Skip to main content

Хотел Bloomsbury

Лондон, Великобритания

bg-image

Проектиран през 30-те години на 20 в. от известния британски архитект сър Едуин Лютиенс, хотелът Bloomsbury вече е преминал сериозно възстановяване, за да се превърне в шикозен наследствен хотел, какъвто е и днес. Като запазва много от оригиналните си архитектурни елементи, култовият хотел има фоайе с двойна височина, елегантен бар, библиотека и 153 стаи и апартаменти за гости. Хотелът разполага и с множество заседателни зали и зали за събития от всякакъв ранг, както и напълно оборудвани трапезарии и кухни.

Търсене на комфорт с подобрени екологични стандарти

Doyle Collection, собственици на хотела, искаха да намалят потреблението на енергия на сградата и да съкратят емисиите на CO2 с 30%. Освен това, те се стремяха и да подобрят нивото на комфорт за гостите, като оптимизират климатизацията във всички стаи за гости, конферентни зали, както и в бара и ресторанта. Спазването на деветмесечна програма бе от съществено значение, за да се гарантират минимални загуби на приходи.

"Предизвикателството за този проект бе запазването на историческия интериор и екстериор на сградата. С VRV на Daikin ние бяхме уверени, че можем лесно да се справим с това предизвикателство и да подобрим енергийната ефективност на системата. Заедно с Daikin Великобритания работата в екип беше страхотна. Тя показа предимството от силни и трайни работни отношения между клиента и изпълнителя.“

- Майкъл Неве, генерален мениджър, хотел Bloomsbury

Напълно ефективна замяна на системата с минимално прекъсване

bg-image

За този проект ние монтирахме 56 външни тела, свързани с 209 вътрешни канални и стени тела за скрит монтаж в стаите за гости. За общите части решихме да монтираме комбинация от стенни и подови тела.

Нашата система VRV-Q се оказа перфектният избор за хотел Bloomsbury, защото телата са енергийно ефективни и универсални. VRV-Q работи с хладилен агент R-410A, но при ниво на налягане, както повечето системи с хладилен агент R-22. Телата на VRV-Q са с 40% по-ефективни при отопление и с 25% повече при охлаждане, отколкото система с R-22.

Компактни и леки, телата на VRV-Q са лесни и икономични за монтаж, тъй като използват съществуващите тръбопроводи и окабеляване. Това означава, че цената за обновяване се намалява наполовина, защото няма нужда от пълна замяна на тръбопроводите. Поетажният монтаж на телата на VRV-Q също така даде възможност хотела да остане отворен по време на ремонта.

Кратък обзор на решението

bg-image
  • 209 вътрешни тела (таванни + стенни за скрит монтаж)
  • 56 външни тела VRV III-Q (с регенериране на топлина)
  • Intelligent Touch Manager

Научете повече

Други наши случаи от практиката

Намерете повече информация

Разгледайте нашия Virtual Experience Center

Намерете повече информация

Намерете повече информация