header-1645px1080px.jpg

Бизнес център VMD

Системата VRV IV осигурява цялото отопление и охлаждане на VMD Tower B, 25-етажна офис сграда в Загреб, като й помага да постигне най-високите нива на ефективност и да намали потреблението на електроенергия.

velocity-header-1645px1080px.jpg

Офис сграда Velocity

Благодарение на технологиите на Daikin, Velocity e сграда с изключително ниско потребление на енергия: едва €9/m² в сравнение с €29/m² за типичен офис във Великобритания или по-малко от 1/3. Така Velocity получи оценка „Отличен“ по BREEAM.

header-leon-restaurant-1645px1080px.jpg

Ресторант Leon

Synecore - изпълнителят на електромеханични дейности, монтира първата си "невидима" ОВиК система - серията i на Daikin VRV IV, в ресторант Leon, в централен Лондон, за да преодолее тесните пространствени ограничения и да постигне максимална ефективност на климатизацията.